Masta Ace - Disposable Arts (2001)

Label: JCOR

1. The Release (0:38)
  2. Too Long (2:34)

met Apocalypse

3. Block Episode (3:48)

met Punchline en Wordsworth

4. Commercial (1:18)

met Tonedeff

5. Don't Understand (3:56)

met Greg Nice

6. Goodbye Lisa (1:00)
  7. Hold U (4:16)

met Jean Grae

8. Every Other Day (4:29)

met Mr. Lee Gee en Sas

9. Roommates Meet (1:14)
  10. Take a Walk (5:06)

met Apocalypse

11. Something's Wrong (4:10)

met Strick en Young Zee

12. The Classes (0:59)
  13. Acknowledge (4:13)
  14. Enuff (4:48)
  15. Watching the Game (0:57)
  16. Unfriendly Game (4:16)

met Strick

22. Dear Diary (3:01)
  23. Last Rights (1:05)
  24. No Regrets (3:04)
EPMD
heerlijk album... zijn eerste album vond ik al geweldig (take a look around) maar deze mag er ook wel zijn... hij flowt geweldig en de lyrics zijn ook van de bovenste plank... Take a Walk en Acknowledge zijn 2 geweldige nummers...

HuibjuH
Acknowledge!!!!!!! Damnnn wat is die lekker

Pay homage, respect..

avatar van LoG
LoG
dit is een van die albums, waardoor ik naar hip hop ben gaan luisteren, dus hij heeft sowieso een speciaal plaatsje voor mij (A)
Qua verhaal en naam en cover vind ik dit album geweldig, ook de lyrics van Ace zijn altijd goed, maar het is toch zijn flow en relaxte stem die hem maken tot wie hij is.

De zwakte van het album vind ik heel duidelijk zitten in de productie, hoe ik er 2 jaar geleden nog echt uren naar kon luisteren, kan het me nu allemaal een stuk minder bekoren. Nummers als Don't Understand doen me niet zo veel, al vind ik de openingszin wel geweldig.

De skits, achja... Als ik het album als geheel beluister dan doe ik ze er toch zeker bij, want het verhaal vind ik geweldig, maar meestal skip ik ze net als vele nummers.

Favorieten: Dear Diary en Unfriendly Game (ontiegelijk goed uitgewerkte metafoor, toch een van zijn beste nummers naar mijn mening)!

En natuurlijk mag ik Take a Walk en Acknowledge niet vergeten. Zijn idd gewoon classics, maar die heb ik al zo vaak geluisterd(A)

avatar van Boris91
Acknowlegde, wat een nummer! Voor nu 3.5*, maar zal hem vaker beluisteren.

avatar van nega
geweldig album, beste van ace. hij word elke keer mooier

Savour Music
Heel lekker album van Ace, van Enuff krijg ik geen genoeg en er staan nog véél meer heerlijke nummers op

JET_JAGUAR
Gruwelijk album, jammer dat hij out of print is.

RedLightCityBoy
Take A Walk is zo'n mooi nummer, perfecte sample, ook Enuff, don't understand en ackowlegde zijn heel lekker. 4.5*

avatar van nega
check ook Masta Ace - Hits U Missed Vol. 2

Harco
Als je op een hete zomerdag in New York bent, moet je dit album opzetten. Wat komt dit dan goed tot zijn recht, zeg.

avatar van hiphopisntdead
Ik moet toch eerlijk zeggen dat ik Masta op Don't Understad soms wel een beetje als eminem vind klinken.

avatar van Raul
Eerste album wat ik heb gehoord van Ace en ik vind het nog steeds de beste (hoewel A Long Hot Summer dichtbij komt). Geweldig concept, alles hangt met elkaar samen en zelfs de skits worden voor mij nooit irritant omdat ze niet lang duren en erg goed bij het verhaal passen. Masta Ace heeft een heerlijke stem en flow, laid back maar ook agressief als het nodig is en de productie is gewoon dik in orde.
De sfeer die Ace weet neer te zetten is ongeëvenaard, dit album zal ik altijd blijven draaien.

Take A Walk, Enuff, Acknowledge en Dear Diary steken er wat mij betreft bovenuit, maar bijna elk nummer is top.

4,5 sterren.

avatar van Filibie
Daaamn can't believe i have slept on this one
Kende al wat dingen van Masta Ace maar had nog nooit een album gekocht, tot vandaag, en damn this is my kind of hip hop !
Beoordeling volgt...

avatar van snatchNsteal
echt een geweldig album. niet zo goed als "a long hot summer" maar het is wel van hoog niveau.

Rene1979
Wie disst hij nou op acknowledge behalve high & Mighty??? Ik heb het idee dat hij ook Eminem disst

avatar van Stapler
Volgens mij niet hoor.
Pak de lyrics er anders eens bij

avatar van P Jay
Ja, Eminem wordt ook gedisst net als Boogieman.

avatar van Stapler
Welke zinnen gaat het dan om want ik hoor en zie echt niet dat Eminem gedisst word.
Je maakt me nu wel nieuwsgierig.

avatar van hiphopisntdead
Volgens mij ook niet hoor, of het moet wel heel erg verstopt zitten.

RedLightCityBoy
Nee Eminem wordt niet gedist, 50 cent wel.

avatar van P Jay
Je hebt gelijk. Ik dacht dat ooit eens gelezen te hebben, maar ik heb nu nog eens naar de track geluisterd en het lijkt er inderdaad op dat Eminem niet gedisst wordt. Sorry voor de verkeerde informatie.

RedLightCityBoy schreef:
Nee Eminem wordt niet gedist, 50 cent wel.

Hij zegt toch iets als: "give 50 cent his flow back?"

Dat is niet echt een diss naar 50.

RedLightCityBoy
Nou...hij laat toch wel weten dat hij zijn flow moet terug krijgen...dus dat hij verslechterd is...of vat ik het nu verkeerd op?

avatar van Conway Twitty
Ja en daarna gaat hij toch ook nog door met dat 50 wel eens door een fles geraakt kan worden.

avatar van gweah
Niet zo'n allround goed album als A Long Hot Summer maar hier staan ook krakers op zeg... Ik kende dit album helemaal niet totdat ik deze week A Long Hot Summer weer herondekte... Ik weet dat ik niet de enige ben die het zegt maar Eminem circa 1999 klonk echt als Masta Ace. Heb hem in een interview weleens Slaughterhouse van als een van zijn fav. albums horen noemen, samen met Redman's Whut Thee Album en Tupac's Me Against The World. Dus dat verklaart een hoop.

Rene1979
Deze is op 3 terecht gekomen in mijn top 10

avatar van -marco-
Ook deze mocht ik vandaag in mijn brievenbus aantreffen, heerlijk heerlijk, geen andere woorden voor.

Verwacht a long hot summer ook binnenkort en na al de lovende verhalen hier, ben ik erg benieuwd.

avatar van MAS
MAS
Sinds ik A Long Hot Summer helemaal geweldig vind ben ik nu ook dit album gaan luisteren. Ook hier zit een (beetje wazige) verhaallijn want het album echt een geheel maakt. Masta Ace laat hier net als op ALHS zien van alle markten thuis te zijn met nummers over een heleboel verschillende onderwerpen. De distrack Aceknowlegde is ook echt dik.

avatar van Chuck Taylor
Conway Twitty schreef:

Volgens mij niet. Hij zegt idd 'By the way, give 50 cent his flow back' en 'You're that cat in the club that get hit with a bottle'. Hij probeert te zeggen dat die gast 50 cent teveel imiteert en dat dus niet moet doen en daarna gewoon dat hij zo'n sul is die in de club niet echt gerespecteerd wordt..

Zou ook wel apart zijn als hij 50 al disste in 2001, immers voordat hij bekend werd door Aftermath.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Acknowledge ken ik al een tijd en dat is echt een moddervette battle rap. Gezien het gemiddelde en de positieve berichten hieronder denk ik dat ik dit (bijna) even goed ga kunnen waarderen als A Long Hot Summer, deze schep ik vanavond door de pindakaas.