MED / Blu / Madlib - Bad Neighbor (2015)

Label: Bang Ya Head

Inderdaad. Zin in!

avatar van Oldground
Knock Knock

avatar van waxs
Inderdaad mooie gastenlijst maar ook een goede basis opstelling

avatar van ThingMan
Benieuwd naar. Chille combinatie en leuke gastartietsen.

FRIPI
Damn deze moet ik checken. Is er toch nog hoop na al die trap zooi.

Oh boy. Zin in!

Knock Knock

MF Doom altijd een baas

En dan nog Finer Things via Rappcats.

avatar van Silky & Smooth
Zinin! Maar dit kan alle kanten op. MED is de enige die een constant niveau aanhoudt over de jaren, maar wel de minste van de drie als ze allen op de top van hun kunnen presteren! Het kan ook zomaar geweldig worden!

Knock Knock is alvast heerlijk!

avatar van thgryda
Oooeee zin in. De collabo op zich is potentieel al gigantisch sterk en dan nog een lijstje gastartiesten om u tegen te zeggen.

avatar van bennerd
Ik ben gewoon blij, want Madlib.

Hoe ziet dit project er eigenlijk uit? Madlib op beats en Blu (die ik niet ken...) en MED aan de mic?

avatar van Silky & Smooth
Jij kent Blu niet?! Denk dat Madlib gewoon de beats maakt en dat Blu en MED daarover rappen.

avatar van niels94
Knock Knock Die bas, heerlijk.

DOOM is de laatste tijd sowieso lekker bezig met gastbijdrages. Maar ja, eigenlijk is DOOM altijd op zijn minst goed. Nou nog een nieuw project van hem. Met Ghostface Killah, bijvoorbeeld.

Maar goed, ook ik zie dit project helemaal zitten, ik ben erg benieuwd! Blu ging ook lekker op Knock Knock.

avatar van Dirruk
Alvast 3 uitstekende tracks gehoord. Ken MED niet echt, maar ga hier wel zin in krijgen

avatar van MJ_DA_MAN
Burgundy Whip en Belly Full (staat niet op YouTube, wel Spotify) zijn ook al te beluisteren want stonden al op de EP uit 2013.

Silky & Smooth schreef:

Ik weet wel dat hij een gelauwerde plaat met Exile gemaakt heeft, maar heb die vreemd genoeg nog niet beluisterd. Daar moet verandering in komen.

avatar van Silky & Smooth
Ja! Ik denk dat jij het wel kan waarderen en ik denk zelfs zijn latere solowerk ook wel!

Staat genoteerd

avatar van timWTF
Solid gastartiesten.

Yo! Aha aha. Yo.
De achtergrondsamples / geluidjes waartegen deze hiphopdude zijn teksten het oor van de luisteraar inslingert zijn wel exciting. Dansbaar, blikkerig, en "smooth as hell" schreef iemand op YT. Het gaat dan alleen nog om de nummers Bad Neighbor en Knock Knock, meer is nog niet te beluisteren. Je weet toch.
Mogelijk gaat dit album inslaan als een bom.
Get funky.

Yo! Aha aha. Yo.

Ik geloof dat jij met deze hiphopdude MF DOOM bedoeld.
Niet zomaar de eerste de beste meneertje

buizen
Uit nieuwsgierigheid even wat songs beluisterd en klinkt helemaal niet verkeerd zeg. Zit totaal niet in de hiphop maar kan me voorstellen dat MF DOOM niet 'de eerste de beste' is.
Respect.

Respect.

Niet iedereen kan zijn slome manier van rappen waarderen, maar qua lyrics/rhymes is die man echt volstrekt onnavolgbaar

buizen schreef:

Klik, klik of klik maar eens.

Here is what MED had to say about MF DOOM’s verse during an interview:

“Doom’s verse was the interesting one,” says MED. “Doom’s concept was that it’s a text message. He text messages me while I’m not home, so he comes to my house anyway and starts borrowing all kinds of shit, you know, villain-style. I was, like, what the fuck is that? So there’s this whole verse about him going to my house, drinking my beers, going through my DVDs. It’s so hilarious and genius.”

niels94 schreef:

Klik, klik of klik maar eens.

Kun je net zo goed het hele Madvillany-album linken
Dan ook nog even deze.
Ook nog deze samenwerking met De La Soul...
He eat rappers like part of a complete breakfast

Zelf daarnet nog JJ DOOM gedraaid by the way.

En natuurlijk niet te vergeten zijn samenwerking met Danger Mouse.

avatar van niels94
Ja, maar je moet doseren. Iets met bossen en bomen. DOOM zou er vast een fantastische woordspeling mee bedenken, als hij Nederlands was.

Maar goed, de fantastische producer die Madvillainly produceerde was Madlib, en díe zit weer in dit project. Zo, nu zijn we soepel weer terecht gekomen bij deze plaat

buizen
Die lome, slome wijze van rappen is verfrissend, nogmaals: met op de 'achtergrond' die geweldige samples. Niet dat opdringerige drukke gedoe zoals je 'wel eens' hoort.

wow dit is nog beter dan ik had verwacht.. goeie combinatie met een super lekker sfeertje over het album, wat is madlib toch een goeie producer.

avatar van Harderwiek
Stalin schreef:

Dan ook nog even deze

Jaaaaaa. Thanks voor onder de aandacht brengen. Was even vergeten hoe hard ik van dat nummer - en die hele plaat - kan genieten. Wow. Maar goed, nu snel deze plaat checken, ben erg benieuwd!