Evanescence - The Open Door (2006)

Label: Wind-up

1. Sweet Sacrifice (3:05)
  2. Call Me When You're Sober (3:34)
  3. Weight of the World (3:37)
  4. Lithium (3:44)
  5. Cloud Nine (4:22)
  6. Snow White Queen (4:22)
  7. Lacrymosa (3:37)
  8. Like You (4:17)
  9. Lose Control (4:50)
  10. The Only One (4:40)
  11. Your Star (4:43)
  12. All That I'm Living For (3:48)
  13. Good Enough (5:31)
  14. The Last Song I'm Wasting on You * (4:07)
  15. Call Me When You're Sober [Acoustic] * (3:39)
Musicer schreef:

Omdat ik het al volledig gehoord heb misschien?
En omdat Evanescence mijn favoriete groep ooit is en er de laatste tijd niet meer veel goeds op de markt ligt

*zucht* Dus jij hoort een plaat een keer, je vindt ze wel goed klinken en je zet ze meteen op nr 1 in je top 10 allertijden (nuja het valt me idd wel op dat je een top 10 hebt met op 1 na allemaal platen van dit jaar en vorig jaar). Bovendien ligt er wel veel goeds op de markt de laatste tijd (om maar te zwijgen over alle goede oudere muziek )

Lost Highway schreef:

Kijk, ik heb mijn favoriete muziek, jij de jouwe. Ik heb geeen zin om hier verder op in te gaan, want jij wilt toch je gelijk krijgen.

Musicer schreef:

Maar kerel wat heeft dat nu met favoriete muziek te maken , ik heb niks tegen Evanescence, sterker nog ik heb 'Fallen' in mijn bezit en zal ook de nieuwe plaat zeker een kans geven dus wat loop je nu te zeveren, daar ging de discussie helemaal niet over. Meestal neem ik het zelfs op voor bands als Evanescence en Within Temptation omdat ze toch vaak de nodige kritiek krijgen. Maar als ik mij niet vergis was jij ook de persoon die mij net niet uitlachte toen ik zei dat the kooks hier in België een flinke hype zijn (wat dus wel degelijk zo is, mss dat jij op een andere planeet leeft). Verder heb ik ooook geeeen zin om met jou nog verder over muziek te discussiëren .

Goed, The Kooks zijn een hype in België. Tevreden?
En ik lachte je helemaal (bijna niet) uit. Ik gaf alleen maar mijn mening.

Maar jij begon al meteen ermee dat ik het enige degelijke album, dat ik had gehoord, een slechte score gaf. Ik geef gewoon de score die ik vind dat verdiend is, en ik ben nu eenmaal geen voorstander van The Kooks.

Ik vind het echt een supergoed album dit!
Heel erg goed gezongen weer door Amy!

Vooral Snow White Queen vind ik 1 van de beste nummers!
Ook Call me when you're sober,Lacrymosa en Lithium zijn erg goed!
En om even lekker helemaal los te gaan is er natuurlijk All that i'm living for..

Kortom.. een lekker album met goede nummers!

Mala Chica
Wat een mooi album is dit zeg. Evanescence bewijst met The Open Door dat ze geen eendagsvliegen zijn.

Het valt mij trouwens op dat de liedjes op dit album meer gevoel hebben gekregen dankzij de uitgebreide melodieen. Op hun vorige album was het meer de stem van Amy die de liedjes gevoel gaf. The Open Door is instrumentaal gezien duidelijk beter dan Fallen.

The Open Door was het wachten waard. Een geslaagd album, op alle fronten beter dan Fallen. 4.5*

Het is zeker een lekker album even wennen maar dat is met alles zo en idd de platen zijn weer mooi van deze prima groep, 4

Trouwens er ligt wel wat goeds op de markt Musicer
zoals:

Iron Maiden - A matter of live & death
Muse - Black holes and revelations
Paul Stanley - Live to win

Ik zei: niet veel goeds.;)

Wilt niet zeggen dat er niets anders meer is hé.

De volgende single wordt Sweet Sacrifice, of Lacrymosa.

avatar van chansadres
Jammer dat er van die mensen een lage score geven omdat het niet hun smaak qua muziek is. Nu lijkt het een matig albumpje in hun genre terwijl het echt het allerbeste is wat er daarvan is uitgekomen!

chansadres schreef:

Het stemgedrag op deze site is zo lachwekkend geworden dat je geen aandacht meer moet schenken aan dat gemiddelde. Kijk wie er gestemd heeft, welke smaak die persoon heeft, of jullie veel gemeenschappelijke favorieten hebben etc; dan heb je veel meer persoonlijk interessante informatie dan met het algemeen gemiddelde.

Vind het ook nogal stom, want Evanescence verdient hoger, zeker na de strubbelingen van de afgelopen jaren. En dan toch nog zo'n album afleveren, er zijn niet veel die het hen hebben voorgedaan.

En voordat je(Lost Highway) over mijn stem bij The Kooks begint, ga maar kijken, ik heb 'm weggehaald.
Om verdere meningsverschillen te voorkomen....

Musicer schreef:

Om verdere meningsverschillen te voorkomen....

Ik ging er heus niet over beginnen hoor . Toen ik zei dat je een goed album wel heel weinig punten geeft had ik het ook niet over het album van the kooks, ik heb er bewust niet meer verder over geleuterd om on-topic te blijven, overigens je hoeft toch helemaal je stem niet te veranderen, als jij het een slechte plaat vindt is het je goed recht om een negatieve beoordeling te geven. Mijn cynische reactie was zeker niet op jou gericht maar wel het gevolg van het nogal hypocriete gedrag van een moderator op dit forum, waar ik verder beter niets over zeg, of ik word nog geband:-)
Zoals beloofd zal ik mijn mening over de plaat geven van zodra ik hem beluisterd heb (wat tot op heden nog altijd niet gebeurd is).

Oké dan.
Peace

---------

Volgens wat ik ook ergens had gelezen, gaat het nummer 'Like You', één van m'n favo's, over amy's zus.
Creepy en onheilspellende tekst vind ik
Maar wel mooi

De volgende single word Lithium

Chiron schreef:
De volgende single word Lithium

Goeie keuze
Mijn favo nummer

ik vind het een echt goed album zeg !!ik vind dit echt muziek!!!

Een stuk minder dan het vorige album... Waar zijn de My Immortals en Going Unders? Had er meer van verwacht.

3 steren.

Dit album is persoonlijker voor Amy dan Fallen, dus wel wat logisch dat er niet iets zoals Going Under op staat vind ik.;)

Ik vind Good Enough trouwens een goede opvolger voor My Immortal.

(CMWYS komt deze week binnen op 8 in de ultratip in België, niet zo belangrijk, maar toch:P)

Ik vind het een heel goed album! ik heb hun andere cd's nog niet gehoord, maar de singles die ze van te vore hadden waren allemaal goed! Lithium is mijn Favo!

Ik heb gisteren de CD al in de winkel zien liggen, en ik moet zeggen: vreemd doosje.

Het doosje is inderdaad wat apart... moet ook uitkijken dat het boekje er niet uitscheurt, want dan is hij dus echt kapot, beetje jammer.
Maar het gaat om de muziek, en ik ben blij dat na al die jaren wachten dit het resultaat is! Een geweldig album, heb em in 3 dagen al zeker 15 keer helemaal gedraaid, en hij is nog steeds heel goed!

Dit is nu 1 van mijn favoriete albums op dit moment. (Misschien ook omdat ik fan ben van Evanescence) Maar nu ik hem al een maandje op mijn PC heb staan vind ik de nieuwe stijl die ze hebben aangenomen cool. Het was even wennen maar nu komt het natuurlijk op me over.
Ook het bonusliedje 'The Last Song I'm Wasting On You' is geweldig emotioneel en volledig vanuit Amy Lee geschreven. Ik ben verliefd

Weet iemand of het nummer 'Angel Of Mine' een bonustrack is op déze cd?

Nee, Angel of Mine is geen bonus liedje op de cd.
Het nummer is zelfs niet van Evanescence (dat beweert Amy Lee zelf)
Alhoewel t toch wel heeeel erg op haar stem lijkt
Ik zie t gewoon als een liedje van Evanescence

Ik hoop dat er nog een goede kwaliteit versie uitkomt ooit, t liedje wat ik heb is bagger qua kwaliteit

Tja....de eerste keer dat ik luisterde dacht ik...mwoah...mwoah... dit is niet echt geweldig. Toen herinnerde ik me dat ik jaren gelden hetzelfde van Fallen heb gedacht en heb TOD toch maar weer opgezet. Ik denk dat het in de buurt komt van Fallen,maar het net niet is, de melodiën blijven net wat minder lang hangen. Desalniettemin heb ik alweer een paar prachtige nummers eruit kunnen pikken; Weight of the World,en Snowwhite Queen vind ik briljant. Maar vooral de eerste vijf a zes nummers halen het niveau van Fallen wel, de anderen zitten muzikaal gezien nog op het niveau van nummers als Haunted. Maar misschien ga ik TOD nog wel beter vinden dan Fallen, de tijd zal het leren.

Ze zouden ruigere muziek gaan maken had ik vernomen van mensen?

Ik heb het niet gemerkt, vind het een beetje een aftreksel van Fallen. Maarja, ik vind het op zich wel goede muziek.. maar het is een beetje teveel van hetzelfde nu. Ik ga voor de 3,5*

Fallen is toch beter.

dollie
Sonnxth schreef:
Fallen is toch beter.

pietervanhaaren
ik vind het album zeker wel goed, natuurlijk is een album als Fallen moeilijk te overtreffen, het feit dat de nummers van fallen al een aantal jaar in de kast lagen en deze nummers even moesten geschreven worden vind ik zoiezo al knap dat je je muziekgerne sterk houdt!

klasse hoe deze band werkt aan een mooie reputatie en sterke songs!