Styx - Live at the Orleans Arena Las Vegas (2015)

Label: Eagle

1. The Grand Illusion
  2. Too Much Time on My Hands
  3. Fooling Yourself (The Angry Young Man)
  4. Lady
  5. Suite Madame Blue
  6. Light Up
  7. Crystal Ball
  8. Superstars
  9. Blue Collar Man (Long Nights)
  10. Come Sail Away
  11. Rockin' the Paradise
  12. Renegade
avatar van Rudi S
Zo midden jaren '70 verslond ik die albums van Styx en Kansas , geweldig vond ik dat.
Bij Styx viel ik vooral voor die theaterale zang van Dennis De Young en zijn liedjes op het einde van zo'n album met een pianointro, je weet wel.
Dennis is al een tijd je op een andere tour , maar Styx is er nog steeds als band (juist het aanstaande album toegevoegd Styx - The Mission (2017) ).
Hier weer eens een live album, Lawrence Gowan is eigenlijk een prima vervanger van Dennis en blijft vaak dicht bij de zang van Dennis.
Het optreden is weer een mooie sentimental journey en bevat van die typische meezing rockers , suiker ballads en een paar uitgesponnen toppers.
Hiervan valt naast een fraaie Suite Madame Blue ook een geweldig gezongen Come Sail Away echt op.
Met een spetterende openener als The Grand Illusion een zoete Fooling Yourself en een stompende Blue Collar Man met Eagles guitarist Don Felder hadden zij daar Vegas ongetwijfeld een prima avond.

avatar van musician
Dan mag hier gelijk ook wel reclame worden gemaakt voor The Grand Illusion/Pieces of eight (live) een ook buitengewoon aan te bevelen live avondje.

Wist niet van nieuw plaatwerk, daar ben ik dan ook wel weer in geïnteresseerd!