Masta Ace - Disposable Arts (2001)

Label: JCOR

1. The Release (0:38)
  2. Too Long (2:34)

met Apocalypse

3. Block Episode (3:48)

met Punchline en Wordsworth

4. Commercial (1:18)

met Tonedeff

5. Don't Understand (3:56)

met Greg Nice

6. Goodbye Lisa (1:00)
  7. Hold U (4:16)

met Jean Grae

8. Every Other Day (4:29)

met Mr. Lee Gee en Sas

9. Roommates Meet (1:14)
  10. Take a Walk (5:06)

met Apocalypse

11. Something's Wrong (4:10)

met Strick en Young Zee

12. The Classes (0:59)
  13. Acknowledge (4:13)
  14. Enuff (4:48)
  15. Watching the Game (0:57)
  16. Unfriendly Game (4:16)

met Strick

met Rah Digga en Leschea

22. Dear Diary (3:01)
  23. Last Rights (1:05)
  24. No Regrets (3:04)
Ik ben waarschijnlijke de enige persoon die dit album als een soort van bijna-klassieker ziet. Maar het is gewoon een geweldig album en Take a Walk is een geweldige track. Net geen 5 sterren vanwege de mindere gasten zoals Strick. De skits zijn ook leuk, evenals de High & Mighty diss (volgens mij in Acknowledge).

Of het een klassieker is, dat weet ik niet, daarvoor heb ik er nog niet genoeg naar geluisterd. Het is sowieso wel een heel degelijk album. Masta Ace is in ieder geval een vette MC! Luister er nog niet lang naar, maar hij is wel iemand die iets te vertellen heeft, en geen boodschap heeft aan de gangsta-clichés. Zonde dat hij er mee gekapt is!

Relax
Zelfde probleem als bij A Long Hot Summer (kijk maar bij reacties).
3.0

avatar van Vizzle
Monsta Kody schreef:

Zo erg mee eens..... Masta doet er goed aan om geen gast-optredens meer te doen op z'n album... ze halen bijna allemaal de kwaliteit naar beneden! Voor de rest echt een wereld-album!!! Met Take a Walk en Acknowledge als mijn favorieten!!

Monsta Kody schreef:

In mijn ogen is dit ook echt 1 van de beste albums van dit millenium. Zal binnenkort eens een uitgebreid stuk neerzetten

avatar van Osiris Apis
Monsta Kody schreef:

Ja dat hoorde ik ook, weet iemand waarom hij hun disst?

Give 50 Cent his Flow Back - Acknowledge

Oke dan

Relax
Ik geef het een 4,0, de beats zijn heerlijk en geen 1 is er amateuristisch of iriterend.
De teksten zijn echt en toepasselijk bij het onderwerp.
Ja ik gaf eerst 3,0 maar 9 maanden geleden was ik nog niet klaar voor echte hip hop.

avatar van Niek
Relax schreef:
Give 50 Cent his Flow Back - Acknowledge

Oke dan

Sowieso gruwelijke tekst

avatar van MJ_DA_MAN
Zondag ga ik hem dus (hopelijk ) zien. Ben dus eigenlijk verplicht ook deze te checken. Ga ik zo dan ook doen, want ik heb hem binnen .

avatar van herbertwest
Geweldig album dit. Als je A Long Hot Summer goed vind ga je dit nog beter vinden denk ik.
Om nog maar een stukje uit Acknowledge te citeren:

'You that cat in the club that get hit with a bottle
Fuckin' with me? You better off trying to hit lotto
And don't answer back, this is hard shit to follow
And you can't spit nigga, so you obviously must swollow, motherfucker.. '

En een nummer als Block Episode, 3 rappers die een dag beschrijven waarin een wraakactie vanuit hun 3 oogpunten wordt waargenomen. (de schutter, het slachtoffer en degene die in de buurt woont)
Dan is er nog een heerlijke beat met storytelling in het nummer Take A Walk en is de gastrap van Jean Grae ook erg goed. (Ben benieuwd naar meer werk van haar want dit is mijn kennismaking met haar).
Eigenlijk moet je hem maar gewoon luisteren en oordeel zelf.
Voor mij een 4.5* album

avatar van MJ_DA_MAN
Ah, cool cool. Tonedeff is degene die je hoort in ''Commercial'' . Da's meteen al een pluspunt.

avatar van MJ_DA_MAN
Vond hem de eerste keer tegenvallen, maar nu voor de 2e keer wordt het al beter en beter . Gaat wel goedkomen lijkt me.

avatar van Niek
MJ_DA_MAN schreef:

Grappig. Vond hem de eerste keer heel goed, tweede keer wat minder. Nu moeten we straks onze derde keer wel weer met elkaar vergelijken...

avatar van MJ_DA_MAN
Damn, toch wel jammer dit album voor mij. Het eerste deel van de CD is echt top met nummers als Block Episode, Don't Understand en Take A Walk. Maar helaas vind ik hem vanaf nummer 15/16 een beetje inzakken. Geen zwak nummer te bekennen, maar toch wel wat minder naar mijn mening. Jammer dus, maar toch nog wel goed voor een ruime 3,5*. Misschien dat over een tijd(je) het laatste deel van de CD me ook boeit.

eazyfan
Ik ken tot nu toe alleen nog Acknowledge, die track vind ik super. Ik moet dit album snel gaan luisteren.

Dat gedeelte in Alphabet Soup vind ik zo stoer:

One word that begins with A is: ACE. Yo Ace, pick up, man.

Dat vloeit zo goed in elkaar over.

Een line uit Acknowledge:

And I heard ya album, this must be something you're new at
'Cause I rather hear a Lil' Wayne/Lil' Zane duet

Heel die tekst is sowieso geweldig. Dit is natuurlijk niet de beste line uit het nummer, maar vond hem wel lekker droog.

Harco
Ge-wel-dig conceptalbum over Ace die vrijkomt uit de gevangenis, en om verdere problemen in de toekomst te voorkomen, kiest om te gaan studeren aan een hip hopacademie, afstudeert, vervolgens terugkeert naar Brooklyn en daar een bescheiden huisje koopt.

Het album grijpt me meteen bij de strot met een dikke intro met bijbehorend nummer Too Long. Dikke feature van Apocalypse ook.

IDA Commercial is een van de weinige minpunten van het album: een saaie, 1:18-durende skit die me doet denken aan de reclames van het IFAW.

Album stoomt lekker door met leuke skits, en dan is daar Take a Walk, wat door velen wordt gezien als een (terechte) klassieker. Ace laat zien dat het toch nog niet allemaal rozengeur en maneschijn is in New York.

Something's Wrong. Niks mis met die track, totdat Young Zee begint te rappen. De beste man hoort niet op dit album thuis. Ook P.T.A. met J-Ro en King Tee is niet echt een bijzonder nummer.

Maar dan blijft er echter nog een dik uur aan lekkere laid-back hip hop over. Ben het met Kody eens dat dit een (bijna-) klassieker is.

4,5 en maakt kans op een top 10 plek als ik deze ooit samen weet te stellen.

Harco schreef:

Nee man, die is juist vet. De man die je hoort is namelijk niemand minder dan Tonedeff (wat ik al eerder aangaf).

Harco
Dat weet ik, maar ik vind Tonedeff sowieso niet bijzonder.

Ah, vandaar. Jammer.

avatar van FunkyMonk
Hold U

Onder andere, ja.

Zeer goed nummer. Vind Jean Grae een heerlijke flow hebben

Gekkenhuis
Ik vind deze iets minder dan A Long Hot Summer. Deze plaat telt minder uitschieters en wat meer missers. Take a Walk (Ongenaakbare sfeer), Acknowledge en Hold U zijn tracks van de bovenste plank en dan is het jammer dat tracks als Every Other Day, Something's Wrong en PTA skipmateriaal zijn. Producties zijn van een constant niveau, op dat gebied zijn er geen uitschieters noch missers te bespeuren.

Jamaican
Leuk album van Masta Ace. Acknowledge (beste nummer), Take A Walk, Hold U en Block Episode (mooie storrytelling) zijn voor mij nu al klassiekers. De rest van dit album blijft natuurlijk ook goed zoals Dear Diary, Don't Understand, ... De beats op dit album zijn zeer goed, maar er zijn niet echt uitschieters. Teksten zijn goed en de gastbijdrages ook, vooral Jean Grae. Ik moet dit album nog enkele keren goed beluisteren, stem volgt later.

Maarten||
Masta Ace zijn flow is ongelovelijk goed en stabiel .

Maarten||
Een ongelovelijk goede MC. Net een tikkeltje minder dan A Long Hot Summer, maar toch een erg goed album. Laat hem maar weer naar Nederland komen Dan ben ik erbij. *4,0

avatar van J.M.
Vind dit net als maarten toch wel een tikkeltje minder dan zijn opvolger, daar zitten toch beduidend meer uitschieters bij. Kan misschien ook komen omdat ik dat album al heel vaak geluisterd heb, en deze pas een keer of 4.
De flow van Masta vind ik erg goed, daarom klinkt bijna elk nummer wel goed en ja Acknowledge is overduidelijk de de uitschieter van deze cd. Wat is dat toch een geweldig nummer, alles klopt gewoon aan dat nummer.
Alleen jammer dat ik de gastartiesten hier ook wat minder vind komen, op elk nummer waar een gast meedoet vind ik diegene minder dan Masta.
Van skits ben ik ook nog steeds niet echt fan, al past het nog zo goed bij het concept van het album, ik vind het niets. Netzo als op A Long Hot Summer zitten hier echt teveel skits op.
Ik wou dit eigenlijk 3,5* geven, maar vind het toch eigenlijk wel te laag voor zo'n goede Mc, deze krijgt net een 4* waar ik ALHS tegen de 4,5 aan heb zitten.