Vanden Plas - Chronicles of the Immortals: Netherworld II (2015)

Alternatieve titel: Chronicles of the Immortals: Netherworld (Path 2)

Duitsland
Metal / Rock
Label: Frontiers

1. Vision 11even * in My Universe (6:25)
  2. Vision 12elve * Godmaker's Temptation (5:05)
  3. Vision 13teen * Stone Roses Edge (6:38)
  4. Vision 14teen * Blood of Eden (* All Love Must Die) [* the Rite] [* This Is the Night] (13:17)
  5. Vision 15teen * Monster (7:40)
  6. Vision 16teen * Diabolica Comedia (6:37)
  7. Vision 17teen * Where Have the Children Gone (4:42)
  8. Vision 18teen * the Last Fight (7:33)
  9. Vision 19teen * Circle of the Devil (7:59)
Ozric Spacefolk
Hier zit ik al een tijdje op te wachten. Ik luister eigenlijk geen progmetal meer, maar ben toch benieuwd.
Vanden Plas heeft toch een speciaal plekje in mijn hart.

avatar van Metalhead99
Ze hebben een video voor "Stone Roses Edge" uitgebracht. Ik ben zelf verre van een kenner van de muziek van deze band, maar deze track klinkt wel goed.

Vanden Plas blijft een top band. Ook ben hier benieuwd naar.

avatar van namsaap
Geen vinylrelease dit keer?

avatar van Bouvier666
Ik ben bekend met bijna al het werk van Vanden Plas. Ze leveren elke keer weer hoogstaande kwaliteit, voor mij verplichte blinde aanschaf. Laat die visioenen maar komen

avatar van Bouvier666
Eerste indruk: Helemaal geweldig!
Ik denk zelfs nog iets beter dan het vorige deel, maar dat is nog ff afwachten. Het hele album staat weer vol met goede, lekker in het gehoor liggende prog metal songs met oor voor detail.

Ozric Spacefolk
Deze deel II lijkt inderdaad een stuk beter te klinken dan deel I.
Smaakvoller, catchier, en weer vol gave ritmewisselingen, solo's en vol dynamiek, Vision 14 is echt een progmetal-epic van fenomenaal niveau!

avatar van Bonk
Ik was al behoorlijk tevreden over het eerste deel, maar dit album vind ik zelfs nog een stukje beter. Een heerlijk dynamisch album met mooie melodieën. Het knalt lekker de speakers uit en weet tot nu toe het gehele album lang de aandacht vast te houden. De productie is ook prima! Het enige minpuntje op dit moment vind ik, dat her en der naar mijn mening iets te goed te horen is dat de zanger tegen het maximum van zijn kunnen aan zingt. Daardoor klinkt de zang her en der wat geforceerd, bijvoorbeeld in The Last Fight. Maar op deze kleine en korte punten na verder een erg aangenaam en goed album.

avatar van james_cameron
Het tweede deel van dit conceptalbum biedt meer van hetzelfde: goed verzorgde maar een beetje gladde progressieve metal. Lekkere uptempo songs als Stone Roses Edge en The Last Fight trekken de boel vlot en zijn zeer de moeite waard, maar voor het grootste gedeelte bestaat ook dit deel uit midtempo, veelal ballad-achtig werk dat slechts sporadisch weet te vlammen. Alles klinkt tot in de puntjes verzorgd, maar het sogmateriaal is aan de steriele en gekunstelde kant. Deze band kan veel beter.

avatar van jailhouserocker1
Ben verder niet bekend met het werk van deze band en al helemaal geen fan van progessieve metal maar ik vind dit wel een geweldig album. Ik lees hier dat het nogal glad is, maar ik vind dit stukken beter te beluisteren dan bv Dream Theater. Met name de zang vind ik geweldig, terwijl ik Labrie een gruwelijk middelmatige zanger vind. Dat maakt voor mij de nummers en dus ook de hele CD beter luisterbaar. Ik zal zeker wat meer van hun in huis gaan halen. Heerlijke metal wat mij betreft van een TOPBAND!!!!!

avatar van buso
ik ga grotendeels akkoord met wat james_cameron vertelt. Het is allemaal best ok, maar er zijn weinig tot geen uitschieters, het klinkt allemaal wat hetzelfde. Versta me niet verkeerd, ik luister hier best graag naar, maar er is nergens iets waar ik heel enthousiast van wordt. Jammer.

Ozric Spacefolk
Lange tijd reageerde bijna niemand op de VandenPlas platen, en bij de laatste 4 platen is er in ene heel veel animo voor de band. Leuk voor de band, maar de oude platen krijgen geen aandacht.

De band is echt een band voor liefhebbers, fijnproevers. De platen die hoger worden aangeslagen bij progmetalfans in het algemeen zijn The God Thing, Far Off Grace en Beyond Daylight. De platen zijn wat speelser en grooven meer. Ik zou nooit zomaar nieuw werk van een band willen afkraken en dat doet ik ook niet.
Maar ik vind de laatste platen niet de beste van de band en ook niet erg representatief.
Voor de loodzware riffs moet je The God Thing hebben. Voor de vreemde maatsoorten Far Beyond Grace en voor de zweverige prog moet je Beyond Daylight hebben.

De platen daarna zijn bijna allemaal conceptplaten met een hoog musical-gehalte.

avatar van notsub
Deel één was een regelrechte verrassing, dit deel twee is een waardige opvolger. Ik moest er even aan wennen, maar dit album heeft zeker zijn mooie momenten. Het neigt helaas op sommige punten wat in te kakken, doordat er iets te vaak gas terug genomen wordt. Toch, Godmaker's Temptation, Stone Roses Edge en Monster zijn gewoon krachtige songs. The Last Fight mag er ook wezen. Zo staat er genoeg op om van te genieten, maar wordt ik niet zo overdonderd al bij deel één.

avatar van dreamtheater22
De enige platen van deze band die ik echt goed vind zijn far off Grace beyond daylight en Christ 0. De rest vind ik zeer matig met name deze en de vorige. Ze zijn bezig met een nieuwe cd hoop dat die weer naar het niveau van eerst genoemde gaat.

Mssr Renard
dreamtheater22 schreef:

En The God Thing? Daar ben ik ingestapt. Ik vind het nog steeds wel prettige progmetal-plaat.