iLiKETRAiNS - Progress Reform (2006)

Label: Fierce Panda

1. Terra Nova (5:00)
  2. No Military Parade (3:27)
  3. A Rook House for Bobby (4:43)
  4. Citizen (3:02)
  5. The Accident (3:03)
  6. Stainless Steel (8:20)
  7. The Beeching Report (4:42)
  8. Before the Curtains Close, Part 2 * (5:30)
avatar van chansadres
Heerlijke Britse experimentele rockmuziek. Terra Nova is echt een geniaal mooi nummer! De gehele cd is uberhaubt erg goed. Wel erg kort.

avatar van titan
titan (crew)
Het eerste wat ik dacht toen ik dit album hoorde was: Is Michael Gira een postrockband begonnen? Die klassificatie is niet meer weggegaan en typeert m.i. ook het best het geluid van dit uitstekende album. Jammer dat het maar 32 minuten duurt, want hier wil ik wel wat langer van genieten. 4*.

avatar van Jazper
Leuke plaat. Dit lijkt me inderdaad postrock. Het deed me iig erg denken aan Explosions in the Sky. Iets minder lang uitgesponnen, maar het effect is niet minder.

4* doen maar

*Laura*
Dit zijn vrienden van de mensen van ¡Forward,Russia! Zijn ze ook muzikaal vergelijkbaar?

*Laura* schreef:

nee gelukkig niet - iLiKETRAiNS zijn meer te vergelijken met o.a. Editors (ik vind ze zelfs beter) - ze spelen in febuari (volgende maand) in Brugge tijdens een festival. Ze hebben intussen getekend bij Beggars Banquet en nieuwe album komt uit later dit jaar (2007)

meer info terug te vinden onder Oktober "latest news":

gr,
T

avatar van KampF
Kippenvel van Stainless Steel, heb em ook in de alternatieve top 128 gebruikt. Wat een climax!

avatar van Joy4ever
Editors meets Tindersticks. Dat is de mijn inziens beste omschrijving van Iliketrains. De muziek is prachtig. Aan de zang moet ik nog wennen. Dat deze band in navolging van Interpol en Editors groot gaat worden is wel zeker: 4*

avatar van snarf349
ik vind het ook wel een beetje op- the workhouse- lijken.
een beetje post-rock achtig, luister er graag naar.

chansadres schreef:

chansadres schreef:

avatar van unmudded lake
Die Spencer Perceval is trouwens ook te zien op youtube.
iLiKETRAiNS, wat een band. Vind dit toch een van de beste bands die ik de laatste jaren heb gehoord, alles zit goed strak, beheerst.
Vind ook dat alle nummers een soort eeuwigheidswaarde hebben door de manier waarop de liederen zich ontplooien. De liederen gaan telkens over een drama of dieptepunt dat zich ergens afspeelde in de geschiedenis. Terra nova is genaamd naar het schip dat Scott naar de zuidpool leidde maar faliekant afliep.
( mijn interesse voor het thema is alleszins gewekt, pas een dvd gehuurd over shackleton)
Verder nog over de tragiek van Bobby Fischer, eentje over Beeching die 200.000 mensen ontsloeg door reorganisaties bij de spoorwegen.
Eigenlijk is elk lied dat hier op staat m'n favoriet behalve het laatste, kan ik weinig mee.

avatar van snarf349
hun eerste (long play) album komt uit later dit jaar op Beggars Banquet label. Op 26 maart 2007 hadden ze een nieuwe singel "Spencer Perceval" uit dat ook op hun nieuwe album zal verschijnen[/quote]

-Spencer Perceval- duurt ruim 9 minuten en is een goede plaat, dat belooft wat voor de nieuwe cd.
laat maar komen.

avatar van Jazper
Een tijdje deze plaat niet gehoord. Hij was al eens van 4 sterren naar 3,5 gegaan. Dus benieuwd of het verval zich zou doorzetten of dat ie nog overeind bleef.

Bij de eerste tonen vrees ik direct voor het eerste. Ik vind het geluid volstekt niet onderscheidend. Zo hebben we al zo veel gehoord. De postrock-sound vind ik allesbehalve verfrissend. Het luistergenot van met name drums en gitaar is van een beperkte houdbaarheid. Ik ken het trucje onderhand wel.

Het gevoel van 'wel aardig' houdt eigenlijk de hele plaat vast. De voorspelbaarheid, de cliché's, we snoepen er nog een halfje vanaf.

Eidenlijk gevonden!
Ik had de clip van terranova op mijn pc staan, die had mijn broer erop gezet. Ik maar zoeken, want ik vond het nummer helemaal fantastisch.
Nu kan ik eindelijk eens wat meer informatie over deze band krijgen

Wat zijn Terra Nova en met name Stainless Steel prachtig mooi. Dat einde van Stainless Steel, met die gitaren. Prachtig. Wat mij betreft niet voorspelbaar en geen cliché.

avatar van Tha)Sven
Stainless heeft een geweldig episch einde inderdaad. Hoe zit het eigenlijk met The Indicment? Is dit ook een CD van de band of een verzameling demo werk en deze EP erbij ?

thedude1975
Ja! Erg mooie plaat. Terra Nova is magistraal. Volgende week ga ik ze hopelijk op Crossing Border zien:D

avatar van musicfriek
Holy shit, ik word hier compleet van mijn sokken geblazen door het nummer Terra Nova, wat een GE-WEL-DIG nummer! Die gitaren aan het eind!

avatar van Lin
Lin
whoohoo, friekje is ook om, geweldig dit he!!

avatar van musicfriek
Ja, hier wil ik het fijne nog van weten, dit album, hele album is dus een aanrader?

avatar van Lin
Lin
ja vind ik wel

avatar van Rainmachine
Prachtig album met mooie breed uitgesponnen nummers. Vooral de theatrale climaxen waar de gitaren als een waaier over je heen komen zijn waanzinnig fraai. Het doet me soms een beetje aan The Chameleons denken, vooral als die gitaren zo door elkaar heen zweven. De achtergrond sfeer heeft weer veel van And Also the Trees, die typisch Engelse sound. AANRADER!

musicfriek schreef:

Luister dan maar eens naar het slot van Stainless Steel

Sheplays
Is this the price we pay for progress?
is de beginregel van The Beeching Report, het rapport dat in 1960 werd geschreven door Dr. Richard Beeching en dat er toe moest leiden dat de verliesgevende engelse NS uit de rode cijfers gehaald zou worden.

The Beeching Axe, zoals de maatregel werd genoemd, hield in het sluiten van ongeveer 20.000 km spoorlijn die voornamelijk naar de kleinere dorpen op het platteland liep. Uiteindelijk heeft de sluiting niet de beoogde winst opgeleverd omdat deze stukken spoor een belangrijke rol hadden in de totale infrastructuur en dan ook met name voor het goederenverkeer. Wel heeft het een groot aantal dorpen onbereikbaar gemaakt voor mensen die geen auto hebben of niet kunnen rijden.

Ik hou wel van songs die ergens over gaan en ik hou ook wel van treinen.

Goede band, mooi album, 4*

*edit; dank aan Deric Raven voor de tip

Gsus
Geweldige cd. Prachtig ingetogen gezongen en gespeeld. Aan de manier waarop ze dit doen kun je al horen dat er af en toe een vreselijk geweld kan gaan ontstaan. Mooi voorbeeld hoor je meteen in het 1e nummer.

Ik heb trouwens 8 nummers. 'Before The Curtains Close Part 2' heet mijn achtste nummer, misschien een versie uit een ander land oid? Hij is namelijk wel gepindakaast.

4 sterren.

avatar van unmudded lake
Dit is van The Indictment, denk dat dit een samenraapsel is van de eerste tracks waarin zo nog wat op zoek waren naar zichzelf.
Hoort zeker niet thuis op dit album.

avatar van Nicolage Rico
Ik kan de lovende reacties over dit album heel goed begrijpen. Vooral "Stainless Steel" is fantastisch. Instrumentaal een topband, de stem hoort er dan bij. De teksten zijn van een goed niveau, en ik hoorde van Joy4ever dat elk lied zijn (de zanger en/of bandleden) verleden voor een gedeelte beschrijft. Dat maakt het toch wat interessanter allemaal.

Terra Nova kende ik al, en daardoor onbegrijpelijk dat ik heel het album niet eerder heb beluisterd.

avatar van Helicon
Donders puik EP'tje! Ik sluit mij aan bij het merendeel van de schrijvers hierboven. Inderdaad Stainless Steel is het hoogtpunt van het album. Ik zou zeggen: Optrekken die gitaarmuur!!!

avatar van Amicus
Helicon schreef:
Donders puik EP'tje!

Album

avatar van Helicon
[quote]Amicus schreef:

Album

32 minuten album? Wat jij wil, maar ik had het zeker niet erg gevonden als het album(met deze kwaliteit) een keer zolang was geweest.