Lily Allen - Alright, Still (2006)

Label: Regal

1. Smile (3:17)
  2. Knock 'Em Out (2:53)
  3. LDN (3:10)
  4. Everything's Just Wonderful (3:28)
  5. Not Big (3:16)
  6. Friday Night (3:06)
  7. Shame for You (4:06)
  8. Littlest Things (3:02)
  9. Take What You Take (4:06)
  10. Friend of Mine (3:57)
  11. Alfie (2:46)
  12. Blank Expression * (2:30)
  13. Nan You're a Window Shopper * (2:58)
  14. Smile [Mark Ronson Version Revisited] * (3:13)
  15. Cheryl Tweedy * (3:15)
  16. Absolutely Nothing * (4:02)
  17. Mr. Blue Sky * (3:40)
  18. U Killed It * (4:24)
  19. Everybody's Changing * (2:40)
  20. Naïve [BBC Radio 1's Jo Whiley's Live Lounge] * (3:46)
avatar van Wib0__
Facedown schreef:

En de nieuwe single is?

Alfie

avatar van charlezzz
Wib0__ schreef:

Alfie

geen idee,maar het klinkt bijna net zo goed als smile en dat was toch de hit van 2006 voor mij!

avatar van StuF
als er iets moeilijk is dan is het wel onbezorgde feelgood muziek te maken wat niet gaat vervelen en dat lukt haar toch aardig. haar vlakke stem doet t ook best. net de juiste toon om oprecht te klinken, nergens overdrijft ze. smile en ldn hebben een heel bijzonder sfeertje door die combinatie van stem en relaxte opgewektheid. friday night vind ik werkelijk uitstekend. een eigentijds popliedje. daarbij zijn de teksten ook nog best grappig soms. toegegeven dat het niet bepaald diep gaat, maar dat hoeft ook niet. luister t lekker weg en zet je eigen pretenties even opzij dan zul je erachter komen dat zij die ook niet heeft.
3,5* omdat ze lekker haar eigen ding doet. misschien dat ik na een tijdje zak na de 3 als t toch gaat vervelen, maar veel lager zal t niet verdienen

raffael77
Leuke frisse album met humor gebrachte teksten en lekkere vrolijke muziek. Voor een engelse doet ze het goed en sloeg haar album goed aan en ook nog eens in de top van beste album en artiest van het jaar.

Kid A(cid)
Eh... Leg eens uit "voor een Engelse doet ze het goed"?

raffael77
Kid A(cid) schreef:
Eh... Leg eens uit "voor een Engelse doet ze het goed"?

Amerikanen hebben een hekel aan artiesten met een zwaar british accent. Maar ik vind het wel wat hebben. Ik ben eigenlijk hiphop fan maar ik heb dit album ook. Hiphop kent ook veel goede engelse rappers.

0529
Toch niet zo'n geweldige CD als ik had gedacht. Het begint leuk, tenminste de eerste 3 nummers, dan komen er 3 mindere tot slechte nummers. Shame for you, Littlest Things, Take what you take en Alfie zijn ook redelijk tot goed en Friend of Mine in weer minder. Zo kom ik uit op 3,409 wat ik naar beneden afrond. 3*

Electro_
Je rond een 3,4 niet af naar een 3,5

0529
Electro_ schreef:
Je rond een 3,4 niet af naar een 3,5

Ik vind een 3,5 te hoog dus rond ik het naar beneden af!

Social_Mask
Klinkt lekker in het gehoor. Haar stem vind ik lekker droomerig (hoe je dat ook typt) Allemaal heel redelijk, maar wel goed redelijk. Ik zit te twijfelen tussen 3,5* en 4*. Ik begin maar met 3,5*. Aantal sterke nummers, aantal redelijke nummers. Nergens vond ik het echt slecht, wel wat simpel.

raffael77 schreef:

Is het niet andersom? Dat Britten juist een hekel hebben aan artiesten met een zwaar Amerikaans accent?

avatar van waxs
Ik vind het wel een tof wijf, haar clips zijn echt hillarisch, ook de vrolijke ondertoon schijnt bedriegt als je de teksten hoort, geweldig

EVANSHEWSON
Social_Mask schreef:

Kan me vinden in jouw commentaar; LDN en Smile blijven toch de tracks die het meest memorabel zijn.

Leuke jonge meid, fris geluid; Héél poppy. Lekker tempo. Mààr hier en daar wat te wisselvallig om als geheel te beklijven.

3 sterren toch.

***

yoeridedeygere
Lily Allen pakt uit met wat ik altijd zo schitterend vond, de teksten komen qua sfeer niet overeen met de muziek. Niet verwonderlijk dat ik dan ook met The Queen Is Dead op nummer 1 staat in mijn top 10.

Ik wil niet Lily Allen vergelijken met The Smiths, want zowel muzikaal, vocaal als haar teksten moet ze onderdoen. The Smiths konden uitpakken met donkere teksten, terwijl Lily Allen het meer doet met vuilbekkerij. Logisch dat niet iedereen daar van houdt, even logisch is dan dat er gegooid wordt met termen zoals 'pretentieus'.

Zelf hou ik er wel van, het luistert allemaal zo makkelijk weg. Ik begin met een 3,5 waar er waarschijnlijk nog wel groeimarge in zit

Baltasound
Wat een bagger

VB1
Rickiee schreef:

Denk dat het eerder andersom is ja. En om Morrissey maar even te quoten; America is not the world.

WernerGSF
Baltasound schreef:
Wat een bagger

wat is er dan precies bagger?

Berichten verplaatst naar Lily Allen

Zonnige popmuziek met een sarcastisch randje.
Mooi!

avatar van Reijersen
Waar ik de singletjes wel leuk en catchy vind doet mij een geheel album een stuk minder. Staan best leuke liedjes op en het zijn vaak sterke popsongs. Maar ik mis toch een bepaalde 'touch' dat mij ten volle overtuigd.

Ik hou niet echt van dit soort muziek maar wel groot respect voor Lily Allen. De muziek weet me altijd weer te verbazen (in goede zin:).

avatar van Ramonr
Friend of Mine is een heerlijk nummertje. Haar Covers (Heart of Glass en vooral Naive) zijn echt fantastisch en ook Cheryl Tweedy vind ik één van haar beste nummers.

Imagine.
Heb al een tijdje niet meer naar deze CD geluisterd maar toen hij opstond in de TUFF in Eindhoven heb ik hem maar weer eens een keer opgezet. En eigenlijk is het gewoon een heel leuk album. De nummers liggen allemaal lekker in het gehoor en het accent in Lilly's stem vind ik ook erg aangenaam. Al bij al een lekker album dat me altijd in een goede stemming brengt. 4 sterren!

Moow
Ik geef dit album 5 sterren! Waarom? Omdat er leuke liedjes op staan met veel variatie. Lilly Allen heeft een goede muziekstijl, waar je wel van moet houden. En ik hou er helemaal van!

avatar van LucM
Zonnig en poppy schijfje met reggae/ska-invloeden waarbij de teksten een sarcastische ondertoon hebben. Favoriete nummers zijn : "Smile" , "LDN" en "Alfie". Behoort beslist tot de betere hitparadepop.

Berichten over Lily's nieuwe single verplaatst naar Lily Allen

avatar van Carolaah
littlest things

Eén van mijn favoriete nummers. Ja die heeft ze mooi neergezet.

avatar van levenvergeten
Cynisch, nonchalant en arrogant. Het wordt alleen maar leuker als er dan nog ska-sampletjes bij worden gevoegd en trutjes, exen en broertjes er flink van langs krijgen. Pak je fiets, doe je koptelefoon op en fiets door de stad. Loop door het park terwijl je luistert naar die bad-ass Lily, not big, but very clever.
Bubblegumpop die recht in je kruis trapt.

LoveStoned
Vooral Littlest Things & Smile spreken me erg aan, de andere zijn ietsje minder opvallend... Lily Allen maakt heel grappige popmuziek, beetje domme vraag: maar is het maybe de dochter van Woody ?

LoveStoned
raffael77 schreef:

De meeste beroemde artiesten zijn Britten. En Cowboys geilen btw op een Brits accent.