Queensrÿche - Condition Hüman (2015)

Label: Century Media

8. Hourglass (5:09)
  9. Just Us (5:58)
  10. All There Was (3:44)
  11. The Aftermath (0:56)
  12. Condition Hüman (7:45)
  13. Espiritu Muerto * (3:40)
avatar van Zagato
crosskip schreef:

Niet dat ik de albums verder heel goed ken, maar volgens mij waren de laatste werken met zowel DeGarmo en Tate er nog bij ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Dan toch liever dit fijne plaatje.

Eens, misschien is het tegen beter weten in dat ik nog hoop op een knaller als The Warning of Rage for Order.

Eerste nummers zijn aardig, daarna ....

avatar van Bravejester
shrink1972 schreef:
Eerste nummers zijn aardig, daarna ....
wordt het beter en beter en vanaf Selfish Lives bijna alleen nog maar mooie nummers met als hoogtepunten Eye9, Bulletproof en Condition Human. Ook blij dat ik de versie heb met Espiritu Muerto want dat bevalt me ook prima!!

avatar van Kronos
Een kleine verbetering ten opzichte van de voorganger wat betreft geluid en nummers. Toen dit album pas verschenen was heb ik het vaak beluisterd maar nu ik het weer terug hoor valt het me toch ook wat tegen om dezelfde redenen; namelijk de zang die niet mooi klinkt en het weinig bijzondere songmateriaal.

72/100

Operation: Mindcrime II: 68/100
Hear in the Now Frontier: 65/100
Q2k: 62/100

avatar van lennert
Wat mij betreft weer helemaal terug in vorm. Halverwege het album is het wel erg veel mid-tempo en dromerig, waardoor er iets weggaat van de intensiteit van de fantastische opener Arrow Of Time, maar de songs zijn fijn gelaagd en liggen zeer goed in het gehoor. Lundgren en Wilton vullen elkaar perfect aan, de ritmesectie laat veel subtiele details horen en La Torre geeft alles. In dat opzicht de perfecte combinatie van Operation: Mindcrime qua melodie, het poppy aspect van Empire en de proggy kant van Promised Land, maar dan allemaal met een wat modernere vibe. Zwakke nummers kan ik moeilijk noemen, mijn enige kritiek zou zijn dat het allemaal bij vlagen wat klinisch klinkt. Mijn waardering zoals toentertijd is in ieder geval hetzelfde gebleven. En helemaal ten opzichte van de voorganger is het fijn dat men meer variatie heeft aangebracht, een langere speelduur heeft (35 minuten omgedraaid naar 53 minuten) en afsluit met een epic. Zo mag de band blijven klinken!

Tussenstand:
13. Frequency Unknown
14. Dedicated To Chaos
15. Tribe

avatar van RuudC
Nog steeds niet onder de indruk, maar op dit album hoor je duidelijk dat de rust teruggekeerd is in het QR-kamp. Het geluid is ook meer als in de hoogtijdagen. Songtechnisch blijft de groei nog achter. Met de beste wil van de wereld vind ik dit nog steeds niet bijzonder goed, al is het wel beter te verteren. Opvallend vind ik wel dat dit het eerste album is sinds Empire waar ik de vertrouwde sfeer weer hoor. Dat vind ik wel echt een pluspunt. De afsluiter mag er ook wel wezen trouwens.

Tussenstand:
13. Promised Land
14. Operation: Mindcrime II
15. Tribe

avatar van blondegod
Het album is zeker een vooruitgang tov zijn voorganger al mist er nog steeds "iets"
Noem het de kers op de taart, of boter op het brood, maar dat er wat mist is duidelijk.

Er staan geen nummers op die echt blijven hangen of die ik meteen weer wil horen
en daardoor regelmatig op repeat gaan. Bijna alle albums hebben wel zo'n nummer,
of bij een goed album, (veel) meer. Hier dus niet.
Al moet ik wel bekennen dat "All there was" en "toxic remedy" mij wel wat doen.
Verder heb ik niks met "Just us" en "the aftermath". De rest van de nummers zijn
eigenlijk wel prima maar goed wil ik het ook niet noemen.

Het schrijversduo DeGarmo/Tate wordt gemist, al waren de laatste albums van
het oude Queensryche nou ook niet geweldig (dan heb ik nog veel liever deze plaat)