Chvrches - Every Open Eye (2015)

Electronic / Pop
Label: Universal

1. Never Ending Circles (3:06)
  2. Leave a Trace (3:57)
  3. Keep You on My Side (4:25)
  4. Make Them Gold (3:51)
  5. Clearest Blue (3:53)
  6. High Enough to Carry You Over (3:39)
  7. Empty Threat (4:04)
  8. Down Side of Me (5:10)
  9. Playing Dead (3:35)
  10. Bury It (3:09)
  11. Afterglow (3:14)
  12. Get Away * (4:40)
  13. Follow You * (3:54)
  14. Bow Down * (4:38)
  15. Warning Call (Theme from Mirror's Edge Catalyst) * (4:33)
  16. Bury It * (3:08)

met Hayley Williams

17. Leave a Trace [Four Tet Remix] * (6:50)
  18. Empty Threat [Big Wild Remix] * (3:29)
  19. Clearest Blue [Gryffin Remix] * (4:22)

avatar van musicman13
Hier heb ik zin in!!!

avatar van stoepkrijt
Leave a Trace leunt behoorlijk sterk op de vocalen en erg weinig op de muziek. Juist hun vlijmscherpe synthpopbeats maken CHVRCHES zo'n leuk bandje. Dat mis ik in dit nummer en dus ben ik nog niet erg onder de indruk. Maar uitkijken naar het album doe ik sowieso!

avatar van VladTheImpaler
Lekker nummertje hoor. Ik hoop alleen wel dat ze op het nieuwe album hier en daar kunnen verrassen qua sound.

avatar van arcade monkeys
Never Ending Circles is nu ook te beluisteren.

avatar van Pinsnider
Het debuut was lekker fris en fruitig, ondanks dat het geluid natuurlijk al drie decennia terug in de mode was. Ben benieuwd waar ze nu mee op de proppen komen!!

Een live versie van Clearest Blue

Ozric Spacefolk
Er is trouwens nu een officiele clip van de single Leave a Trace

Het nummer vind ik steeds beter worden, maar ik vind het jammer en ook wat vreemd dat Lauren als babe in de clip wordt neergezet, en de andere bandleden niet eens in beeld komen.
Is dit een keuze van de platenmaatschappij of van de band? Ik dacht dat Lauren zo een voorvechtster was voor vrouwenrechten en een anti-seksualisering van de vrouw.

Nu ja, ze is prachtig, dat wel. Misschien moet ik er maar geen mening over hebben.

avatar van ArthurDZ
Je kan toch én opkomen voor de vrouwenrechten én een jurk dragen?

avatar van Gloeilamp
Snap het probleem ook niet zo. In de voorgaande clips van CHVRCHES is Lauren ook vaker in beeld dan de andere twee bandleden, die in de video van Leave a Trace trouwens wél in beeld komen ook al is het minimaal. Dat krijg je nou eenmaal als je de frontvrouw bent. Wat vrouwenrechten en anti-seksualisering met deze clip te maken hebben begrijp ik sowieso niet.

avatar van Jessensei
Terecht ook dat zij vooral in beeld komt. Zij is de enige van de drie die ballen aan haar lijf heeft. Op Pukkelpop dit jaar liep er iets mis met hun 'machines' (eigen woorden), waardoor ze hun optreden na twee nummers moesten staken. Wat doen de twee heren? Met wegwerpgebaren van het podium hollen. Lauren bleef verweesd staan, kreeg boegeroep over zich heen en gaf het publiek toch nog een a capella versie van 'The Mother We Share'. Heel innemend en integer. Die twee gasten hadden toch tenminste kunnen blijven staan om hun frontvrouw te steunen?

Ozric Spacefolk
Mooi verhaal, en een mooi beeld van Lauren.
Maar om nou het woord 'ballen' te gebruiken. Waarom niet gewoon lef? Is ook een prima woord.
Ook vind ik het nogal verwend en erg vervelend van het publiek om niet mee te leven, met een band, wanneer de boel misschien wel stuk is.

Maar goed, kan me voorstellen dat je als artiest wegloopt, wanneer je instrumenten haperen. Al heb ik vaak genoeg doorgespeeld met 1 drumstok, wanneer er één brak, dat horen mensen niet.
Maar bijvoorbeeld een gitaar met een gebroken snaar klinkt nergens naar.
En als je drumcomputer of synths gewoon het niet doen, kom je niet erg ver.

Fijn dat Lauren het opving, ik hoop voor Iain en Martin dat het niks ernstigs is.

avatar van Man of Sorrows
Jessensei schreef:

Dat was inderdaad nogal een lomp gebaar zowel tegenover zangeres als tegenover publiek. Ik heb dit euvel wel eens beter zien opvangen door andere artiesten (ik herinner Regina Spektor een aantal jaar geleden...)

En weer een erg sterk nummer: Clearest Blue

avatar van stoepkrijt
Wat een briljante popsong weer! Die bridge is echt heerlijk. Is CHVRCHES echt zo goed of ben ik gewoon een overdreven grote fan?

Leave a Trace vond ik in eerste instantie overigens lang niet zo geniaal, maar begin ik inmiddels toch ook behoorlijk goed te vinden. Van Never Ending Circles was ik dan weer wel meteen ondersteboven.

Ozric Spacefolk
Clearest Blue is inderdaad een briljante dance-track. Ik had al een zindere live-versie gezien/gehoord.

Het hele album wordt almaar beter en beter.

avatar van VladTheImpaler
Clearest Blue klinkt erg lekker. Leave A Trace is aardig, maar doet me niet heel veel. Maar deze en Never Ending Circles klinken beide sterk.

avatar van coldwarkids
Clearest Blue valt helaas tegen. Never Ending Circles kan me ook nog niet gelijk pakken. Leave A Trace blijft een pareltje. Beste van drie tot nu toe!

Ozric Spacefolk
Ik vind juist Clearest Blue tot nu toe de sterkste. Hij knalt lekker.

avatar van coldwarkids
Klinkt TE simpel dat nummer. Ik snap dat dat voor sommige mensen juist wel scoort.

Want, leg eens uit?

Jouw smaak is verfijnder, en van sommige mensen niet?

Ozric Spacefolk schreef:
Mooi verhaal, en een mooi beeld van Lauren.

Excuseer, als boertige Belg had ik mijn uitdrukking al verfijnd door 'ballen' in plaats van 'kloten' te gebruiken. Is gewoon oervlaamse uitdrukking.

Jessensei schreef:

Snap ik ook wel. Maar ik kan zo slecht tegen die uitspraak. Alsof 'kloten' de enige garantie voor lef en stoerheid kan zijn. Dat mannen per definitie sterker en beter zijn dan vrouwen.
Kan er slecht tegen, maar ik heb dan ook geen ballen.

Ozric Spacefolk schreef:

Kan er slecht tegen, maar ik heb dan ook geen ballen.

En dat begrijp ik ook. Niet goed nagedacht over mijn woorden en dat voor een feminist... Taal is iets vreemds.

Ozric Spacefolk
Ach, het valt in principe allemaal wel mee, want de samenleving is er nog gewoon erg op gericht.

Kijk maar, naar sommige meidenbandjes, die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn, maar wel hoog scoren. Puur seksisme.
Of de manier waarop sommige vrouwen zich (moeten) kleden, om op te vallen in het muzikale landschap.

Ik houd best van seksualiteit, en bij sommige muziek past dat ook prima. Zoals Gwen Stefani, Madonna, Blondie. Maar ik dwaal af.

Chvrches rockt en Lauren is een geweldige frontvrouw, en ook feminist.

avatar van Gloeilamp
Dus wanneer Lauren in een jurkje in een clip zit is het wel enigszins raar, maar bij Madonna niet? Daar snap ik dan geen bal (sorry) van.

Maar het zal me ook eigenlijk weinig interesseren. Laten we het gewoon over Every Open Eye hebben. Ik ben het overigens eens met coldwarkids. Vind Leave a Trace ook beter dan Clearest Blue. Die laatste is ook verre van slecht, maar doet me toch wat minder. Dat nummer klinkt inderdaad iets makkelijker, al ligt dat vooral aan de instrumentatie. Tot nu vind ik alle nummers al erg sterk, heel veel zin in dit album!

avatar van GrafGantz
Hele album is legaal te streamen nu:

First Listen: Chvrches, 'Every Open Eye' : NPR

avatar van coldwarkids
Na eerste luisterbeurt kwam Make Them Gold binnen als een bliksemschicht. Fantastisch nummer is dat. High Enough To Carry You Over is volgens mij voor het eerst helemaal gezongen door een medelid. In plaats van achtergrond zang nu dus heel een nummer. Niet verkeerd! Na het mindere Never Ending Circles en Clearest Blue was ik klein beetje teleurgesteld in het album. Dat is na het hele album gehoord te hebben helemaal weg!

avatar van hoi123
coldwarkids schreef:
Zoals Under the Tide of You Caught the Light op het vorige album bedoel je?