Buzzcocks - Singles Going Steady (1979)

Punk
Label: United Artists

1. Orgasm Addict (2:02)
  2. What Do I Get? (2:55)
  3. I Don't Mind (2:19)
  4. Love You More (1:50)
  5. Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn't've) (2:42)
  6. Promises (2:37)
  7. Everybody's Happy Nowadays (3:13)
  8. Harmony in My Head (3:09)
  9. You Say You Don't Love Me * (2:54)
  10. Are Everything * (3:59)
  11. Strange Thing * (4:10)
  12. Running Free * (3:14)
  13. What Ever Happened To...? (2:15)
  14. Oh Shit! (1:38)
  15. Autonomy (3:45)
  16. Noise Annoys (2:53)
  17. Just Lust (3:02)
  18. Lipstick (2:39)
  19. Why Can't I Touch It? (6:37)
  20. Something's Gone Wrong Again (4:36)
  21. Raison D'etre * (3:34)
  22. Why She's the Girl from the Chainstore * (2:26)
  23. Airwaves Dream * (3:54)
  24. What Do You Know * (3:15)
avatar van Zachary Glass
Lang geleden, toen ik met mijn eerste groepje begon (punkachtige muziek - wat had je wel gedacht? ), was dit het album waar we het meeste uit coverden. Zalige nummers over "de dingen des tienerlevens". Favoriet was - u raadt het al : "Orgasm Addict"

Kant A is geweldig. Kant B minder. En ja, ik heb 'm dus op vinyl.

tondeman
Zou in geen enkele collectie mogen ontbreken

avatar van Toon1
tondeman schreef:
Zou in geen enkele collectie mogen ontbreken

Moet ik dit album dan toevoegen aan mijn postzegelcollectie of mijn sigarenbandjescollectie?

tondeman
Dat mag je uiteraard zelf weten Toon. Ik weet alleen niet in hoeverre jouw sigarenbandjes danwel postzegel collectie geschikt is voor cd's misschien kan je alles op één grote hoop gooien?

avatar van Toon1
tondeman schreef:

Mm, dan verkies ik toch om the Buzzcocks in een (vanzelfsprekend ordelijke) cd collectie te zetten. Lijkt me beter.

'Orgasm Addict' staat ook op hun 1ste release. Kan iemand dit verklaren. Ik ontdek hier net het nummer 'boredom' op een compilatie van een kennis.leuk

avatar van andré
gerre schreef:
'Orgasm Addict' staat ook op hun 1ste release. Kan iemand dit verklaren.

Ja hoor: 'Singles Going Steady' is gewoon een compilatie-album, dus vandaar dat het nummer er op staat.

oja sorry miskeken..

avatar van korenbloem
Punk is niet mijn meest geliefde genre,
maar een leek als mij, kan deze cd toch waarderen,

paranoidandroid
Mijn editie heeft veel meer nummers. O.a. de geweldige Strange thing en Running free.

Perfecte punk!

Mojo Pin
Groot gelijk

avatar van gemaster
Fantastische verzamelaar van Buzzcocks. Er staat eigenlijk geen zwak nummer op, stuk voor stuk punk klassiekers. De latere nummers zijn ietsjes minder van kwaliteit, maar een nummer als 'Why Can't I Touch It' vind ik ook van zeer grote klasse. Aanrader voor iedereen die van de Britse punk houdt.

avatar van berwt
Punkers uit de tweede lijn volgens de annalen, maar voor mijn part toch een topper uit de eerste lijn van wat in de kelders in het VK gebeurde eind jaren '70.

deze heb ik als re-release met 8 bonustracks.
er staan veel leuke maar ook een paar minder leuke nummers op deze cd, maar dat is voor ieder weer anders denk ik.

avatar van mayhemblik
Tja de perfecte popplaat?
Volgens mij wel.

avatar van Reint
Dit wordt geloof ik algemeen gezien als de beste singlesverzamelaar van een band of artiest ooit.
Eerst nog maar eens genieten van Another Music in a Different Kitchen, maar deze ga ik zeker nog eens kopen, ook omdat Buzzcocks een echte singlesband was, die albums en singles vaak gescheiden hielden.

Father McKenzie
Geen idee wie dit zijn, ik moet even niet opgelet hebben... Ik las de titel "Ever Fallen In Love" op nummer 98 in MOJO's 100 Greatest Songs of All Time, vandaar.... maar ik moet bekennen dat ik van deze band nog nooit gehoord had....

euh.... shame on me, zeker????

Father McKenzie schreef:

euh.... shame on me, zeker????

En nu kopen, deze handel!!

Father McKenzie
@ kaztor, ik vrees dat het niet echt mijn ding zal wezen, niet mijne meug, zeg maar....

Even een vraag:
ik heb net als de paranoidandroid de ressiue-versie met extra nummers van na 1979. dat zijn deze:

Singles:

"Raison D'etre" (Shelley) – 3:34 - bonus track
"Why She's The Girl From The Chainstore" (Diggle) – 2:26 - bonus track
"Airwaves Dream" (Diggle) – 3:54 - bonus track
"What Do You Know" (Shelley) – 3:15 - bonus track

Ik wil deze nummers best toevoegen als extra tracks, maar moet ik ze dan na de officiele 16 nummers doen, of op de manier waarop zoals ik ze op mijn reissue heb staan? (Dan komt er dus een andere tracklist, met nieuwere tracks tussen de oude heen.)

Wist men hier trouwens dat de eerste 8 nummers singles zijn, en de volgende 8 de b-sides daarvan?

avatar van gemaster
Laat die extra nummers alsjeblieft weg. Heeft weinig toegevoegde waarde en het ziet er dan meteen zo rommelig uit. Toen dit album uitkwam had het 16 nummers en zo moet ie ook op de site.

Waarom weg laten? Ze zijn, buiten een paar uitzonderingen om, goed te smaken. Ze moeten echter wel na #16 toegevoegd worden. (Ik heb dezelfde cd met bonusnummers).

gemaster schreef:

Het ziet er inderdaad rommelig uit. Dat ben ik met je eens. Maar het argument dat hij zo uitkwam snap ik niet. Dit wordt bij andere albums toch ook gewoon gedaan?

kaztor schreef:

Kijk eens aan, waarom na de #16? Dan klopt de tracklist alsnog niet.

Reint schreef:

Daar ben ik het met terugwerkende kracht ook niet mee eens. Ik moet wel zeggen dat het me bij 1 of 2 extra nummers niet uitmaakt, maar als het er heel veel worden, dan ziet het er niet uit. Je hebt geloof ik deluxe edities van Pavement albums waar 37 bonustracks opstaan. Dat moet je niet willen.

Ik heb deze met 24 nummers.

avatar van Leeds
kaztor schreef:
Perfecte punk!

Heel zeker terecht. Altijd het album van The Clash met glans overtroffen. Toch voor mij persoonlijk hé.

Nooit eerder of later zo'n verzamelaar tegengekomen. Buitencategorie! Samen met The Undertones mijn all-time favorites.