The Fray - How to Save a Life (2005)

Label: Epic

1. She Is (3:59)
  2. Over My Head (Cable Car) (3:58)
  3. How to Save a Life (4:24)
  4. All at Once (3:49)
  11. Little House (2:32)
  12. Trust Me (3:23)
  13. Unsaid * (3:04)
avatar van Justinx
Echt een heel goed album. Beetje Coldplay-achtig wordt gezegd en daar ben ik het ook wel aardig mee eens geloof ik. Beide maken ze erg goede muziek, moge dat duidelijk zijn. Persoonlijke favoriet: She Is.

avatar van Edwin
Justinx schreef:
Beetje Coldplay-achtig wordt gezegd

Een understatement zou ik zeggen Dit klinkt bijkans meer als Coldplay dan Coldplay zelf, maar een aanbeveling zou ik dat niet willen noemen. Als je niet beter wist, zou je denken dat Chris Martin er nog een hobbybandje bij heeft. Ik heb deze CD vandaag voor het eerst een paar keer gedraaid en hoewel het lekker wegluistert, kan het zich ook niet echt onderscheiden van de grijze massa. Het titelnummer en She is zijn de beste nummers en de rest doet daar niet veel voor onder. Het klinkt allemaal heel uitgebalanceerd en verzorgd, maar het ontbreekt dit bandje vooralsnog aan een eigen smoel. Al met al toch een ruime voldoende 7/10 ofwel 3,5*

Dan ben ik wel benieuwd wat voor cijfer je X&Y van Coldplay geeft

avatar van Edwin
Justinx schreef:
Dan ben ik wel benieuwd wat voor cijfer je X&Y van Coldplay geeft

Da's niet zo moeilijk te raden toch . Zoals gezegd vind ik de muziek van dit type bandjes enerzijds heel aangenaam en smaakvol, maar anderzijds niet echt spannend of verrassend. Als je het te vaak draait, wordt het al snel saai. Bij bands als Coldplay, Keane, Aqualung, Athlete, Starsailor en Travis kom ik daarom meestal niet verder dan 3* tot 3,5*.

Over My Head is zo'n lekker nummer..

heerlijke muziek gewoon\

avatar van nuf
nuf
klinkt wel aardig ja, ik dacht ook gelijk aan coldplay toen ik het titelnummer hoorde.

nouja, prima album maar het is zeker niet iets wat er uitspringt.

avatar van Haveaniceday
Best leuk, maar Coldplay klinkt beter.

Simpel, vrij saai naar mijn mening.
Kan er niet warm of koud van worden, maar slecht is het ook niet te noemen.

avatar van Rudedadude
De vergelijking met Coldplay hoor ik hier echt niet in, behalve het feit dat de heren een piano gebruiken. Verder klinkt het als een typisch amerikaanse rockmuziek. Eerder in de lijn van 3 doors down, Black Lab, Howie Day en Vertical Horizon.
Wel lekkere muziek overigens. Ik ben alleen nog even benieuwd naar de houdbaarheidsdatum.

Jammer dat het album na de eerste 3 nummers niets boeiends te melden heeft.

edejong
wel aardig
3.5*

Best een leuk album ,titeltrack vind ik 't beste.In het begin lekker catchy en leuk aan 't einde zakt 't een beetje in.

avatar van james_cameron
Zanger heeft soms een erg zeikerige en zeurderige stem. Aantal mooie songs, maar te weinig variatie. Leuk om af en toe een liedje te horen, maar het hele album luisteren valt best zwaar.

avatar van ronnievb
Nergens slecht, maar zoals gezegd nergens genreoverstijgend. Zang is goed en mooi, zeker wel een luisterbeurt waard, maar dit is gewoon de volgende in het rijtje van post-Coldplayacts.

3,0 sterren met na een aantal luisterbeurten misschien wel een verhoging.

Edwin schreef:

Sorry dat ik het zeg maar als jij niet eens het verschil tussen die 2 zangers hoort ben je wel héééééél doof... :S

Chris Martin en deze zanger klinken dus volledig anders XD

How to save a life vind ik heel goed, even naar de rest luisteren...

Ilke schreef:

Hij suggereert nergens dat de stemmen van de leadzangers hetzelfde klinken , volgens mij hoor... Hij zegt dat de muziek redelijk overeenkomt met een band als Coldplay. En ik kan dat alleen maar beamen. Beide weten goeie popmuziek te maken gecombineerd met een piano. Ook beide prima muziek, maar om eerlijk te zijn vind ik dit album fijner om naar te luisteren. Misschien wordt Coldplay een beetje te commercieel, maar ik zie The Fray waarschijnlijk ook wel enigszins die kant op gaan. Over My Head hoor je nu ook steeds vaker. Maar het blijft zeker nog lekker sporadisch .

avatar van Tsjo-Wi
eerste 3 nummers zijn top, daarna wordt het maar een beetje middelmatig album...
3.5*

Ik kan het ook niet hoger krijgen da een 3,5*
'How To Safe A Life' is natuurlijk het beste nummer, maar 'Over My Head', 'All At Once', 'Hundred' en 'Trust Me' zijn goed.
De rest is maar matig.

Musicer schreef:
Ik kan het ook niet hoger krijgen da een 3,5*
De rest is maar matig.

maar hij staat wel in je top 10?

Ik pas m'n top 10 regelmatig aan hoor
Dat ga ik nu bijvoorbeeld doen

avatar van coldwarkids
ja dit is gewoon mooi voor een zondagmorgen of avond en op triestige donkere dag maar ik raad hem niet aan voor vrolijke mensen

coldwarkids schreef:

Nou ik vind dit anders een heerlijk luchtig en relaxed album. Helemaal niet depressief of iets. Van een nummer als Over My Head word je toch juist vrolijk?

avatar van Discoverme
Erg lekker album, vooral de eerste paar nummers zijn uitschieters

coldplay hoor ik hier ook nergens hoor!!!!

Wat een leuk album!

fivehouses
De eerste keer dat ik deze plaat luisterde, vond ik het maar recht-toe-recht-aan. Maar ik heb hem nu een paar keer gedraaid en begin hem steeds meer te waarderen... Begon op 2,5 inmiddels zit ik op 3,5.

Leuk album. Ik kan ook geen Coldplay ontdekken.

Dit lijkt totaal niet op Coldplay, maar het is wel aardige muziek. Wel erg veel van hetzelfde. Over my Head is super, maar voor de rest heb ik nog geen nummer ontdekt dat daarbij in de buurt komt. Hou het op een 3 voorlopig.