Joan As Police Woman - Real Life (2006)

Label: [PIAS]

6. Flushed Chest (3:56)
  7. Christobel (3:06)
  8. Save Me (3:45)
  9. Anyone (4:51)
  10. We Don't Own It (3:54)
  11. Show Me the Life * (2:32)
  12. Broken Eyes * (2:48)
  13. Sweet Thing * (3:13)
  14. Happiness Is a Violator * (1:53)
  15. Endless Supply of Poison * (0:52)
  16. We Don't Own It * (4:04)
Ik zag de hoes en wist gelijk: deze dame ken ik ergens van
Na een tijdje denken kwam het naar boven: ik heb haar viool zien spelen in Paradiso bij het concert van Rufus Wainwright.
En leve de google: informatie aldaar leert ons dat ze ook in the Johnsons van Antony heeft gespeeld.
En? Zou hij ? Op dit album? Jazeker! Op I Defy zingt Antony mee.
Verder doet het me soms aan Martha Wainwright denken en heel af en toe aan Roisin Murphey (Moloko).
Kortom: genoeg namen om op voorhand al zeer enthousiast te zijn en ze stelt me niet teleur.

avatar van musicfriek
Gisteren geluisterd op luisterpaal. Dit klinkt zeer veelbelovend! Qua sfeer moest ik denken aan Tom Waits' Closing Time. En prompt een nummer met Antony ertussen, ook weer erg mooi gedaan. Haar stem is in het begin even wennen, maar als je daar doorheen bent... heerlijk!

Flushed Chest is favoriet. Begin ook met 4*

avatar van swoon
Inderdaad een zeer mooie cd en een vrouw met een prachtige stem.
Op dit moment krijgt hij nog 3.5*, maar die kan nog omhoog.

Las dat ze de vriendin was van Jeff Buckley............ opmerkelijke vriendenkring heeft deze dame (want buiten Rufus Wainwright en Antony heeft ze ook gewerkt met o.a. Lou Reed, Sheryl Crow, Adam Green, Depeche Mode's David Gahan, Sparklehorse, Tanya Donelly, Scissor Sisters en Nick Cave).

avatar van Martin Visser
Ik begin ook maar eens met een 4*. Kijken of de plaat de moeite waard blijft. Duet met Antony is prachtig. Ook opener Real Life bevalt goed. De stem doet mij vooral denken aan Mathilde Santing en de sfeer van de muziek soms zelfs aan Norah Jones (nu niet meteen met stenen naar mij gooien). Grote verschil is alleen dat dit niet de platgewalste, zoetgevooiste Norah-muziek is. Laten we zeggen: een Norah Jones op iets interessanter niveau.

avatar van swoon
Ik doe er zoals verwacht nog een halfje bij. Is gewoon een superrelaxed album. Die vrouw heeft één van de mooiste stemmen die ik ooit heb gehoord.

Heeft ook veel van de Belgische Neeka, dus als je dit goed vind, moet je Neeka zeker ook eens opzoeken.
Voor de rest zijn mijn lievelingsnummers Real Life op kop, maar ook Flushed Chest, I Defy, Save me en We don't Own it.

Eigenlijk zijn alle nummers gewoon mooi. Kan zeker nog een halfje bijkomen.

avatar van musicfriek
Gisteren voor het eerst gehoord en vandaag zag ik de cd liggen. Gelijk gekocht natuurlijk!
Het wordt met elke draaibeurt mooier, dit kan wel eens een hele grote gaan worden dit jaar! En halfje erbij, 4,5*

avatar van swoon
Het reffreintje van Real Life is gewoon te mooi voor woorden. Vorige keer toen ik het hoorde, was ik half aan het wenen, wat een prachtige stem heeft deze dame toch.

Opeens vallen alle recensies me her en der ook op: een en al lof voor deze cd!

VdB
stem verhoogd van 4 naar 4,5

Nu nog op de luisterpaal, binnenkort in mijn CD-speler

VdB schreef:
stem verhoogd van 4 naar 4,5

Nu nog op de luisterpaal, binnenkort in mijn CD-speler

Ik ook verhoogd: per draaibeurt is deze cd mooier aan het worden en stoomt ie langzaam af op een hoge top 10 notering met uitzicht op de nummer 1 (favoriete cd van dit jaar tot nu toe).

SCHIT-TE-REND

avatar van swoon
Meh, fuck it, laat ik mijn stem dan ook maar verhogen naar 4.5*. Is inderdaad een prachtige cd en zonder twijfel de mooiste van het jaar tot nu toe.

avatar van swoon
Ik heb trouwens een vraagje over deze cd: In de Morgen stond dat Real Life over Jeff Buckley gaat. Is dat waar? want ze zingt wel:
i've never included a name in a song
but i'm changing my ways for you,
jonathan

En was ze een vriendin van Jeff of dé vriendin??

Ze was de vriendin op het moment dat hij verdronk.

aERodynamIC schreef:
Ze was de vriendin op het moment dat hij verdronk.

Maar is Jeff zijn bijnaam Jonathan ofzo??

avatar van musicfriek
Musicfriek is verliefd en niet zo'n klein beetje ook. Jasses, wat is dit waanzinnig goed! Tot nu toe zelfs mijn favoriete album van dit jaar. Na Placebo is Joan de 2e die dit jaar de volle mep krijgt van mij. Huppakee, 5 zeer welverdiende sterren!

Ik wist wel dat je dat zou gaan vinden

Ook bij mij zou dit binnenkort wel eens de eerste 5* cd van dit jaar kunnen gaan worden. Die nummer 1 positie heeft deze dame nu al wel bereikt.
Eens kijken of dat tot het einde van het jaar ook zo blijft.

avatar van Martin Visser
Op Save me klinkt ze toch net als Sam Brown, of ben ik nu gek?

Daar waar ik Antony and the Johnsons wel geloof.
Geloof ik Joan as Police Woman niet... Wel een mooie stem hoor.. Maar daar houdt het dan ook mee op..een 3

avatar van swoon
Ik heb hem vandaag dan ook in de winkel gevonden en gekocht. Mooie binnenkant van het hoesje ook, en ik ben heel blij met de aankoop.

Heb van de cd het gevoel dat dit zo'n all time favorite gaat worden, niet voor op de ipod maar meer voor de relaxmomenten thuis.
Ik hoor bij feed the light zelfs iets Karen Carpenter-achtigs (dat is voor mij een compiment ). Heb ook gelijk kaartjes voor het concert gekocht!

swoon schreef:
Mooie binnenkant van het hoesje ook, .

vind dat dus echt heel gruwelijk, vrees daardoor qua visueel ook het ergste wb het concert. Ben wat dat betreft heel erg: heb een keer niet van een Bettie Serveert concert kunnen genieten vanwege de outfit van Carol.

Ik ga naar haar optreden in Nighttown-theater. Een intieme setting dus. Is me al eens eerder zeer goed bevallen (bij Yonderboi), dus ik verwacht dat er niet zo veel tegen zal vallen.
Het zal allemaal heel ingetogen gaan worden verwacht ik.
Ik heb Joan in de begeleidingsband van Rufus Wainwright zien spelen en daar kwam ze nogal verlegen over.

avatar van Aion
Vandaag geluisterd en ik moest nog een beetje wennen. Het duet met Antony vond ik wel meteen mooi en pakkend. En ik vond de plaat ook zeker gevarieerd . Maar ik weet nog niet of ik dit wil kopen

avatar van Justinx
Aion schreef:
Het duet met Antony vond ik wel meteen mooi en pakkend.

Antony als in Antony & the Johnsons?

Justinx schreef:
Antony als in Antony & the Johnsons?

avatar van pejo
Prachtige plaat, erg mooi die donkere kant zoals die bij Antony ook al voor kippenvel zorgde. Ik vind het niet de allerbeste stem, maar de sfeer en de muzikale setting maken het tot een topalbum.

mes-one
Las ergens dat 'We Don't Own I't' over Elliot Smith gaat,

mooi nummer

avatar van musicfriek
Dit album blijft bij mij nog steeds op 5 sterren staan. Luister er nog met heel veel plezier naar. Maar 1 nummer begin ik wat minder te vinden en dat is Christobel. Gaat toch beetje de zeurderige kant op.

Maar voor de rest worden bijna alle andere nummers steeds mooier!

Real Life is ontzettend gevoelig, een absolute 5*-track. Zelden een plaat gehoord wat zo intens gezongen is
Kippenvelmoment nummer 1.

Eternal Flame is vooral mooi door het achtergrondkoor. Qua muziek zit het gewoon goed inelkaar. 5*

In Feed the Light is een mooie rol weggelegd voor de viool. Kippenvelmoment nummer 2. 5*

The Ride is een mooi ingetogen gezongen nummer. Hier vind ik haar stem wel het mooiste klinken. 5*

Met I Defy wordt je weer een beetje wakker geschud. Met Antony natuurlijk en die kennen de meesten hier wel. Die man is bezig heel langzaam de wereld te veroveren. Mij heeft ie al in ieder geval Het duet past perfect bijelkaar. Wederom 5*.

Flushed Chest is samen met Real Life het mooiste nummer van dit album (naar mijn bescheiden mening ) Zo'n heerlijke leun-maar-lekker-achterover-plaat en puur genieten. 5*

Christobel, de mindere dus. Is wel wat meer up-tempo, maar Joan zingt hier niet echt plezierig. Zeurderig, maar toch 4*.

Save Me doet me denken aan een ander nummer, maar weet niet welke.. Iemand? Maar ook dit een heerlijk relaxed plaatje met een mooi gezongen I need to Know in het midden. 5*

In Anyone mis ik een beetje spanning. Het kabbelt wat voort. Toch een ietsie-pietsie minder nummer. 4*

We Don't Own It heeft lekkere jazz-invloeden. En weer prachtig gezongen. Volumeknop gaat altijd eventjes wat hoger als deze voorbij komt. 5*

Al met al, deze gaat zeker in de Top 10 eindigen over 2006

avatar van bloempje24
Een van de ontdekkingen van 2006. Mijn vriendin schafte deze aan en het is zeker een mooi plaat. Twee van mijn favorieten, Antony en Joseph Arthur zijn van de partij en de nummers passen wel een beetje in dat straatje (piano, gitaar, cello). Ook Jeff Buckley komt in de eerste track even figuurlijk om de hoek kijken (Lilac Wine). Naar het einde toe valt Joan even iets terug, maar zwakke nummers zijn niet te ontdekken. Na My Latest Novel een tweede artiest die mij voor 2006 nog onbekend was maar die ik met interesse zal blijven volgen.

edejong
mensen die van dit houden net als ik kijk ook eens om de hoek bij charlie dee!