Eagles of Death Metal - Zipper Down (2015)

Label: T-Boy

1. Complexity (2:46)
  2. Silverlake (K.S.O.F.M.) (3:35)
  3. Got a Woman (2:02)
  4. I Love You All the Time (3:09)
  5. Oh Girl (4:08)
  6. Got the Power (3:28)
  7. Skin-Tight Boogie (3:12)
  8. Got a Woman (Slight Return) (0:41)
  9. The Deuce (3:06)
  10. Save a Prayer (4:40)
  11. The Reverend (3:29)
avatar van uffing

Brrrrr.

Ken deze plaat niet, maar hij staat op 1 in mijn rotatielijst. Goed gebaar, west

west schreef:
Goed om te lezen!
Op dit moment zou deze plaat naar 4 stijgen.

ik doe ook mee

avatar van Mjuman
Niemand die de oproep hierboven kan zijn ontgaan. Wat deze narcistische zelfbevlekking ("ik doe ook mee") beoogt, is mij een raadsel.

Wie nou echt denkt dat het plaatsen van dit album - dat tot in de lengte der dagen verbonden zal zijn aan de Parijse tragedie - op een hoge plaats in de rotatielijst tot een zinvol en ethisch gebaar leidt, vraag ik in alle ernst even de spiegel op te zoeken.

Ik heb ooit iemand naar een laatste rustplaats gebracht met Tears in Heaven en Brothers in Arms - ik kan die songs niet meer horen. Bovendien, wat is de zin van een gebaar willen maken als je er vervolgens breed over uit gaat meten op MusicMeter en anderen oproept hetzelfde te doen.

Ik zou eerder aan Marvin Gaye - What's Going On (1971) willen denken - we zijn verslagen, de weg kwijt, verward, we leven in een wereld die ons steeds meer ontgaat.

avatar van Stalin

Gents, please show some respect ipv dit affreuze 'banging the ego rock drum'.

Het is allemaal verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar het is net als bij al die Franse vlaggen nu op Facebook.
Iedereen dumpt al zijn emoties en goedbedoelde gebaren maar online, maar als je het niet doet dan ben je ineens verdacht.

Nee, net als Homer doe ik hier niet aan mee...

avatar van gigage
je mag doen en laten wat je wil, maar hier bij dit album komen melden dat je "erboven"staat is pas narcistische zelfbevlekking.

avatar van gigage
Ondrrtussen op het forum melden dat er verschrikkelijke foto's en filmpjes beschikbaar zijn ( ja, duh) is zelfs ...ach laat ook maar...

avatar van dix
dix
EoDM is een fun-act, en het is ook niet zonder betekenis dat juist daar het drama zich heeft voltrokken. Niet alleen het publiek is in Bataclan onder vuur genomen, ook de vanzelfsprekendheid om voor de fun een gig bezoeken is geweld aangedaan. Natuurlijk hebben slachtoffers en nabestaanden niets aan een notering in de rotatielijst. Maar als je met het plaatsen ervan tot uitdrukking wilt brengen dat je je pleziertjes niet laat afnemen, dan is daar niets mis mee. Beter is om gewoon concerten te blijven bezoeken.

avatar van EttaJamesBrown

Gents, please show some respect ipv dit affreuze 'banging the ego rock drum'.

En per slot van rekening ook doodgeschoten onze Marvin, want er schuilt een terrorist in ons allen.

Ik doe gewoon met west mee. En draai daarnaast vaak I love Paris van Les Negresses Vertes.

avatar van meneer
Ik denk dat niemand, maar dan ook niemand hier 'boven' of 'onder' staat. Beleef je vrijheid door wel of niet mee te doen met bv deze rotatielijst of het plaatsen van een Franse vlag of gewoon stil te zijn of luidkeels te protesteren.

Dat is een vrijheid die wij hebben, misschien zelfs verworven hebben. Wees er zuinig op. En heb respect voor wie die ander is of doet.

dix schreef:
Niet alleen het publiek is in Bataclan onder vuur genomen, ook de vanzelfsprekendheid om voor de fun een gig bezoeken is geweld aangedaan (...... ) Beter is om gewoon concerten te blijven bezoeken.

Juist.

meneer schreef:

Bedankt voor je reactie.

avatar van EttaJamesBrown
Je hebt gelijk, zijn vader deed het uit naastenliefde.

Beschaving is niet zo robuust als je wellicht denkt.
Zonder een groep af, geef ze te weinig te eten en slaap. Martel er een paar, vermoord een naaste en de rest is klaar voor de strijd. Weg is de innerlijke beschaving. Dat historisch besef heb ik wel.
En dan schuilt in iedereen een moordenaar. Of leert 10.000 jaar geschiedenis iets anders?

avatar van uffing
meneer schreef:

Mooi verwoord!

Ik heb nog even het eerdere waarom van de 'rotatielijst' vraag op een rij gezet:

- Ik ga dit album uit respect voor de slachtoffers in Parijs
- en in het bijzonder bij het concert van deze band
op nummer 1 zetten in mijn rotatielijst. Doen jullie mee?
- zelf heb ik ze zien optreden in 2009; dat was steengoed en ook met de nodige humor
- bij een concert van deze band zijn concertbezoekers gedood, gewond, getraumatiseerd door terroristen. Ook wij zijn concertbezoekers en je kan zo iets doen, behalve erover discussiëren.

Maar als je het niet ziet zitten, doe je gewoon niet mee natuurlijk.

avatar van Justus18
Het is een bizarre en nare manier om met deze band kennis te maken, maar ze maken hele goede muziek.

buizen
Wat Kistenkuif schreef over
Eerlijk gezegd betwijfel ik of nabestaanden, gewonden en betrokkenen door je oproep getroost zullen worden. Voor zover ze zelfs op de hoogte zijn van het bestaan van MuMe.

Dat is natuurlijk waar, dat besef ik me terdege.
Maar Den Haag komt ook niet in het wereldnieuws met de bloemen die daar voor de Franse ambassade zijn neergelegd, door Nederlanders die meeleven met de Parijzenaren, laat staan dat het de familie van nabestaanden bereikt.
Het is moeilijk. Wat moet je doen als je voelt dat je wat wilt doen maar jouw gebaar verder niet wordt opgemerkt. Dan doe je toch iets, voor je zelf. Een kaars branden kan ook.

Toen West met zijn voorstel kwam dit album richting nr. 1 op de rotatielijst te lanceren heb ik spontaan meegedaan. Spontaan maar niet impulsief, heb er zeker over nagedacht.

Wat Mjuman schreef

vind ik dan ook gewoon te ver gaan. Het gaat voorbij aan de intenties van west, ook als ie meermalen een oproep doet mee te doen zie ik dat toch echt niet als 'narcistische zelfbevlekking'.
Ik had best heel even 'moeite met het mee doen omdat het MuMe-technisch ook niet klopt want een album op 1 op je rotatielijst plaatsen terwijl je (in mijn geval) nooit eerder had gehoord van de band en het dus niet eens in huis hebt (om te draaien) klopt ergens natuurlijk niet.
Toch staat ie hier een tijdje op 1 en het is mooi om te zien dat het album reeds op 2 staat in de rotatielijst. In de top-2000 mag ie wat mij betreft ook hoog eindigen, zodat menigeen zich afvraagt "Huh, de Eagels of Death Metal? Wat is dat dan voor band? Oooww jaa".

Een nummer als What's Going On van Marvin Gaye is idd een heel mooi en toepasselijk(er) nummer, maar kom daar dan - eerder - zelf mee. Vind de kritiek op het initiatief van west niet terecht. Wel respecteer ik dat mensen er zelf niet aan mee doen, kan ik in komen.

Die garçon die zijn piano mee bracht en voor het Bataclan venue het nummer Imagine ten gehore bracht: da's pas klasse, maar het is niet eenieder gegeven.

"Wij" (de deelnemers) plaatsen dus dit album hoog. Een gebaar waarmee verder geen verwerking o.i.d. gepaard gaat, dat komt pas later en in andere vormen. Concertbezoek zal wellicht ietsje anders zijn voortaan.

Overigens is het rotatielijstinitiatief niet het enige gebaar, ook de fans van EoDM zijn iets dergelijks begonnen inmiddels.

Een van de killers loopt nog vrij rond, een Franse premier heeft gezegd dat hij binnenkort meer aanslagen verwacht en niet alleen in Frankrijk. Die malloot (niet de premier, de dader) is voor het laatst gezien bij de grens van Belgie. Van daaruit ben je ook zo in Nederland of Duitsland.

Voor morgen staat er een oldskoolmetalfestival gepland, vlak over de grens. Dusseldorf. En buizen gaat er gewoon heen, fuck die extremisten met hun angst aanjagen.
Ik hoop dat er voor het concert van Motörhead eerst een minuut waardige stilte wordt gehouden, en de hele zaal zo in gedachten is bij de nabestaanden van het drama in Parijs en bij het recht op 'vrije muziek'.
En dat die lange minuut stilte uiteindelijk verbroken wordt doordat Lemmy nog harder dan anders in de microfoon brult; "We are Motörhead, AND WE PLAY ROCK 'N ROLL!!!" en dan de beuk er in!!

avatar van devel-hunt
Mjuman schreef:

Niets is echt zinvol, witte marsen, bloemen, een minuut stilte en een plaat op de mutatielijst van MuMe. Het is een heel klein gebaar van muziekvrienden onder elkaar, niets groots maar iets in stilte. Een ieder moet dat zelf uitmaken.
Veroordeel het niet weer gelijk zo hysterisch en negatief, zo is het niet bedoeld.

avatar van SemdeJong
Persoonlijk denk ik dat je het album alleen in je roulatielijst moet zetten als je hem ook daadwerkelijk draait. Alleen het er naar luisteren kan een soort van eerbetoon zijn. Ik heb de plaat diverse malen beluisterd en het is prettige muziek om naar te luisteren. Bij vlagen denk ik terug aan de hoogtij dagen van The Cars. Mijn persoonlijke mening over dit album geef ik misschien deze week nog wel als er meerdere luisterbeurten op zitten.

Een initiatief van fans van Eagles Of Death Metal:

AD: ",,Help Eagles Of Death Metal naar nummer één uit solidariteit, tegen terrorisme en voor vrede'', zo staat op de Facebookpagina van de actie te lezen." Het gaat om het downloaden van een nummer van dit album: Save A Prayer.

Ik heb de muziek van Eagles of Death Metal altijd al kunnen waarderen. Het was echt lekkere rock 'n roll, met de nodige humor en kwinkslagen. Live is (/ was?) het ook een geweldige band, heb ik in 2009 gezien. Met dit nieuwe album Zipper Down blijven de kwinkslagen aanwezig, zeker in de teksten en in het begeleidende boekwerk bij de LP. Dat staat vol met maffe foto's van de 2 basisleden van de band Jesse Hughes & Joshua Homme.

De muziek echter is niet altijd meer rock 'n roll, waarbij ik eerder aan the Stones dacht. Dit keer hoor je toch regelmatig ook vlagen Queens of the Stone Age in de muziek terug, zeker op een nummer als Skin Tight Boogie. Op de prima Duran Duran cover na heeft Homme dan ook meegeschreven aan alle nummers en het album geproduceerd. Ook moet ik wel eens denken aan the Arctic Monkeys, een band die verhuisd is naar de omgeving van Josh Homme.

Er staat wat mij betreft geen minder nummer op deze plaat, waarbij ik Oh Girl wel een erg goede song vind, net als Complexity, Silverlake & the Reverend. Toch vind ik dit echt als geheel een sterk rock album geworden. Nog net wat beter dan hun voorgangers.

avatar van dix
dix
Je hebt hem bijna op één west.....

Dit soort reacties bewijzen juist dat MM toch een klein puntje had. Het is immers geen wedstrijd.

Ziegler
Iedereen heeft een punt. Zelfs Mjuman.

Ik vind het eigenlijk geen discussie, met punten voor de één of voor de ander.. Het gaat erom of de bedoeling van een actie goed en duidelijk is en dan doe je mee of je doet niet mee. En ik zet 'm niet op één, dat doen we met z'n allen.

avatar van Kees50
Symphatieke actie. Ik doe mee!

avatar van Justus18
Als Zipper Down op 1 komt staat hij op de openingspagina. Hoewel ik een groot fan van The Editors ben, vind ik de frontcover van EoDM veel mooier (en wat maakt het allemaal uit).
Met de rits iets lager kun je er een puntje aan zuigen.

kistenkuif
Als het je allemaal toch niet uitmaakt, stop dan die woordspeling ook maar weer terug in je diepvriezer.

avatar van Rudi S
Het 4e album van EODM een project van Jesse Hughes.
Hughes zweeft ergens tussen popmuzikant en stripfiguur en muziek maken is plezier maken voor Huges ,hij verzamelt meestal wel boeiend muzikanten om zich heen om er iets leuks van te maken.
Zipper Down is niet (wat je wel vaak leest) snoeiharde rock & roll maar prettig in het gehoor liggende losjes gespeelde rock & roll.
Mooiste voorbeelden zijn opener Complexity, Silverlake (mooi doorrollend refrein) , Got a Woman (met handklapjes) en Got the power (heerlijke piano) wat weer gevolgd door het zompige duet Skin-Tight Boogie.
Dat Duran Duran liedje krijgt dan ook nog een nette midtempo cover.
Alles is lekker Tongue-in-cheek en de “korte” speelduur is hier juist een plus want als het nog langer gaat duren wordt het toch wel melig.
Voor wie ‘m op de rotatielijst heeft en ook eens wil luisteren, hij staat o.a. op spotify maar zoek daar op EODM of zipper down, want in tegenstelling tot de andere albums wordt dit album niet gevonden met de Eagles of Death Metal zoekopdracht

Lekker ruim een half uurtje luisteren, niets meer en niets minder.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Bericht verwijderd.

Deze pagina is om de muziek van dit album te bespreken. Niks mis met een felle discussie, maar als die over andere zaken dan de muziek gaat mag dat via de PM of op een ander platform.

kistenkuif
Na de verbijstering heb ik het album vandaag een paar keer beluisterd. Niks om je over op te winden. Ik vind het een onschuldige rockplaat door een goed spelende feestband. Ze zouden niet misstaan op het Zwarte Cross festival. Naar mijn smaak bepaald niet opruiend, origineel of inventief maar wel energiek en ontspannend vermaak. Ik hoop dat de band- en crewleden de klap te boven komen en hun concertagenda propvol loopt zodat ze de ellende samen met het publiek furieus van zich af kunnen spelen.

avatar van Ducoz
[edit: reactie op ander bericht hier boven]Ik denk dat die gasten gewoon random hebben gekozen voor een plek waar heel veel mensen bij elkaar waren, die plezier maakte en zo makkelijk 'off guard' te kunnen pakken. Misschien speelde het ook wel mee dat het een Amerikaanse band was. Maar het zal vast niet om de band zelf te doen zijn geweest.