Joan As Police Woman - Real Life (2006)

Label: [PIAS]

6. Flushed Chest (3:56)
  7. Christobel (3:06)
  8. Save Me (3:45)
  9. Anyone (4:51)
  10. We Don't Own It (3:54)
  11. Show Me the Life * (2:32)
  12. Broken Eyes * (2:48)
  13. Sweet Thing * (3:13)
  14. Happiness Is a Violator * (1:53)
  15. Endless Supply of Poison * (0:52)
  16. We Don't Own It * (4:04)
avatar van musicfriek
Dit album blijft bij mij nog steeds op 5 sterren staan. Luister er nog met heel veel plezier naar. Maar 1 nummer begin ik wat minder te vinden en dat is Christobel. Gaat toch beetje de zeurderige kant op.

Maar voor de rest worden bijna alle andere nummers steeds mooier!

Real Life is ontzettend gevoelig, een absolute 5*-track. Zelden een plaat gehoord wat zo intens gezongen is
Kippenvelmoment nummer 1.

Eternal Flame is vooral mooi door het achtergrondkoor. Qua muziek zit het gewoon goed inelkaar. 5*

In Feed the Light is een mooie rol weggelegd voor de viool. Kippenvelmoment nummer 2. 5*

The Ride is een mooi ingetogen gezongen nummer. Hier vind ik haar stem wel het mooiste klinken. 5*

Met I Defy wordt je weer een beetje wakker geschud. Met Antony natuurlijk en die kennen de meesten hier wel. Die man is bezig heel langzaam de wereld te veroveren. Mij heeft ie al in ieder geval Het duet past perfect bijelkaar. Wederom 5*.

Flushed Chest is samen met Real Life het mooiste nummer van dit album (naar mijn bescheiden mening ) Zo'n heerlijke leun-maar-lekker-achterover-plaat en puur genieten. 5*

Christobel, de mindere dus. Is wel wat meer up-tempo, maar Joan zingt hier niet echt plezierig. Zeurderig, maar toch 4*.

Save Me doet me denken aan een ander nummer, maar weet niet welke.. Iemand? Maar ook dit een heerlijk relaxed plaatje met een mooi gezongen I need to Know in het midden. 5*

In Anyone mis ik een beetje spanning. Het kabbelt wat voort. Toch een ietsie-pietsie minder nummer. 4*

We Don't Own It heeft lekkere jazz-invloeden. En weer prachtig gezongen. Volumeknop gaat altijd eventjes wat hoger als deze voorbij komt. 5*

Al met al, deze gaat zeker in de Top 10 eindigen over 2006