Killing Joke - Pylon (2015)

Label: Spinefarm

1. Autonomous Zone (6:44)
  2. Dawn of the Hive (6:29)
  3. New Cold War (6:51)
  4. Euphoria (4:17)
  5. New Jerusalem (6:11)
  6. War on Freedom (4:41)
  7. Big Buzz (5:03)
  8. Delete (5:00)
  9. I am the Virus (5:39)
  10. Into the Unknown (6:15)
  11. Apotheosis * (6:25)
  12. Plague * (5:31)
  13. Star Spangled * (5:51)
  14. Panopticon * (8:45)
  15. Snakedance [Youth 'Rattlesnake Dub' Remix] * (7:55)

avatar van Castle
Deze KJ knalt er goed in. Na een (late ) eerste luisterbeurt inclusief bonusdisc, ben ik gematigd enthousiast. Veel nummers vragen aandacht , dus ik verwacht mijn huidige vier ster best hoger zal worden.

clan of izula
Weer een aangename KJ ! In mei nog live gezien in Belgie. Wellicht dat ze in zomer rest van Europa bezoeken. A new day mogen ze wel eens live spelen. Ze zijn weer lekker actueel in ieder geval.

avatar van VanDeGriend
En nog maar weer een album dat van het begin tot het eind de boxen uit klapt.

avatar van frolunda
Opnieuw een zeer sterk album van Killing joke,iets waar ze het laatste decennium toch een beetje patent op lijken te hebben.Sinds Democracy uit 1996 hebben ze alleen maar top materiaal afgeleverd.Ook in 2015 werkt de combinatie van rock,metal,wave en een klein beetje gothic nog steeds prima.Het keiharde beuken is misschien ietsje minder geworden en ergens in de verte hoor je langzaam wat sleet op Jaz Coleman's stem maar het niveau van de songs is op Pylon opnieuw erg hoog.De nummers klinken stuk voor stuk meeslepend en bezwerend zonder echte uitschieters zowel naar boven als naar beneden.Als ik er toch een aantal moet noemen ga ik nu voor New cold war en I am the virus maar dat kunnen morgen zo weer twee anderen zijn.Voor mij met terugwerkende kracht mijn favoriete album van 2016.

buizen
Hoe vaker ik dit album de trommelvliesjes laat ontmoeten hoe beter ik het vind. Heerlijke stevige rock van een band met een geheel eigen sound (geluid). Bij vlagen lijkt het soms wel metal, en dan een fijne vorm van metal ook nog eens.
Nog wat luisterbeurten, tot nu toe alleen Spotify, en uiteindelijk zal het uiteindelijk toch echt in de collectie 'moeten' komen.
Ben benieuwd hoe deze band live is. Vast wel goed.

buizen
Met de wall of sound en de gedragen zang in Dawn Of The Hive krijgt het nummer bijna iets bezwerends.
Het drumwerk en sowieso de hele productie van dit album zijn erg goed gekozen.
Verfrissende stevige muziek anno nu.
Voorlopig 4 sterren. Een album dat moet groeien (inschatting).

avatar van dynamo d
Awesome album! Geweldige plaat met heerlijk stampende muziek van Killing Joke. Koop vooral de deluxe editie want daar staan ook heerlijke nummers op zoals Panopticon, Apotheosis en Plague. Verder vind ik Euphoria, New Cold War, Autonomous Zone, Dawn of the Hive en I am the Virus hoogtepunten. Nou ja hoogtepunten, eigenlijk alle nummers zijn meer dan goed. Pylon verdient de hoge waardering op MuMe.

avatar van frolunda
Blijf dit album maar draaien.Vind hem ook nog steeds beter worden dus maar een halfje erbij.Nu zijn het Euphoria en War on freedom qua favoriete nummers maar dat blijft maar switchen.

8 november Tivoli

avatar van Mr. B
Eindelijk dan

avatar van starsailor
Voor degene die het nog niet weten. Binnenkort is de release van de 3 uur durende documentaire The Death and Resurrection Show over deze geweldige band met krankzinnige zanger.
Ik heb al de privilege gehad om deze documentaire te zien maar het komt eind van deze zomer uit en is reeds te bestellen op http://killingjokemovie.com/.

avatar van Alicia
starsailor
Ha, geweldig!

avatar van Castle
Mooi bericht

avatar van E-Clect-Eddy
Gaat die film nog ergens in een zaal draaien, bijvoorbeeld bij de Melkweg?

De rest van de Europese tour is trouwens gisteren ook bekend gemaakt voor wie niet op 8 november naar Utrecht kan. Hamburg, Keulen, Berlijn, Parijs en Hasselt worden ook aangedaan.

starsailor schreef:
Ook al gewoon een tijdje te zien op film 1.

E-Clect-Eddy schreef:
Gaat die film nog ergens in een zaal draaien, bijvoorbeeld bij de Melkweg?

Hopelijk op het volgende Film Festival Rotterdam te zien.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Vanavond voor het eerst beluisterd, ben onder de indruk. Killing Joke na het album Nighttime uit 1985 uit het oog verloren, ten onrechte naar nu blijkt. Goed album.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Van postpunk naar Industrial, even wennen aan een andere Killing Joke dan midden jaren 80.
Je moet er voor in de stemming zijn, en dat is niet altijd het geval bij mij, maar dit is wel een geweldige bak met herrie.
Vooral New Jerusalem vind ik een uitschieter, Dhr Coleman maakt nog steeds een bozige indruk, zijn teksten zijn knalhard en schetsen geen rooskleurig toekomstbeeld!
Ook War On Freedom vind is erg sterk, dit is een prima plaat maar na een klein uur dreigt bij mij wel een zekere monotoonheid toe te slaan en heb ik met afsluiter Into The Unknown genoeg gehoord.

avatar van dynamo d
Van begin tot eind een geniaal (stevig) album! Ik hoop dat Killing Joke snel weer wat nieuws aflevert.

Jean-Maurice
dynamo d schreef:

Ik ook!

Deze is dus beter dan het debuut? wtf

avatar van dix
dix
Remastered version met 8 bonustracks onderweg.
Tevens een nieuw kleurtje. We doen het ermee.

dix schreef:
Remastered version met 8 bonustracks onderweg.
Tevens een nieuw kleurtje. We doen het ermee.

Dat groene vind ik zelf wel mooier eigenlijk. Maar goed t gaat om de muziek en die is echt fantastisch. Wat een energie, niet normaal

avatar van luigifort
Zal eens proberen, ik trek eigenlijk alleen Night Time en Brighter than a Thousand Suns van ze, die vind ik beiden super! Outside the Gate ook nog wel goed! De rest is me over het algemeen te heavy...

avatar van vigil
Deze zou wel in je straatje kunnen passen denk ik, Fantastische productie, heavy maar toch catchy (sorry ik weet even geen ander woord).

avatar van spoiler
vigil schreef:

De laatste dtie platen van Killing Joke zijn allen geweldig.

Heavy inderdaad, maar ook zoals je aangeeft catchy.

Het luisterd heerlijk weg

avatar van luigifort
4 nummers in en ik ben impressed! Dit is echt wel mijn cup of tea, doet me zelfs aan hun 80s werk denken. Ik heb een tijdje terug wel wat recenter KJ werk beluisterd, maar haakte dan af omdat het te heavy was en dan met zijn grunt die hij ineens had. Asteroid enzo, die periode, dat is niks voor mij. Maar dit is inderdaad melodieus en catchy as hell!

luigifort schreef:
4 nummers in en ik ben impressed!
Maar dit is inderdaad melodieus en catchy as hell!

Dat zeg ik, je weet toch...

avatar van luigifort
Is dit wat jou betreft de beste van de laatste 3?

Vooral die waaierende gitaren hier en die gitaarsound, die doet me aan het Brighter album denken waar het ook zo heerlijk zwiert Meesterlijke gitarist hebben ze toch!