menu

R.E.M. - Lifes Rich Pageant (1986)

mijn stem
4,06 (445)
445 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Rock
Label: I.R.S.

 1. Begin the Begin (3:24)
 2. These Days (3:21)
 3. Fall on Me (2:49)
 4. Cuyahoga (4:17)
 5. Hyena (2:48)
 6. Underneath the Bunker (1:24)
 7. The Flowers of Guatemala (3:53)
 8. I Believe (3:32)
 9. What If We Give It Away? (3:31)
 10. Just a Touch (2:56)
 11. Swan Swan H. (2:39)
 12. Superman (2:50)
 13. Tired of Singing Trouble * (0:59)
 14. Rotary Ten * (1:58)
 15. Toys in the Attic * (2:26)
 16. Just a Touch [Live in Studio] * (2:38)
 17. Dream (All I Have to Do) * (2:38)
 18. Swan Swan H [Acoustic Version] * (2:41)
 19. Fall on Me [Athens Demo] * (2:49)
 20. Hyena [Athens Demo] * (2:49)
 21. March Song [Athens Demo] * (3:45)
 22. These Days [Athens Demo] * (3:35)
 23. Bad Day [Athens Demo] * (3:26)
 24. Salsa (Underneath the Bunker) [Athens Demo] * (1:32)
 25. Swan Swan H [Athens Demo] * (2:38)
 26. The Flowers of Guatemala [Athens Demo] * (3:29)
 27. Begin the Begin [Athens Demo] * (3:33)
 28. Cuyahoga [Athens Demo] * (4:32)
 29. I Believe [Athens Demo] * (3:36)
 30. Out of Tune [Athens Demo] * (0:33)
 31. Jazz (Rotary Ten) [Athens Demo] * (1:12)
 32. Two Steps Onward [Athens Demo] * (4:24)
 33. Just a Touch [Athens Demo] * (2:30)
 34. Mystery to Me [Athens Demo] * (2:06)
 35. Wait [Athens Demo] * (2:10)
 36. All the Right Friends [Athens Demo] * (3:39)
 37. Get on Their Way (What If We Give It Away?) [Athens Demo] * (3:16)
toon 25 bonustracks
totale tijdsduur: 37:24 (1:46:18)
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
4,5
Door critici vaak als beste album van de band genoemd, terwijl ik er nooit zo goed mee uit de voeten kon. Vind hem zeker niet slecht, integendeel, maar hij spreekt me iets minder aan dan ander werk van de band.
Wel staan op dit album weer een aantal juweeltjes zoals Begin The Begin, Cuyahoga en Swan Swan H.

JonnieBrasco
Het Van Dale woordenboek zegt:

mu·ziek (de ~ (v.))
1 geluid, voortgebracht door de menselijke stem of door instrumenten omwille van de schoonheid van dat geluid of als expressie van gevoelens.

Die definitie schiet te kort. Fall on Me is namelijk zo'n nummer die en schoon is en gevoelens uit. Niks niet 'of'...

avatar van aERodynamIC
4,5
Ik heb de cd maar weer eens uit de kast gehaald en zeer aandachtig beluisterd. Een halfje meer is toch wel nodig denk ik. Het is niet mijn favoriete R.E.M., maar 3,5 is wel te weinig voor een album waar erg mooie nummers op staan.

avatar van aERodynamIC
4,5
Het album is de laatste dagen veelvuldig uit de kast gehaald, en ik merk nu dat wat eens behorend tot mijn wat minder geliefde R.E.M.-albums verworden is tot juist één van de favorieten.
Het kan soms raar lopen: nog een halfje erbij !

Wie is er trouwens, net als ik, in het bezit van de cd waar de tracklist op de achterkant totaal niet klopt

avatar van herman
4,5
Ik.

Van http://people2.clarityconnect....

B7. "Why is the actual song order on Lifes Rich Pageant different from that listed on the back cover? And do some copies actually list the song 'Superman' as 'Superwoman'?"

Reportedly, the song order on LRP was changed at the last minute, too late for the cover art to be changed. While it's anybody's guess why this was not subsequently corrected for later domestic vinyl and CD pressings, it *has* been corrected for many foreign and record club versions. Bear in mind that the off-beat creativity of the mixed-up list, and the cryptic "lyrics clues," is typical of the band. Note also that some European issues of LRP have the proper track order, but list "Superman" as "Superwoman."

On a related note, the song "When I was Young" is listed on the sleeve of Fables of the Reconstruction, but was dropped at the last minute, destined to reappear later in quite revised form on LRP as "I Believe."

avatar van EmDee
3,5
Ik heb nog ergens de LP liggen, maar waar?

avatar van herman
4,5
Ik heb al mijn LPs netjes bij elkaar in een kratje van de blokker, misschien een idee? Het past in ieder geval precies. Ik heb deze zelf ook op LP (en CD).

avatar van otherfool
4,0
'we are hope despite the times'

Lastige plaat van REM. Ik heb hetzelfde als aERodynamIC, eigenlijk luister ik er bijna nooit naar maar als ik het wel doe ben ik weer helemaal van slag (op de goede manier dan).

Begin the Begin is een prachtige opener, Fall on Me een hoogtepunt in de rijke REM geschiedenis, I Believe zing ik altijd van de eerste tot de laatste noot mee (practice makes perfect, perfect is a fault, and fault lines change) en Swan Swan H. is net zo mooi als de titel bizar is. En ook de rest van de plaat is prima te pruimen, zelfs het waanzinnige Underneath the Bunker.

4 sterren.

5,0
Pim
Het ALLERBESTE dat REM ooit gemaakt heeft. De rest is overigens ook prima, maar hier beleefden ze echt hun finest hour met als absoluut hoogtepunt het nummer Hyena.

avatar van IMPULS
4,0
Goedgekeurd, maar een slagje minder meeslepend dan Fables... Desalniettemin is een 4 het minste dat ik mag geven. Ook al luister ik nauwelijks meer. Was ooit zó goed dat ie het nu nog moet zijn...

avatar van dynamo d
2,0
Ik vind dit nou echt niet zo bijzonder. Er staat geen enkel nummer op, dat mij aanspreekt. R.E.M.'s latere werk is - naar mijn smaak - stukken beter en zit ook professioneler in elkaar. Voor dit album: 2,0*

5,0
'REM' van toen REM nog REM was

avatar van herman
4,5
"There's a progress we have found, a way to talk around the problems"

Ik heb dat altijd een van REM's mooiste regels gevonden. Met Document draai ik deze nog het meest, de rest van REM komt zelden nog in de buurt van mijn CD-speler.

Lost Highway
Life's rich pageant zou genoemd zijn naar een frase van Inspecteur Clouseau. De plaat werd gemaakt in een ontspannen sfeer wat dan ook een lichetere plaat oplevert als zijn voorganger. Ook dit album staat bol van de o zo kenmerkende politiek getinte songs van Stipe en co. In flowers of Guatemala spreekt hij zich uit over de VS-bemoeienis met Midden -Amerika, in Hyena over de nucleaire dreiging (zoals wel meer bands in die periode). Fall on me handelt over het probleem van de zure regen terwijl hij het in Cuyahoga heeft over de wrede behandeling van de Indianen. Het album is sterk, maar niet zo sterk als zijn voorganger Fables of the reconstruction. Vooral het eerste deel van deze plaat is top, daarna wordt het iets minder maar nooit echt slecht uiteraard. Opmerkelijk zijn ook het mooie Swan Swan H. en de bonustrack Dream, een cover van The Everly Brothers.

avatar van sqounk
5,0
Ijzersterke plaat van R.E.M, veel sterker dan de wat meer toegankelijker " Automatic ..." en " Out of time", echt een hoogtepunt in de rockgeschiedenis van de 20 eeuw.
5 sterren..

Hele mooie puntige rocksongs zoals: Begin the begin, These days, I believe, Superman. Op mijn cd is superman de laatste track.

Ik heb een video life registratie " The tourfilm", deze is opgenomen na het "green" album. De songs uit deze album worden echt weergaloos goed gespeeld. Recht uit het hart.

De rustige nummers zijn ook zeldzame pareltjes zoals:
Fall on me, what if we give it away.

"I believe" is een van de mooiste rocksongs die ik ken en de tekst is ijzersterk, direkt, prikkelend.

"Trust in your calling, make sure your calling's true
Think of others, the others think of you
Silly rule golden words make, practice, practice makes perfect,
Perfect is a fault, and fault lines change"

avatar van sqounk
5,0
JonnieBrasco schreef:
Het Van Dale woordenboek zegt:

mu·ziek (de ~ (v.))
1 geluid, voortgebracht door de menselijke stem of door instrumenten omwille van de schoonheid van dat geluid of als expressie van gevoelens.

Die definitie schiet te kort. Fall on Me is namelijk zo'n nummer die en schoon is en gevoelens uit. Niks niet 'of'...


zekers,, Ik zong dit liedje vaak op de fiets in de veronderstelling dat het een liefdesliedje was. Later las ik dat het een protestzong is.

avatar van SirNoodle
5,0
Mooie plaat, met hemelse nummers en ook een paar diepe dalen.

de diepe dalen: underneath the bunker is een echt niemendalletje, what if we give it away heel gewoontjes, maar in ruil daarvoor krijg je toch een pak goeie songs (de rest eigenlijk).

Ik sluit mij aan bij een aantal voorgangers: vreemde plaat voor mij op vlak van 'evaluatie', als ik nu de tracklisting zit te bekijken dan zie ik een pak nummers die hoog in mijn REM-voorkeurslijst staan, maar de plaat op zich staat niet bij mijn directe REM-favorieten.

Ik denk dat het iets met sfeer te maken heeft, voorgangers als reckoning, murmur hebben allen wat meer mysterie rond zich, wat ze als album wel spannender maakt. Deze plaat is heel open en direct voor mij...

avatar van Tribal Gathering
4,5
Dit is waarschijnlijk het makkelijkste album om in te stappen, als je iets wil gaan beluisteren van REM toen ze nog bij IRS zaten.

Michael Stipe is voor het eerst duidelijk te verstaan en de productie is ook lekker helder. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van het vorige album Fables of the reconstruction (overigens een album dat ik net zo goed vind).

Allereerst de mindere tracks. Wat mij betreft zijn die er niet, al kan ik me voorstellen dat Just a touch en Underneath the bunker niet aan iedereen besteed zijn.

Het album heeft een aantal lekkere rockers (Begin the begin, These days en Hyena) maar toch zijn het een aantal andere nummers die eruit springen. What if we give it away schijnt uit de oude doos geplukt te zijn, maar erg is het niet want het is gewoon een prima popsong. Cuyahoga is dat ook.

De beste drie zijn I believe, een heerlijke meezinger die eigenlijk niet mee te zingen is. Niet voor niets meldt Michael Stipe aan het eind "My throat hurts". The flowers of Guatemala is een werkelijk prachtige popsong dat op bijna elk ander album het hoogtepunt zou zijn ware het niet dat ook Fall on me op het album staat, een nummer zo mooi dat woorden te kort schieten. Popmuziek in zijn ultieme vorm, zoals dat eigenlijk voor het hele album geldt.

5,0
helemaal mee eens tribal!

4,5
Behalve AftP & Green wist de rest van R.E.M. mij niet zo te boeien, maar ik heb het onlangs dit album weer uit de digitale kast getrokken, en luister het inmiddels weer voor de 3e keer binnen een paar dagen, stem volgt.

4,5
4,5* alweer inmiddels. Weinig zwakke nummers, misschien Just a Touch.

EVANSHEWSON
Spuit 12 schreef:
4,5* alweer inmiddels. Weinig zwakke nummers, misschien Just a Touch.


Zoals je nèt zegt; weinig zwakke nummers;
Ik zou zelfs meer zeggen ; véél steengoede nummers;
Eén van mijn favoriete vroege (nou ja vroeg ?) R.E.M. albums, favoriete tracks zijn voor mij ; Fall on Me en het gewèldig zwoele Swan Swan Hommingbird !
4.5 sterren zei je ? Allez, daar doen we het ook voor !

avatar van LeRoi
3,5
Prima plaat al luister ik 'm zelden. Daarom staat ie inmiddels op www.mailmydisk.com.

Pieter Paal
Dit album vind ik hun beste van de I.R.S. jaren, gevolgd door 'Document'.
Prachtige songs zoals 'Fall on me', 'Cuyahoga', de cover 'Superman' en 'Swan swan h.'.
Later heb ik ook de cd-versie aangeschaft, vooral vanwege de bonus-tracks zoals de leuke covers van 'Toys in the attic' van Aerosmith en 'All I have to do is dream' van The Everly Brothers.
Een andere leuke cover is 'Yellow river' van Christie / Tremeloes dat op de cd-single 'All the way to Reno' terug te vinden is.

avatar van thetinderstick
4,0
Ik vind dit niet R.E.M.'s beste album, maar het is wel gewoon weer een sterke plaat en ik luister em nog regelmatig. Dit was REM's eerste goude plaat in Amerika. De sound is dan ook wat meer rock dan op de vorige albums. 'Fall On Me', 'Cuyahoga', 'These Days'', 'The Flowers of Guatemala' en vooral 'I Believe' zijn bij mij favoriet.

avatar van LucM
5,0
Een meesterwerk dat voor mij naast "Out of Time" en "Automatic for the people" mag staan.
Allemaal ijzersterke en pakkende songs, hemelse vocalen, heldere productie zoals het moet zijn. Hoogtepunten, om er enkele te noemen zijn "Fall on Me", "Flowers of Guatemala" en "I Believe", volgens mij 3 van de beste REM-songs ooit.
De Everly Brothers-cover "Dream [All I Have to Do]" is ook zeer geslaagd evenals de akoestische versie van "Swan Swan H".
Dé Amerikaanse band van de jaren '80 en '90!

avatar van dj maus
3,0
Begin The Begin is een REM-favoriet.
Stevige opener van dit verder vrij sobere album.

5,0
Op het moment van het schrijven van dit verhaal,schalt These Days door de huiskamer en komt er bij mij weer de glorietijd bovendrijven van de eerste keer dat ik R.E.M. hoorde(op een feestje bij een bij CBS werkende buurman ).Die avond plaatste ik een bestelling bij hem.LP's kon je via hem kopen voor 4 gulden per stuk en ik besloot de gok te wagen,niet wetende dat die beslissing mijn leven op dusdanige manier op zijn kop zou zetten.In de positieve zin dan.Alles aan deze plaat klopte in mijn ogen.De bezwerende stem van Stipe,het gitaargepingel van Buck,de backingvocals van Mills en het subtiel ingevulde drumwerk van Berry.Ik had in die tijd nog geen kaas gegeten van de politieke lading die de heren meegaven met dit album,dat kwam pas later.Een plaat die erg belangrijk was voor mijn muzikale ontwikkeling en die ik tot vandaag de dag met enorm veel plezier draai.

speranza
Dit is het beste album van deze band met het door merg en been gaande flowers of Guatemala als hoogtepunt.

5,0
Wat een plaat! De beste en inderdaad heel toegangelijke plaat van REM. Destijds mee kennis gemaakt door een VARA programma: iets van de alternatieve top 15 op dinsdagmiddag. Volgens mij draaide ze daar Fall on me. Ik was compleet van de wereld: wat een nummer. De LP gelijk aangeschaft. Grappig dat SPERANZA vrijwel hetzelfde gevoel omschrijft: het leven was niet meer hetzelfde als daarvoor. Toch even een kanttekening voor SIR NOODLE: luister toch nog eens naar de hemeltergend mooie bridge in What If We Give It Away? ; )

Gast
geplaatst: vandaag om 00:13 uur

geplaatst: vandaag om 00:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.