Evanescence - The Open Door (2006)

Label: Wind-up

1. Sweet Sacrifice (3:05)
  2. Call Me When You're Sober (3:34)
  3. Weight of the World (3:37)
  4. Lithium (3:44)
  5. Cloud Nine (4:22)
  6. Snow White Queen (4:22)
  7. Lacrymosa (3:37)
  8. Like You (4:17)
  9. Lose Control (4:50)
  10. The Only One (4:40)
  11. Your Star (4:43)
  12. All That I'm Living For (3:48)
  13. Good Enough (5:31)
  14. The Last Song I'm Wasting on You * (4:07)
  15. Call Me When You're Sober [Acoustic] * (3:39)
Lacrymosa
Echt een prachtig album, mijn punten voor elk liedje:

1: Sweet Sacrifice: 4* : prima opener van het album, refrein is echt super

2:: Call Me When You're Sober: 4.5* : Eerste single van het album, zeer mooi gemaakt.

3: Weight Of The World: 4.5* : zeer krachtig lied.

4: Lithium : 4* : Als je dit album voor het eerst beluisterd springt Lithium echt boven alle andere uit. Later raakt het een beetje afgezaagd.

5:Cloud Nine: 3*: klinkt een beetje schreeuwerig.

6: Snow White Queen: 4.5* : strofes zijn weinig speciaal, maar het refrein is echt ZALIG

7: Lacrymosa: 4.5*: Persoonlijk een van de beste liedjes van het album, de violen, het koorgezang, ... zijn echt prachtig.

8: Like You: 3.5*: Onieuw zijn de strofes niet te vet , de rest valt mee. Lied heeft wel mooie betekenis.

9: Lose Control: 3.5*: Leuk lied maar ook iets te schreeuwerig.

10: The Only One: 5*: Mooiste lied van het album, SUPER- refrein, excellente zang, ....

11: Your Star: 5*: Geweldig lied, prima gitaarwerk, krachtig refrein,...

12: All That I'm Living For: 4*: Goed liedje

13: Good enough: 4*: Het enige trage liedje van het album, intro = formidabel, en het is ook goed gezongen.

14: The Last Song I'm Wasting On You: 4.5*: Nog niet zoveel gehoord maar vind hem persoonlijk beter dan Good Enough.

Dit is een van mijn lievelingsalbums, EVANESCENCE RULES!!

The Last Song I'm Wasting on You is een prachtig nummer, ik vind het mooier dan Good Enough

Lacrymosa
Ik ga nog eens de definitieve scores voor dit album geven:
1. Sweat Sacrifice: 5*
11. Your Star: 5*
12. All That I'm Living for: 4*
13. Good Enough: 4.5*
14 The Last Song I'm Wasting On You: 5*

Er is vooral een verandering bij Like you bij mij opgekomen. Dit liedje gaat over het zusje van Amy dat gestorven was wanneer ze 3 jaar was. (Hello van Fallen ging ook over dit onderwerp). Vroeger vondt ik dit geen mooi lied, maar eenmaal je je begint in te leven met de teksten is dit een prachtig lied.

Verder heb ik al wat meer naar The Last Song I'm Wasting On You geluisterd en ik vind het echt SUPER! Veel beter dan Good Enough!

In het totaal geef ik het album 5* ( afgerond van 4.7*)

Mijn album versie heeft The Last Song niet. hmmm dat wordt dan maar van internet halen.

Veel beter dan Fallen! De teksten vind ik beter en het is creativer.
Alleen Call Me When Your Sober is naar mijn mening vreselijk. Bij de AOL Sessions vind ik CMWYS weer wel goed, ik vind dan ook vooral dat gitaar loopje in het begin vreselijk. Like You, Lithium en Good Enough zijn mijn favoriet. 4,5 sterren.

Lacrymosa
Voor iedereen die geintereseerd is, je kunt de eerste pics van de clip van good enough al bekijken op.

Je kunt er ook de cover van de single zien.

Het ziet er echt geweldig uit. Ik hoop wel dat ze er nog een vette b-side bijzetten zoals bij Lithium.

Musicer schreef:
Origin is een album apart en geeft niet echt een duidelijk beeld van wat Evanescence nú brengt, want na dat album zijn ze wat van genre veranderd.

Fallen is een goed album, maar heeft wat zwakke punten, in tegenstelling tot The Open Door.

TOD is veel duisterder dan het vorige album, met wat meer persoonlijke nummers voor Amy dan bij Fallen.

Als je voor het zwaardere werk bent, zou ik TOD nemen

TOD is niet persoonlijker voor Amy:
Dit heb ik gekopieerd van imdb.com en gaat over Amy Lee:

She was meeting a few of her friends at a restaurant when a guy she barely knew looked into her eyes and asked her "Are you happy?". She knew that she truly wasn't, and those simple words really struck her. That is how the opening lines to the song "Bring Me To Life", "how can you see into my eyes like open doors..." came about.

After her 3 year old sister's tragic death, Amy wrote a song called Hello, it's track 9 on their debut album "Fallen". It was performed for her family. It's personal, so personal that she says she can't perform it live at concerts because she'll go into a serious breakdown.

Ik geloof dat Fallen persoonlijker is dan TOD die ik ook geluisterd heb.

Nou, op TOD staan ook een hoop persoonlijke nummers;

Call Me When You're Sober: nummer over haar ex

Snow White Queen: nummer over haar stalker

Like You: nummer over haar overleden zus, net zoals Hello op Fallen.

All That I'm Living For: nummer tegenover haar fans

Good Enough: nummer over haar vriend

Er kunnen er nog zijn, maar dit zijn die die ik weet.

Berichten over optredens ed. verplaatst naar Evanescence

Elvan
Mooi album, Amy kan heel goed zingen haar stem past goed by de muziek. De nummers zijn heel goed en ik kan me heel goed inleven in de tekst. De muziek is ook heel goed, op de achtergrond hoor ik ook heel veel mooie stukjes.De piano is ook heel mooi vooral in de intro van Good Enough

- Snow White Queen
- Like You
- Cloud Nine

Vind ik het mooist

*Lithium vind ik de allermooiste nummer, het was de eerste nummer van hun die ik mooi vond en ik vind 'm nog steeds heel goed!!! 5*

De nieuwe clip is gelekt op internet. Omdat hij waarschijnlijk toch snel verwijderd wordt door Youtube en omdat er nog betere versies gaan komen, zet ik 'm in een bericht en voeg ik 'm nog niet toe:

Ik vind 'm iig super. Het lijkt niet echt Evanescence, maar past wel bij het nummer, dat op zich al apart is.

avatar van AardbeitJ
Ze kan goed zingen..
Like You is mOoi..
alleen ik heb een beetje een andere muziek smaak een
3.5:)

Social_Mask
Ik kan een beetje Metal op z'n tijd best waarderen...
Van Evanescence (kutnaam ) ken alleen het nummer Bring Me To Life en dat vind ik toch een erg mooi nummer. Vooral dat piano deuntje in het begin. De vrouw heeft een mooie krachtige stem.

Dit album heeft de hoogste waardering, dus laat ik eens gek doen en dit gaan uitproberen..
Wat voor "soort" muziek is dit? Een beetje rustig of juist niet? En wordt het niet té ... ruig?

Veel nummers beginnen rustige, maar buiten de laatste 2 zit er geen rustig nummers in. Het album varieert nogal, maar over het algemeen zou je het melodramatisch kunnen noemen.

"ruige" nummers: Sweet Sacrifice, Lose Control
nummers met rustig begin: Lithium, Snow White Queen, Like You, Your Star
gewone rocknummers: CMWYS, Lacrymosa, The Only One, All That I'm Living For
rustige nummers: Good Enough, TLSIWOY

Cloud Nine tenslotte nijgt vooral naar het gothicgenre.

Social_Mask
Ah okej, is het niet té voor een niet-veel-rock-maar-hiphop luisteraar?

Ik zou het niet weten, maar proberen kan geen kwaad

Social_Mask
In sommige gevallen wel hoor, geloof me Oké, dan zal ik dit eens gaan 'proberen'.

Musicer schreef:

HAHA dat is niet het origineel, het is de un-cut versie, de echte is met heel veel special effects enzo, heeft Amy zelf gezegd

Evanescence heeft niet echt een genre.... het is een mix tussen heel veel verschillende genres. maar METAL kun je het ABSOLUUT NIET noemen... dan moet je maar is naar echte metal luisteren

^^er stond ook in m'n post dat er nog andere versies zouden komen

Musicer schreef:

Cloud Nine tenslotte nijgt vooral naar het gothicgenre.

hmm, ik zou zeggen dat Lacrymosa meer naar het gothicgenre zou nijgen.

Lacrymosa ook wel, idd, maar Cloud Nine toch meer vind ik.

De nieuwe single komt uit op 11 september.

avatar van Rinus
Goede opvolger van "Fallen", maar het album heeft meer een nu-metal tintje gekregen. Het is minder gothic dan het vorige album.

avatar van Snowwhite
Mooi album, net zoals Fallen. Deze vind ik beter dan Fallen, daar waar ik Fallen wat magertjes vond af en toe, vind ik dat bij deze niet. Amy heeft een fantastisch stemgeluid!

illnino schreef:

Daar ben ik het wel heel erg mee eens. Dit is geen metal.
Kijken of dit gecorrigeerd kan worden.

Wat het wel is: vaak echt heel erg mooi. Prachtige rockmuziek. Whoo, ben ik blij dat ik me hieraan gewaagd heb. Na mijn 2e luisterbeurt zijn heel opvallende tracks: Call Me When You're Sober, Lithium, Lacrymosa, Like You en Good Enough. 3 favoriete tracks is veel te weinig bij dit album: een goed teken dus.
En wat een mooie stem heeft die Amy Lee zeg, wow!

Evanescence is genomineerd voor een Grammy Award: Best Hardrock Performance met Sweet Sacrifice.

Terecht denk ik wel. Alleen de zang al

Inderdaad!!
Ik zou ook nog eens willen zeggen wat een geweldige tour evanescence der heeft opzitten! Ik kan echt niet wacten om iets nieuws te horen van hen (maar ik heb geduld)!
Proficiat evanescence

^^Ik kan niet wachten tot ze een dvd uitbrengen van hun tour, zoals Anywhere But Home toch wel ongeveer was. Maar aangezien het zolang duurt vrees ik ervoor... Ach, in ieder geval goede herinneringen aan het concert in Antwerpen.

DreamHead
Jammer dat Evanescence niet bij de cd heeft vermeld dat het Lacrymosa is afgeleid van het Requiem van Mozart. Strijkers en koor klinken identiek!

avatar van x-Ellen-x
En dan zou ik geven..: