Lily Allen - Alright, Still (2006)

Label: Regal

1. Smile (3:17)
  2. Knock 'Em Out (2:53)
  3. LDN (3:10)
  4. Everything's Just Wonderful (3:28)
  5. Not Big (3:16)
  6. Friday Night (3:06)
  7. Shame for You (4:06)
  8. Littlest Things (3:02)
  9. Take What You Take (4:06)
  10. Friend of Mine (3:57)
  11. Alfie (2:46)
  12. Blank Expression * (2:30)
  13. Nan You're a Window Shopper * (2:58)
  14. Smile [Mark Ronson Version Revisited] * (3:13)
  15. Cheryl Tweedy * (3:15)
  16. Absolutely Nothing * (4:02)
  17. Mr. Blue Sky * (3:40)
  18. U Killed It * (4:24)
  19. Everybody's Changing * (2:40)
  20. Naïve [BBC Radio 1's Jo Whiley's Live Lounge] * (3:46)
avatar van Discoverme
Dit zou wel eens dé zomer cd van 2006 kunnen worden. Mocht de zon ooit nog eens doorbreken hier. Verwacht geen intelligent hoogstaand album, maar dat lijkt me logisch bij een zomer-cd. Het is een mix tussen Ska, Urban en Pop. Gewoon opzetten op de achtergrond en af en toe wat refreintjes mee zingen.

edejong
gewoon lekker 3.5*

avatar van Discoverme
Discoverme schreef:

Wie Lily is? Wat dit voor een album is? Lees de recensie op

Een erg lekker plaatje dit inderdaad. De single Smile is een van de lekkerste popsingles van de laatste tijd. Verder heeft het niet veel om het lijf, maar het luistert wel lekker weg.

avatar van T.O.
Vind het ook wel aardig ja. Leuk zomers popsingletje.

avatar van jowietje
Smile is nummer 1 in Engeland, zo goed vind ik hem nou ook weer niet. Maar wel lekker album, maar ook eentonig en saai, 2,5 *

Mojo Pin

Pop newcomer Lily Allen, has spectacularly dissed former Libertines star Carl Barat and indie darlings The Kooks.

Writing on her blog, the singer declared: "Boys, your regurgitated indie rock days are numbered so get over yourselves."

Allen criticised Dirty Pretty Things' frontman for his lack of eye contact backstage, stating: "Carl Barat is obviously convinced he is God or something." She also dissed his band for including organic bread on their rider.

On Luke from The Kooks, Allen said: "I was quite annoyed at how much of a bad man he thinks he is. There is no excuse for wearing broken straw hats and dark sunglasses two storeys underground of Alexandra Palace while strumming your guitar like you're treating everyone to an exclusive showcase for your next album - this is a dressing room and you're not Jim fucking Morrison OK!"

Allen also disproved of Luke's choice of backstage cover version, saying: "I don't want to hear your rendition of 'Waterloo Sunset' four times in an afternoon."

As previously reported on NME.COM, the hotly-tipped singer releases her debut album 'Alright, Still' on July 17 through Regal.

En dan zelf zulke muziek maken

avatar van Conway Twitty
Ach ze heeft wel gelijk van wat ik zo lees.

E
lleuk! eindelijk weer een fijn plaatje dat je na een paar jaar weer -net zo fris- op kunt zetten! bij tijd en wijle heerlijk 2TONE achtig deze...(hoor ik daar ergens niet 'ghosttown' voorbijkomen
meer van zo'n plaatjes svp...maar ze blijven lekker bezig in UK:
coral, cribs,dead 60's, futureheads,hard-fi, maximo park (ERG GOED), rakes, razorlight zutons etc etc

Electro_
Wel leuk, maar dat accent is een beetje jammer. 2,5*

sxesven
Lily's accent vind ik juist het grootste voordeel van dit plaatje, maar verder doet 't me voorlopig te weinig. Niets mis mee in principe, maar ook niet erg verheffend. 3*

Alfie, wat een blij liedje zeg! Dit is popmuziek op zijn leukst.

avatar van jowietje
herman schreef:
Alfie, wat een blij liedje zeg! Dit is popmuziek op zijn leukst.

Die is inderdaad leuk

edejong
mijn persoonlijke favoriet is Littlest Things

sxesven
Ik vond Knock 'Em Out de leukste, geloof ik.

Moet trouwens zeggen dat ik 't artwork echt geniaal vind, erg leuk. Motiveert me ook wel om 'm nog eens een paar keer te draaien - 't geeft de plaat toch wel een beetje zo'n image dat me wel aanspreekt.

Zelfs bij 35 graden prima te pruimen!.

Eindelijk weer eens een leuke vrolijke meid die een "geen gezeik aan m'n kop" cd'tje maakt.

De Clip van "Smile" is trouwens ook te gek

Je vergeet gewoon je problemen (als je die hebt tenminste)

Proost

avatar van tnf
tnf
sxesven schreef:

Ik ben het met je eens. Het hoesje was míj ook al opgevallen. Ik heb hem al in mijn 'art gallery' (een pagina op mijn website met een verzameling afbeeldingen die ik mooi vind) gezet.

En de inhoud? Ik moet hem nog wat vaker horen, maar vooralsnog lijkt het me een leuke cd. Pretentieloos en kwalitatief tegelijkertijd. Ik houd wel van dit soort muziek. Ska-invloeden vallen bij mij vaak goed, en dit keer is dat ook zo.

sxesven
Ik gooi er alvast een halfje bij - toch wel onvermijdelijk leuk, en 't doet me al wat meer. Nummers blijven hangen, album draait aardig wat rondjes, etcetera. 3* was dan toch wat karig - uitschieters te over, namelijk. 3,5* dus. Wordt steeds leuker!

leuke plaat, lekker wijf

avatar van BlueVelvet
Saai, standaard, als men spreekt over een zomerplaat houd ik mijn hart vast (of zoals, op het forum van Luisterpaal, BBQmuziek) en bij Lily Allen is het gewoon niet leuk.

*Laura*
Conway Twitty schreef:
Ach ze heeft wel gelijk van wat ik zo lees.

Daar ga ik niet mee akkoord. Toen ik Carl Barat heb ontmoet voor het optreden van Dirty Pretty Things was die verre van arrogant. Hij was echt heel vriendelijk en voelde zich zeker niet te goed om een tijdje met me te staan babbelen.

Maar terug naar Lily., wiens cd ik op de site van 3voor12 beluisterd heb. Haar nummers lijken naar mijn mening allemaal nogal op elkaar. Wel eens leuk gedurende de zomerdagen, maar veel te inwisselbaar en eentonig om van een goede plaat te spreken.

avatar van Pinsnider
Leuk met een vette hoofdletter L!!!!
Eindelijk weer eens een zomers plaatje met wat oprecht muzikale inhoud: dat ska-ritme in het openingsnummer, de lekkere niets-aan-de-hand-maar-stiekum-toch-wel-veneinige teksten, blije deuntjes, serieuzere deuntjes... Heerlijk... Laat die zomer maar komen haha

Kmoest dit album een paar luisterbeurten geven, maar geniet ik er volop van!

3.5/5

avatar van musicfriek
Net het nummer Smile voor het eerst gehoord en.......

avatar van Pinsnider
...Je bent sprakeloos..??

de intro van littlest things lijkt wel erg op karma police (sommige andere stukken ook trouwens)

avatar van Bert Wasbeer
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOring!

Bert Wasbeer schreef:
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOring!

Diep.

Had er eerst niet veel van verwacht, (op basis van de single "Smile") maar toch best een leuke plaat.
De single Smile vond ik eerst niets, maar er staan toch wel een aantal leuke nummers op dit album die erg in je hoofd blijven hangen. Knock 'Em Out klinkt erg lekker, net als Friday Night en Everything's Just Wonderful, met orgeltje.
De enige ballad op dit album, Littlest Things is best een mooi liedje. Het enige echt verschrikkelijke nummer vind ik Alfie, voor de rest een leuke plaat. * 3 sterren*

Ik vind het toch wel knap hoe ze vrijelijk citeert uit allerlei popklassiekers, zonder dat het er te dik bovenop ligt. Of ben ik de enige die aan Uptown Topranking moet denken bij Smile?