Opgezwolle - Vloeistof (2003)

Label: Top Notch

1. Sporen (4:15)
  2. Stop (3:52)
  3. Tijd Leert (3:54)
  4. Tempel (4:21)
  5. Verre Oosten (4:46)
  6. Vraag & Antwoord (3:33)

met BlaBla

7. Dit Is (3:14)
  8. Tjappies en Mammies (3:39)
  9. Dip Saus (4:54)
  10. Hook Op (4:38)

met Blaxtar en Typhoon

11. Rustug (6:58)
  12. Vork (3:54)
  13. Concept of Niet (3:14)
  14. Beestenboel (4:10)
  15. Haters en Stokers (3:58)
  16. Hardcore Rap * (3:04)
  17. Je Weet 't * (3:39)
  18. Doe Wat Je Doet * (3:25)
  19. Klap * (2:53)
  20. Skeit * (3:06)
  21. Waarheid van het Uur * (3:22)
  22. Praten * (5:45)
avatar van pascal83
Live (zonder 'grote namen' naast zich) is Typhoon ook best goed. Ok, het is geen Stick ... maar slecht is hij zeker niet.

Beste Nederlanstalige Rap-album dat ik heb! Goede rappers, vooral Sticky Steez is erg goed, niet gewoon! Stoere beats ook en leuke teksten.

Wel jammer van het nummer Hook Op. Toch een van de mindere teksten en die tweede rapper is verschrikkelijk slecht. Dat is zeker Blaxtar. Die derde is weer wel goed, dat moet Typhoon zijn dan.

Qua afwisseling vind ik het album ook goed in elkaar zitten. Dip Saus en Rustug brengen enige rust in de drukte

4 sterren.

avatar van BoordAppel
Deze mag inmiddels ook wel op een 4,5 gezet worden. Draai m nog steeds regelmatig en het blijft lekker. Iets te weinig variatie in beats misschien maar ze klinken wel allemaal erg lekker, stuk voor stuk bangers. Sticky en Rico zijn ook echt perfect op elkaar ingespeeld en spitten echt heerlijk.

Kom trouwens ook terug op mijn uitspraak dat ik Typhoon niet goed vind, heb inmiddels meer van hem gehoord. Zijn stem en accent liggen me alleen niet zo.

avatar van aslan
aslan (crew)
ik ben niet zo into hiphop en de meeste rappers kunnen me maar matig boeien maar jajaja !!! dit is goedgoedgoed !!!

avatar van T.O.
Ik zag onlangs de clip van 'Rustug'. Mooie clip en wat een lekker nummer blijft dat toch. Deze groep belichaamt voor mij toch wel de volwassenheid van de Nederlandse hiphop.

T.O. schreef:

Ik ben echt de enige die die clip nooit heeft gezien volgens mij, echt lullig

Ik zal je troosten, ik heb de clip ook nog nooit gezien

Dank u!

Gedeelde smart is halve smart

avatar van Kos
Kos
Die clip is er al een jaartje of 2 .

Werd een tijdje vrij veel op The Box gedraaid.

Da Ev!l Shadow
Rustig is die clip met die vissen

Da Ev!l Shadow
Ik zou wel eens willen weten wat voorn samples Producer Delic gebruikt

opgezwolle!! heet als de zon dus zorg dat je beweegt met je kont!!
Het zijn rappers waar nederlandse hip hop op staat en goede shit bijna net zo goed als de Exter...egt hele goede Sh*t!!

avatar van tovenaar
(Wisten jullie trouwens al dat er een nieuw album aan komt binnenkort: "Eigen wereld")

Sssst.

'Sneller dan jullie denken.... binnen 2 jaar'

Hoorde wel iets over januari... maak er maar meteen april van dus, nederhoppers kennende

avatar van Gyzzz
Wat mij betreft het beste nederhop album. 4 sterren.

Deze cd heb ik echt helemaal grijs gedraaid. Te geniaal.
Opgezwolle is de shit. kan niet wachten tot het nieuwe album uit komt. Heb gehoord dat ze m al afhadden. Maar dat delic het nog moest fijn tunen. Duurt wel lang dan, want heb t al 2 maanden geleden gehoord

avatar van Plakband
Releaseparty van Eigen Wereld is op woensdag 18 januari 2006 @ Hedon...

Pfff zo lang nog , had m op me sinterklaas lijstje staan
gaat niet lukken

avatar van thomzi50
Ik vind het het beste nederlandstalige rapalbum aller tijden en ik heb erg veel zin in Eigen Wereld

avatar van Eddie
Mijn voornemen voor 2006 is het verbreden van mijn muziekale horizon, in dit kader heb ik gister eens gezocht naar deze plaat omdat ik daar al veel lovende woorden over had gehoord. (ook op Mum). Zoals bekend ben ik niet echt een kenner op dit gebied, maar dit kan ik zeker waarderen, ik vind vooral de beats lekker, de muziek zit vol met samples en niet allerdaagse geluiden, van belletjes tot aan aparte drums en vocal samples. Ik vind de raps ook erg sterk maar om nu te spreken van het beste nederlandstalige rap-album, misschien maar op een bepaalde manier vind ik het debut van Extince (Binnelandse Funk) wel beter. Maar dit is zeker een welkome frisse wind door eddie's muziek land.

Tot nu toe het beste Nederlandse Hiphop album.
Elk nummer spreek me enorm aan en kan ik keer op keer beluisteren.

Volgende week woensdag (18 Jan.) ga ik naar de nieuwe CD release party van Opgezwolle.
Ben erg benieuwd na dit nieuwe album genaamd: Eigen wereld.

avatar van pascal83
Voor de liefhebbers een (korte) reportage van het programma 'Gewest', over Opgezwolle nog voor ze waren doorgebroken:

avatar van Reijersen
En toen gaf ik deze cd eerst maar 3 sterren. Ik ga me snel schamen en gooi het aantal omhoog naar 4. Toch beter dan ik in eerste instantie doorhad, of wilde geloven.

pascal83 schreef:

Hier is overigens ook de clip "Rustug" te zien. Voor de mensen die het nog niet gezien hebben.

sut
Het is wel makkelijk om te zeggen dat ze het beste nederhopalbum hebben gemaakt want ik blijf toch van mening dat extince als eerste met de echte hiphop shit in NL is gekomen

avatar van Plakband
Bah, Extince. Ik heb echt niets met die gast en zijn nummers

Hook Up:

"vroeger zeiden ze ‘Ricardo is ziek’
ik speelde niet met autootjes, nee
het liefst met barbies maar barbies
had ik niet, m’n buurmeisje wel de
barbies kwamen niet, maar m’n buurmeisje wel, jawel"

Als je met zulke teksten komt, dan ben je gewoon geniaal!
Heel Vet Album, ik vind hem betere teksten hebben dan de nieuwe "Eigen Wereld". Top Album!

avatar van kaz
kaz
Dit is écht een hele goede cd! Geweldige teksten, vette beats, gewoon masterlijk!

avatar van tovenaar
Mag Brandstof nu eigenlijk niet op de site?

avatar van pascal83
Als er een hoes is wel (toch?), net als spuugdingen.