Eagles of Death Metal - Zipper Down (2015)

Label: T-Boy

1. Complexity (2:46)
  2. Silverlake (K.S.O.F.M.) (3:35)
  3. Got a Woman (2:02)
  4. I Love You All the Time (3:09)
  5. Oh Girl (4:08)
  6. Got the Power (3:28)
  7. Skin-Tight Boogie (3:12)
  8. Got a Woman (Slight Return) (0:41)
  9. The Deuce (3:06)
  10. Save a Prayer (4:40)
  11. The Reverend (3:29)
avatar van Noere
De band heeft recent nog opgetreden in Tel Aviv heb ik begrepen, en de eigenaars van het Bataclan hebben een joodse achtergrond. Wellicht dat die zaken mee hebben gespeeld.

kistenkuif schreef:
Na de verbijstering heb ik het album vandaag een paar keer beluisterd. Niks om je over op te winden. Ik vind het een onschuldige rockplaat door een goed spelende feestband. Ze zouden niet misstaan op het Zwarte Cross festival.

Eagles of Death Metal is meer dan een 'feestband'. Daarmee doe je ze toch te kort. Josh Homme van QOTSA heeft aan alles meegeschreven en het album geproduceerd. Er staan wat mij betreft ook te veel echt goede rocksongs op, voor de kwalificatie 'feestband'.

kistenkuif
Dan verschillen we van mening. Ik ervaar dit als ongedwongen en pretentieloze feestmuziek, zeker als je het vergelijkt met de compositorisch en ritmisch veel inventievere QOTSA (en MoR). Josh Homme heeft een grote reputatie maar dat impliceert toch niet dat zijn signatuur onder een album een vanzelfsprekende garantie is voor de kwaliteit ervan? Dit is gewoon een funplaat en imo hebben ze het ook zo bedoeld, getuige de rechtvoorjeraap-songs en het cheesy artwork. Niks mis mee. Niet helemaal mijn pakkie an.

avatar van dix
dix
west schreef:
Een initiatief van de fanclub van Eagles Of Death Metal:

AD: ",,Help Eagles Of Death Metal naar nummer één uit solidariteit, tegen terrorisme en voor vrede'', zo staat op de Facebookpagina van de actie te lezen."

Slechte cover of niet, ik heb begrepen dat dit ook het laatste nummer is geweest dat het publiek in de Bataclan te horen heeft gekregen. Voor sommigen dus het allerlaatste, dat geeft wel de nodige lading. Het nummer dat afgebroken werd heeft de onwerkelijke titel Kiss The Devil en komt van een oudere plaat.

buizen
Je hoort van / over alle kanten uit de liveconcertenwereld dat het diepe impact heeft gemaakt. Veel artiesten staan tijdens optredens stil bij het drama in Frankrijk. Van Madonna tot Lemmy. En bezoekers ook.
Wel een apart topic waardig.
Dan kunnen we het hier over dit album hebben.

Over het album gesproken: ik zou topihere willen vragen naar een toelichting op zijn stem.

avatar van Rudi S
kistenkuif schreef:
Dan verschillen we van mening. Ik ervaar dit als ongedwongen en pretentieloze feestmuziek.

Dat verschillen van mening valt waarschijnlijk wel mee, ik vind dit ook een feestband lekker lol hebben en spelen (dat doen en deden Ramones, J Geils band en AC/DC etc toch ook).
Kwaliteit (in hun gebied) is er genoeg.
Tja bands als The Crass en Radiohead willen/wilde iets anders met muziek, deze band wil gewoon plezier hebben en lekker spelen, dat is een andere instelling en hoeft niet direct iets met kwaliteit te maken hebben, maar meer met voorkeur.

buizen schreef:
Wel een apart topic waardig.
Dan kunnen we het hier over dit album hebben.

Goed plan. Is voor gezorgd.

De Site >> Gebruikers >> Gevolgen tragedie Parijs voor muziekwereld.

DeKoning.
Net even beluisterd. Een enorme kutplaat die eerder wegluisterd als een Gimmick dan een kwaliteitsband. Nee, ..dit is 100x niets.

Leuk voor feestjes en partijen zou ik zeggen.

Alleen het laaste nummer kan er mee door.

1* voor dit misbaksel

zaaf
goed van je dat je dat kan concluderen na even luisteren. ik ga je andere reviews ook bekijken.

wel apart dat je een kutplaat leuk vindt voor feestjes.

avatar van Von Helsing
zaaf schreef:

wel apart dat je een kutplaat leuk vindt voor feestjes.

Hij houdt van kutfeestjes waarschijnlijk.

DeKoning. schreef:

1* voor dit misbaksel

Helemaal mee eens. Bagger. Heb het album 1x geheel beluisterd, waar al geen doorkomen aan was, en meerdere live-performances van albumsongs beluisterd en gezien. Vind het tenenkrommend.
Kijk, ik houd erg van kick-ass-rock 'n rollbands met songs met catchy riffs, vinnige solo's en vooral een enorme energie: on stage. En heb onderhand heel veel concerten gezien van dergelijke bands dus heb wel wat kijk op authenticiteit, kwaliteit, energie, etc. Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen.
Snap werkelijk niet dat deze band zo populair is, het concert in Bataclan was bijv. uitverkocht (entree 30,-). Vanwege de bekende muzikanten die er in mee spelen?
Rock 'n roll kun je niet 'spelen', je bent het als band / artiest of je bent het niet.
Ramones, New York Dolls, Hanoi Rocks (of tegenw: Michael Monroe), Iggy Pop, Motorhead, zoveel stijlen maar: puur.
Maar een 'side-projectje' met 'weekendrockers', nee. Ze noemen zichzelf een 'feestband'? Het zal wel.
Al met al 2,5 sterren. Omdat het muzikaal niet zeer 'slecht' is maar gewoon vervelende muziek en songs die nergens blijven hangen of uitnodigen het nog een keer (maar dan op hoger volume) af te spelen.
Maar 1x geheel beluisterd? Ja, en dat is echt genoeg het is geen materiaal dat je veel vaker moet luisteren om er meer in te horen en beter te kunnen beoordelen.
1 positief punt: de drummer draagt (droeg) on stage nogal eens een Slayer-shirt.

Hé, spontaan nieuw op 49 in de rotatielijst:
Eagles of Death Metal - Peace Love Death Metal (2004)

Ideetje om die er ook bij te zetten, net als dit Zipper Down?
Ik dacht eraan vanwege dit nieuws vandaag:
Concertgangers verstopten zich in kleedkamer Eagles of Death Metal | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Binnenkort op VICE: Eagles of Death Metal praten voor het eerst over de aanslagen in Parijs | VICE | Netherlands

En nogmaals, voor alle logische duidelijkheid: iedereen moet het natuurlijk helemaal zelf weten.

avatar van Sandermannetje
Heerlijk opwekkend peppie plaatje without complexity. Niet voor azijnzeikers die daar niet tegen kunnen, en dat is maar goed ook. Kan bijna tippen aan hun eerste.

Voor mij wordt het denk ik een top 10 2015 plaat, voor jou ook Sandermannetje?

avatar van Jelle78
Aardig. Meer kan ik er niet van maken. Voor de aanslagen in Parijs kende ik deze band alleen van naam. Na de aanslagen toch maar eens gaan luisteren. Het klinkt allemaal niet slecht en live zal dit ongetwijfeld een feestje zijn, maar op plaat hoor ik vrij inwisselbare rockmuziek die mij geen moment echt weet te raken. Slecht is allemaal niet, vandaar 3 sterren, maar ik zal er niet meer naar luisteren.

avatar van Sandermannetje
Ik houd er in ieder geval een heftige herinnering aan over west. Ik had dit plaatje net volledig gedraaid op de beruchte vrijdagavond om het weekend vrolijk in te luiden, toen het nieuws over de aanslagen binnen kwam. Eerst nog met verkeerde naam van de band, waarbij ik dacht "het zou toch niet?".

Overigens vind ik deze muziek al lekker sinds Peace Love Death Metal. Ook daar heb ik een bijzondere herinnering aan. De tweede en de derde plaat vind en vond ik juist minder en ik ben positief verrast door deze laatste. Als iemand andere bands weet die zulke simpele "vrij inwisselbare" rockmuziek van deze kwaliteit maakt of gemaakt heeft laat het weten s.v.p. Origineel en nieuw is EoDM niet maar wel heel lekker om te horen en daar gaat het bij mij voornamelijk om bij muziek.

avatar van JVT
JVT
Queens of the stone Age!

avatar van Sandermannetje
Dank je JVT, mee eens, de eerste vier van Queens of the Stone Age heb ik al in m'n collectie. Wellicht binnenkort ....Like Clockwork aan toevoegen. Kyuss en Masters of Reality ben ik ook al in voorzien.
Ik ben wel benieuwd naar welke bands/muziek nog meer zo makkelijk inwisselbaar zijn met EoDM, nog meer tips zijn welkom.

avatar van nightcrawler
Een lekker rock plaatje, al staat het geheel wel compositorisch (is dit een woord?) in de schaduw van Queens of the Stone Age. Maar op een of andere manier luistert de plaat, inclusief de Duran Duran cover Save a Prayer, lekker weg (al vind ik de cover van Duran Duran's The Chauffeur door The Deftones wat creatiever en daarmee beter geslaagd)

Ik ga zelf dit album nu van 1 afhalen in mijn rotatielijst. Door dat te doen spookt 2 weken terug weer door mijn hoofd en ook Brussel recent en het schokkende interview met Eagles of Death Metal op Vice:

Eagles of Death Metal praten over de aanslagen in Parijs | VICE | Netherlands

avatar van mattman
Zeer goede plaat. Vreemd eigenlijk, dat lage gemiddelde. Dit is volgens mij tocht echt het beste wat de EODM mannen ons al voorgeschoteld hebben. De hand (en soms ook de stem) van Homme is duidelijk merkbaar, en Hughes is de koning van de aanstekelijkheid.

Qua composities die dit niet (veel) onder voor een QOTSA plaat. Ik vind deze zelfs beter dan Lullabies To Paralyze. Oh Girl is mijn favoriet, met dat dramatisch aandoende begin en plots dat funky riffje erachter.

buizen
Dit nummer (van een ander album) gaat dan nog wel maar Zipper Down is gewoon bagger.
Meer toeval dan doorleefd dat er soms een aansprekend nummer tussen zit, dit is gespeelde rock 'n roll.
Maar ze schenen het goed te doen op bruiloften en partijen.

west schreef:
Ik ga zelf dit album nu van 1 afhalen in mijn rotatielijst. Door dat te doen spookt 2 weken terug weer door mijn hoofd en ook Brussel recent en het schokkende interview met Eagles of Death Metal op Vice. De plaat blijft er wel in, omdat ik 'm eenvoudigweg draai. Dat kan natuurlijk ook gewoon....

Fijn dat je ons even op de hoogte stelt na je eerdere oproep. Ik ben benieuwd op welke plaats het album in je jaarlijst zal komen. Overigens is het interview al wat dagen terug toegevoegd on topic door Ducoz.

kistenkuif schreef:

Ik verwacht ergens tussen 5-10 in. Bedoel jij on topic: het 'Parijs / Bataclan' forum?

avatar van Sandermannetje
Nu ik 'm nog vaker gehoord heb vind ik Zipper Down minstens zo goed en zelfs nog beter dan hun eerste plaat. Er zit meer afwisseling in. Jammer dat ik niet meer punten kan geven. Dit is muziek die je niet moet rationaliseren vanuit je hoofd, het is muziek die je moet kunnen voelen vanuit je hart en vanuit je middel.
Ik kan er inkomen dat niet iedereen dat heeft. Gelukkig maar, dat wordt ook zo saai.

Tips voor gelijkende muziek zijn nog steeds welkom. Hier kan ik namelijk geen genoeg van krijgen. Voor mij blijft het een heerlijk opwekkend peppie plaatje without complexity. Ik hoor duidelijk dat ze gewoon spelen waar ze zin in hebben en dat werkt voor mij aanstekelijk, dat "doen waar je zin in hebt".

"We groove, we groove"

avatar van Stalin
Eagles of Death Metal zondag samen met U2 op podium in Parijs NOS

avatar van VanDeGriend
Best stomme muziek gemaakt door behoorlijk stomme lui

Goeie tekst VanDeGriend...

avatar van VanDeGriend
Dat is vaker met heldere oneliners. Anders check je even de laatste quotes van Hughes en beaam dan m'n statement maar . Of op zijn minst het tweede gedeelte.