The Feelies - Crazy Rhythms (1980)

Label: Stiff

1. The Boy with the Perpetual Nervousness (5:09)
  2. Fa Cé La (2:01)
  3. Loveless Love (5:08)
  4. Forces at Work (7:08)
  5. Original Love (2:55)
  6. Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (4:09)
  7. Moscow Nights (4:32)
  8. Raised Eyebrows (3:00)
  9. Crazy Rhythms (6:08)
  10. Paint It Black * (2:54)
avatar van Sander B.
Beste album van The Feelies naar mijn mening. Prachtige gitaar melodieën, vind het alleen jammer dat deze plaat zo moeilijk te verkrijgen is..

Ik heb deze wel 's gehoord, maar heb de CD/LP ook nooit kunnen vinden...

avatar van Sander B.
Nee, ik zie 'm ook nog steeds nergens liggen. Ik had de cd wel een keer gezien bij boudisque, maar toen helaas niet gekocht, misschien dat het album daar nog wel te bestellen is. Hoop dat het album nog een keer geremasterd wordt, en verkocht wordt voor mid-price

Heerlijk gejaagd janglepopplaatje! En de
Ik heb 'm overigens pas nog bij Da Capo zien liggen

Ruby1966
Loveless Love!

fastpulseboy
is het zo moeilijk ja?
ik heb em jaren geleden eens uit een tweedehandsbak gevist. op wit vinyl. (niet om jullie jaloers te maken hoor)

avatar van IMPULS
En ik gewoon als CD. Een goede CD trouwens. Niet top. Wel wat al te veel nummers met lange aanloop. De Stonescover is matig, maar het jumpy ritme bij andere tracks, vergezeld van prettig gitaarwerk is aangenaam.
NIET het beste.

Ik heb de cd...liefhebbers?

avatar van the viking
Weg met al die saaie bandjes van tegenwoordig Mogwai,Godspeed...(verpakt in ellenlange epossen),Dirty Tree,Tortoise,NMH etc . The Feelies bruisen van de energie en blazen bovengenoemde bands aan flarden. Prijsnummers: Original Love,Raised Eyebrows, Loveless Love,Moscow Nights en de openingstrack The Boy with the Perpetual Nervousness

mpak schreef:
Ik heb de cd...liefhebbers?

avatar van Paalhaas
Het debuut van de Feelies is een unieke plaat die in een geheel eigen dimensie lijkt te zitten, een eind weg van de rest uit de new wave. De hoes is een klassieker op zich. Wat een legendarisch stelletje nerds! Is hier sprake van opzet?

Met opener The boy with the perpetual nervousness is het meteen raak. Een aanstekelijk, alsmaar herhaald gitaarrif wordt door drummer/uitblinker Anton Fier voortgestuwd tot epische proporties, als was hij machinist op een stoomlocomotief. Ik moet bij veel nummers terugdenken aan de 'motorik beat' van Neu's Klaus Dinger, maar dan flink aangedikt (Forces at work).

Fa ce la is een heerlijk, kort, vrolijk liedje waarin de rasnerds steeds in koor fa fa fa fa fa ce la! zingen. Nogal cheesy, zou je zeggen, maar bij de Feelies werkt het om onverklaarbare redenen gewoon.

Naast Fier is ook gitaarduo (en tevens songwriterduo) Mercer/Million flink op stoom hier. Vrijwel alle nummers zijn winnaars, van het hypnotische Moscow nights tot het semi-akoestische Original love, van de intrigerende structuren van Loveless love tot het kostelijke Raised eyebrows en de afsluitende 'acid jam' van de titeltrack).

Op het album staan overigens ook twee covers, uitgerekend van de Beatles en de Stones. Van de Beatles wordt Everybody's got something to hide... (uitstekende keus) onder handen genomen en in een nog explosiever jasje gestoken. Van de Stones is Paint it black de gelukkige, die een soortgelijke behandeling ontvangt.
Het Stones-nummer is trouwens een bonustrack die niet op de eerste vinylversie aanwezig was. Sterker nog, het nummer is pas in 1990 door de band opgenomen, waardoor je ook duidelijk verschil kunt horen in Mercer's stem.

De meeste tracks bevatten naast een soort van duivelse "Sturm und Drang" (Fier) en hypnotische, repetitieve patronen, verrassend catchy deuntjes (Mercer/Million). Een intrigerende combinatie. Dikke 4/5

avatar van the viking
Wat een prachige professionele recensie,mijn complimenten

avatar van Oldfart
Er zijn van die platen die niets, maar dan ook werkelijk niets, aan kracht inboeten, hoe "oud"ze ook al mogen zijn. Alweer uit 1980, jeetje.

Als dit nu uit zou zijn gekomen, dan was het wat mij betreft net zo bijzonder als destijds.

Wat Paalhaas goed beschrijft is die gigantische drive die deze plaat bezit.
Het gaat maar door.

Waar ik soms niet goed van wordt zijn echter die toevoegingen op de originele versies.
Natuurlijk ben ik rete nieuwsgierig wat de Feelies met Paint it Black hebben gedaan, maar om daar nu weer de cd versie voor te gaan kopen?!

avatar van Paalhaas
Niet nodig, zo interessant is dat nou ook weer niet. Bovendien, het is verdorie maar een cover.

True

avatar van Jochempie
Het is vrij verassend dat dit album mij aansprak. Had ik nooit verwacht maar tis wel erg leuk.

avatar van musicfriek
Allemachtig, wat een belachelijk goed album is dit! Had het ook nooit verwacht, maar ja hoor, stuk voor stuk toppers. Na twee keer draaien weet ik het al:

5 sterren!

Ik heb dit album ooit op cassette gehad; maar kan er helaas niet meer aan komen.

avatar van pauljojo
Gisteren was ik ook redelijk ondersteboven van dit album. Ongelofelijk lekker! Vandaar dat ik er een halve ster bij heb gedaan. Op dit moment 4,5* dus, maar ik kan niet garanderen dat het daar bij blijft

musicfriek schreef:

5 sterren!

Kijk kijk friek die ziet het licht bravo en eerlijk gezegd denk ik dat je The Good Earth en Time For A Witness
nog beter zult vinden.( meer R.E.M georienteerd)Zelfpersoonlijk vind ik dit album er met kop en schouders bovenuit steken Al zijn bovengenoemde albums ook niet te versmaden

Crazy Rhythms krijgt bij mij natuurlijk ook 5* Tot mijn schrik stond het album nog op 4,5*
en uiteraard ook al een tijdje in mijn persoonlijke top 10

deric raven schreef:

Gelukkig heb ik Crazy Rhythms wel in mijn bezit en zijn The Good Earth en Time For A Witness per postooievaar onderweg, maar wat duurt het lang voordat die verdraaide ooievaar bij huize viking neerstrijkt. Krijg al allerlei waanideeen dat hij onderweg is neergeschoten door een vogelhater of door een The Feelies liefhebber is weggelokt met een nepooievaar

It Wasn't Me

Eerst bewijzen

avatar van musicfriek
the viking schreef:
nog beter zult vinden.( meer R.E.M georienteerd)

Ahum.... ik begin R.E.M. steeds minder te waarderen nu ik hoor wat er allemaal te horen is in muziekland. En die is groooooot! Dus ik betwijfel of ik die andere beter zal gaan vinden, maar ga er zeker naar op zoek!

Dit album geeft mij een enorme adrenalinestoot. Man, man, wat een energie zit hierin (werkt ook besmettelijk, want telkens als ik deze draai, stuiter ik door mijn hele huis heen!), nog nooit meegemaakt met een album. Kon weleens in de hoogste regionen gaan eindigen in diverse lijstjes

Momenteel favorieten: Forces at Work en Loveless Love

Is alleen zo moeilijk aan te komen...

avatar van lebowski
Niet moeilijk, wel prijzig...

avatar van the viking
De postooievaar is vandaag toch nog gearriveerd en de totaalprijs voor Crazy Rhythms(al eerder aangeschaft) en de vandaag gekomen cd's The good Earth en Time For A Witness
bedroegen zo'n 45 Euro . Een schappelijk prijsje gezien de Amazon link maar elke eurocent natuurlijk dubbel en dwars waard

Gefeliciteerd

een vroege Feelies; met Mercer en Million; smullen