menu

Pure Reason Revolution - The Dark Third (2006)

mijn stem
3,92 (105)
105 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: BMG

  1. Aeropause (5:07)
  2. Goshens Remains (5:45)
  3. Apprentice of the Universe (4:56)
  4. Bright Ambassadors of Morning (11:56)
  5. Nimos & Tambos * (3:45)
  6. A) Voices in Winter B) in the Realms of the Divine (6:35)
  7. Bullitts Dominae (5:23)
  8. A) Arrival B) the Intention Craft * (8:53)
  9. A) He Tried to Show Them Magic B) Ambassadors Return (13:16)
  10. In Aurelia * (3:59)
  11. Borgens Vor * (4:18)
  12. The Exact Colour * (4:06)
  13. The Twyncyn / Trembling Willows * (7:17)
  14. Golden Clothes * (7:32)
toon 7 bonustracks
totale tijdsduur: 52:58 (1:32:48)
zoeken in:
avatar van Aproxis
4,5
Ik zit een beetje met een probleem met die album. Ik hecht nog steeds veel waarde aan fysiek bezit van een album en daarmee het steunen van de artiest. Nu zie ik dat er alleen een reissue verkrijgbaar is, maar ik stoor me aan de tracklist. De reissue heeft ‘The Twyncyn/Trembling Willows op het tweede, korte schijfje staan. Nadeel is wel dat dit nummer tot mn favorieten behoort en ik niet snel geneigd ben dat tweede schijfje op te zetten ivm de korte speelduur.

Mis ik iets als ik het originele album koop of moet ik in het bezit zijn van de overige extra nummers? Is er ook nog iets opgepoetst qua geluidskwaliteit of is het enkel een herindeling van de tracks met een paar toevoegingen en waar komende die toevoegingen vandaan? Is er een EP waar deze tracks op staan?

Edit: zie dat een deel op een EP staat uit 2005, mis ik nog echt iets als ik ook die aanschaf?

avatar van meneer
Aproxis Heb je hier wat aan ? Eupnea | Pure Reason Revolution - purereasonrevolution.bandcamp.com of misschien had je deze site al zelf gevonden.

Of nog beter: rechtsonder kan je de band zelf mailen. Ik weet dat ze daar serieus op reageren,

avatar van Aproxis
4,5
meneer, bedankt voor je snelle reactie. Ik had de site al wel gevonden en heb Eupnea inmiddels al in mn collectie ik ben nu dus nog op zoek naar The Dark Third. Hierboven wordt al gesproken over de 2 versies die in omloop zijn van dit album, waarvan eentje met The Twyncyn/Trembling Willows en eentje zonder. De remastered versie geeft beide, alleen staat The Twyncyn/Trembling Willows daar op de tweede disk en ik zou dat nummer graag willen hebben op de eerste disk, zoals de originele eerste persing.

De optie om de bandleden zelf te mailen had ik nog niet ontdekt, misschien dat zij verder uitsluitsel kunnen geven. Anders ben ik misschien aangewezen op discogs, maar dan moet je weer net geluk hebben dat er een nette versie op staat.

Aproxis schreef:
Ik hecht nog steeds veel waarde aan fysiek bezit van een album en daarmee het steunen van de artiest.


Leuk te horen dat er nog mensen zijn die een plaat of cd kopen om zo de band te steunen.
Kan ik alleen maar toejuichen. Zeker in deze coronatijd !
P.S. En ja Eupnea was voor mij al wauw en deze "The Dark Third" ga ik ook zeker aanschaffen ....

avatar van Aproxis
4,5
TONYLUNA schreef:
(quote)


Leuk te horen dat er nog mensen zijn die een plaat of cd kopen om zo de band te steunen.
Kan ik alleen maar toejuichen. Zeker in deze coronatijd !
P.S. En ja Eupnea was voor mij al wauw en deze "The Dark Third" ga ik ook zeker aanschaffen ....


Ik denk dat er meer zijn dan we denken. Vooral platen lijken het tegenwoordig weer aardig te doen.

Eupnea heeft voor mij in eerste instantie even geduurd voordat ik het kon waarderen. Ik moest wat wennen aan de samenzang. Vervolgens had ik wel meteen een klik met Dark Third en ik denk zelfs dat ik het album inmiddels beter vind.

avatar van Aproxis
4,5
Deze sinds enige tijd ook in bezit, en wel de eerste originele versie met de voor mij fijnste tracklist. Nu moet ik eigenlijk de ep nog even scoren voor de bonusnummers. Heel fijn album dit.

avatar van CWTAB
3,5
Recent op de gok bij de kringwinkel de dubbele cd versie hiervan meepakt, her en der lovende recensies te vinden (soms ook erover: the missing link between Pink Floyd & The Mars Volta!).

Geen slecht album, de momenten waarbij er iets meer gas gegeven wordt bevallen mij meer dan de ietwat ingetogener nummers (In The Realms Of The Divine vs Goshen's Remains).

Binnenkort de rest van de disco eens checken

avatar van jorro
4,5
Jaren geleden was op de zondagavond op MTV het programma ‘120 Minutes’. Met daarin alleen aandacht voor de ‘alternatieve’ muziek. Ik weet nog dat ik een keer net te laat was om het begin te zien en ik werd omver geblazen door een fantastisch nummer. Natuurlijk werd het niet afgekondigd dus ik wist geen bandnaam. Gelukkig kon ik een tijd later op basis van de getoonde clip en de tekst van het nummer op internet de juiste band terug vinden. De band was Pure Reason Revolution (PRR) en de titel van de song was The Bright Ambassadors of Morning.

Gelukkig staat het album ook op Spotify en ik stream het met enige regelmaat. Soms het hele album, soms alleen de Bright Ambassadors.

Het album begint wat voorzichtig met Aeropause, een nummer dat wel direct verraadt dat het van PRR is. Ik vind de muziek sowieso heel herkenbaar, ook door de zangstem. Het is een song die naadloos overloopt in Goshen’s Remains. Goshen is de oude Hebreeuwse naam voor de Egyptische nijldelta en afkomstig uit de Hebreeuwse bijbel (Genesis en Exodus)
In Apprentice of the Universe gaat de bescheidenheid er van af. De muziek is een stuk steviger. Waarna The Bright Ambassadors of Morning aan de beurt zijn. Prachtige melodielijnen die direct beklijven. Dagen later zit het nog in je hoofd.
Ook Nimos & Tambos (niet op elke release!) heeft een fraaie melodie. Voices in Winter/In the Realms of the Divine is een nummer in twee delen. Het tweede deel is behoorlijk stevig.
Bullits Dominae vind ik wat minder geslaagd. Een nummer van net niet. Dat is heel anders met The Intention Craft. Na de pauze met de vogeltjes is het genieten. Fijn dat de zangeres ook een fraaie duit in het zakje doet. In He Tried to Show Them Magic / Ambassadors Return is het nog even nagenieten.

Een album wat ten onrechte toch vrij onbekend is gebleven

De band bestaat inmiddels weer nadat de bandleden van 2011 tot 2019 hun geluk elders hebben gezocht. Dit is hun debuutalbum uit 2006.

avatar van Apieknar
Geweldig album dat ik pas zeer recent heb leren kennen. Jammer, want dit had ook prima in mijn straatje gepast op het moment van release, toen ik 15/16 was. Ach, beter laat dan nooit!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:29 uur

geplaatst: vandaag om 12:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.