The Fray - How to Save a Life (2005)

Label: Epic

1. She Is (3:59)
  2. Over My Head (Cable Car) (3:58)
  3. How to Save a Life (4:24)
  4. All at Once (3:49)
  11. Little House (2:32)
  12. Trust Me (3:23)
  13. Unsaid * (3:04)
avatar van Justinx
Hoewel ik deze band '' als eerste'' heb mogen ontdekken op MusicMeter heb ik nog nooit uitgebreid mijn mening gegeven over How To Save A Life van The Fray. Raar eigenlijk gezien dit album toch wel een van mijn beste albums is geworden de afgelopen tijd. Het begon iets voor juni toen ik kennis maakte met The Fray via mijn favo Spaanse blog die kennelijk op de zaken voorliep gezien nog nooit iemand had gehoord van The Fray. En ik dus ook niet. Maar ik was aangenaam verrast toen ik de ijzersterke openers van dit album beluisterde. She Is, Over My Head (Cable Car) en How To Save A Life (en later Little House) - ze behoorde allemaal tot mijn favoriete nummers van dit album. Al snel ging ik dus meer van dit album opzoeken wat alleen maar mooiere nummers opleverde. Mooie ingetogen pop/rock nummers begeleid door prachtig pianospel. Zoals ik al eerder zei wordt de Fray vergelijkt met Coldplay en hoewel ik het daar deels mee eens ben creeert The Fray ook een eigen sound. Lekkere herkenbare pop nummers vliegen je om het hoofd wat mij nu nog doet denken aan die geweldige zomer van vorig jaar toen ik dit album ontdekte. Nostalgische gevoelens plus natuurlijk een ijzersterk debuut brengt mij dan ook op een dikke 4,5*. Van mij mag The Fray aan de media voorbij gaan zodat het geen overcommercieel bandje wordt. Niet dat ik daar nu mee zal zitten want het is uiteindelijk de muziek dat telt. En dat zit zoals je hebt kunnen lezen helemaal goed met How To Save A Life. Wel kijk ik uit naar een nieuw album van The Fray. Geweldige band, maar ik moet me nog steeds inhouden wat betreft een volle score 5*. Maar het gaat die kant op!