Lily Allen - Alright, Still (2006)

Label: Regal

1. Smile (3:17)
  2. Knock 'Em Out (2:53)
  3. LDN (3:10)
  4. Everything's Just Wonderful (3:28)
  5. Not Big (3:16)
  6. Friday Night (3:06)
  7. Shame for You (4:06)
  8. Littlest Things (3:02)
  9. Take What You Take (4:06)
  10. Friend of Mine (3:57)
  11. Alfie (2:46)
  12. Blank Expression * (2:30)
  13. Nan You're a Window Shopper * (2:58)
  14. Smile [Mark Ronson Version Revisited] * (3:13)
  15. Cheryl Tweedy * (3:15)
  16. Absolutely Nothing * (4:02)
  17. Mr. Blue Sky * (3:40)
  18. U Killed It * (4:24)
  19. Everybody's Changing * (2:40)
  20. Naïve [BBC Radio 1's Jo Whiley's Live Lounge] * (3:46)
avatar van charlezzz
ken alleen de single, met dat heerlijke hi-hatje. doorgaans valt de hele plaat tegen dus heb ik maar eens een remix 12" besteld. ben benieuwd.

Bert Wasbeer schreef:
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOring!

Nee, dit noemen muziekkenners relaxed!.

In jouw geval moet je nog even op de nieuwe van Frans Bauer wachten! .

edejong
jammergenoeg verveeld de plaat te snel naar mijn idee.
ik leg hem wel weer even een half jaartje weg dan kan ik het vast wel weer verdragen

avatar van Marki_san
mooie hoes

avatar van luc011190
Bert Wasbeer schreef:
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOring!

Ach, ik vind Knock 'Em Out wel een leuk nummertje, en Alfie wel grappig.

avatar van yeahyeahyeah
Een schat van een meid, maar wat is dit saaaaaaai... Dit onderscheidt zich op geen enkele manier van standaard top 40 deuntjes. Waarom schenkt een 3voor12 hier aandacht aan?

Mojo Pin
Ken je haar?

Mojo Pin

avatar van Kos
Kos
yeahyeahyeah schreef:
Goede vraag, iedereen loopt altijd te mekkeren over allerlei gehypete top 40 muziek en dit is nog wel de meest gehypete van allemaal.

avatar van Conway Twitty
Kos schreef:

Bovendien schijt irritant, enorm eng mens ook.
It makes me Smiiiiiiiiile

verlaagd naar 1,5 sterren
wordt behoorlijk irritant na paar keer luisteren!

Ik vond het eerst ook wel leuk, maar na een maand of twee ben ik dat Smile ook behoorlijk zat eigenlijk. Terwijl de massa het nummer nu pas opmerkt, volgens mij, dus we zijn er voorlopig nog niet vanaf...

avatar van Pinsnider
Ach, ik heb gister weer met een grote Smile de plaat weer eens opgezet. Voor mij blijftie lekker!! Misschien helpt het dat ik niet meer zo vaak "reguliere" radio aan heb staan en ik er dus niet mee wordt doodgegooid...

avatar van Facedown
Pinsnider schreef:

En die sarcastische lyrics zijn geweldig

Lekkere zomerse plaat, met natuurlijk de beruchte snedige teksten. Gedurfde maar toch ook behoorlijk mainstream debuutplaat. ***

gewoon een lekker wijf. vijf sterren!

Freddie schreef:
gewoon een lekker wijf. vijf sterren!

totaal ni

Heb nu dan het album, en vind het nu nog een heerlijk album! Lekker zomers en die teksten zijn erg goed, vaak erg grappig. De melodieën zijn ook erg lekker en dat accent van haar heeft wel wat.
Ik weet niet of dit album een groeialbum is, maar tot nu toe vind ik het wel een lekker album.
3,5 sterren, misschien na wat vaker te hebben gedraaid 4

Ik kan dat mens gewoon niet uitstaan, haar karakter daar al buiten gelaten.
Haar stem is gewoon irritant.
En de CD is maar matig.
Maar dat is mijn mening.

2* voor de moeite.

Lost Highway
Musicer schreef:
Ik kan dat mens gewoon niet uitstaan, haar karakter daar al buiten gelaten.
Haar stem is gewoon irritant.
En de CD is maar matig.
Maar dat is mijn mening.

2* voor de moeite.

Je gaat straks echt nog denken dat ik het op jou gemunt heb maar dat is helemaal niet zo, ik ben het gewoon altijd grondig oneens met je
Dat je haar niet kan uitstaan ok, maar wat is er mis met haar karakter? Ik ken haar niet persoonlijk maar er lijkt me niet echt iets mis met haar (behalve haar kapsel )
Ze durft ook haar mening zeggen, over de arroggantie van sommige Britse rockzangers en over hoe slecht de pussycat dolls wel niet zijn. Er is niets mis met iets te zeggen wat de meeste mensen denken.
Buiten dat vind ik het wel één van de leukere hedendaagse popzangeressen (samen met dat meisje van we need a war, haar naam ontsnapt mij)

Freddie schreef:
gewoon een lekker wijf. vijf sterren

*zucht*

Was best luchtig voor n zomertje...

Ze mag dan wel een heeeeeel irritant & gemeen/arrogant persoon zijn [ze zegt haar mening .. is wel een +punt]
,, haar muziek is goed !
Ik vind haar album echt super ,, de tekste zijn scherp.
Telkens een leuke melodie & het blijft in 't hoofd steken.

avatar van Yak
Yak
Leesbaar schrijven aub.

normaal Nederlands, en dus niet in sms-, BrEeZaH- of chattaal, en zonder geschreeuw door middel van het gebruik van enkel hoofdletters.

Lily Allen - Alright Steal

Hier is te lezen en horen waar Lily Allen de mosterd voor deze plaat vandaan heeft gehaald. Ik vond het wel leuk. Wat voorproefjes:

2. The Soul Brothers
“Free Soul”

On “Smile” the wonderful summer ska sound and keyboards are taken from “Free Soul“, a 1969 track by The Soul Brothers.

Produced by the legendary Coxsone Dodd, with piano from Studio One’s very own Keyboard King Jackie Mittoo, it’s certainly an inspired choice to pilfer.

9. 50 Cent
“Window Shopper”

Taken from 2005’s “Get Rich or Die Tryin” Soundtrack Fiddys “Window Shopper” is warped into one of Lilys best and certainly funniest tracks “Nan, you’re a Window Shopper”. Almost every line is parodied, so 50’s “nigga when we rollin’, rollin’, rollin’” becomes “There’s a leak in your colostomy bag… It’s got a hole in hole in hole in…“. Its essentially a cover version just with lyrics guaranteed to make you grin.

Ik vind dit echt zooon leuk album! je wordt er helemaal vrolijk van. Ik vind het ook echt ontzettend grappig hoe haar muziek in elkaar zit, als je geen engels zou kunnen zou je denken dat het de liefste en braafste liedjes zijn, maar ondertussen gaat het dan over dat haar broertje in zijn kamer wiet aan het roken is en zijn leven verkloot

avatar van Max Payne
Wat een vreselijk kind, ze komt zo achterbaks over maar smile is wel erg leuk gedaan

weet zeker dat het daar ook bij blijft, hier horen we over een tijdje niks meer van

i promise

avatar van AstroStart
Fantastisch album. Ik vind ieder nummer geweldig!

Moeilijk om drie favoriete nummers te kiezen. Waarschijnlijk LDN, Alfie en Take what you take. Maar ze zijn allemaal super!

avatar van Josje
heeeeerlijk album!