Razorlight - Razorlight (2006)

Label: Universal

1. In the Morning (3:43)
  2. Who Needs Love (3:32)
  3. Hold On (3:26)
  4. America (4:10)
  5. Before I Fall to Pieces (3:22)
  6. I Can't Stop This Feeling I've Got (3:26)
  7. Pop Song 2006 (2:41)
  8. Kirby's House (2:51)
  9. Back to the Start (3:12)
  10. Los Angeles Waltz (4:41)
  11. Keep the Right Profile * (3:28)
Freekje schreef:

Ik denk dat ik je geen ongelijk mag geven met je opmerking over in the morning en fall to pieces. Maar dat de Johhny zijn bek moet houden vind ik toch redelijk een beetje erge onzin. Ik bedoel beargumenteer waarom die Johhny zijn 'bek' moet houden

Het lijkt me niet verstandig om jezelf te benoemen tot de beste songwriter van jouw generatie, in het geval van Johnny dan... (voor degene die niet weten wie Johnny is, dat is de zanger van Razorlight ) ik bedoel, je bent nog lang niet in alle landen doorgebroken en je hebt ook nog geen miljoenen albums verkocht, ik bedoel een beetje bescheidenheid siert de mens. Ook jou Johnny

Jantjuh123 schreef:

Ik dacht Johnny Cash

grootste tekstschrijver van zijn generatie??beter dan bob dylan?? over 10 jaar kent niemand razorlight nog!!

Pim Latuny
En weer trapt iedereen in zijn mediatraining! Hoe zet je jezelf in de spotlights? Vraag het aan Oasis en Razorlight.

Mensen gaan dingen roepen om de aandacht te trekken. En het werkt.

toevallig 2 artiesten die het zo doen, er zijn meer bands die niet zo een arrogante houding aannemen en ook bekend zijn geworden. je kan natuurlijk zelfzeker over proberen te komen, maar op zo'n manier maak je je toch belachelijk

Pim Latuny
Dat vind ik niet. De vraag is of ze het ook echt menen. En ik denk dat ze dat meestal niet doen.

En ja de bandjes die geen praatjes hebben, doen op muzikaal gebied veel meer hun best denk ik dan. Maar hun weg naar roem, duurt dan denk ik wel wat langer dan die van de bandjes met de praatjes.

misschien heb je daarover wel gelijk, maar als ze het echt menen zijn het stomme klootzakken

Pim Latuny
Dan zijn ze arrogant inderdaad

avatar van frankvankesteren
Het nummer In The Morning heeft een paar weken geleden continu door mijn hoofd gespeeld, en is in mijn ogen qua niveua en misschien qua stijl wel enigzins te vergelijken met Naive van the Kooks, of is dit een heel erge misstatement? Ik vind ze allebei namelijk in ieder geval de toppers van 2 artiesten die nogal in elkaars straatje liggen..

De rest heb ik eigenlik nog niet beluisterd, ben voorlopig nog eve meer van het eerste album

avatar van wolf
Naive vind ik echt een zwak nummer. Razorlight vind ik iets beter dan de Kooks, maar echt geweldig zijn ze ook niet. Weer één van die velen.

avatar van frankvankesteren
wolf schreef:

Nja het gaat nu op zich niet om welke kwalitatief beter is... ik vroeg me gewoon af of de vergelijking met the Kooks terecht gevonden werd

fastpulseboy
ik heb nu al een paar keer ergens "america" voorbij horen komen, en iedere keer ging ik echt zwaar over mijn nek van deze ellende. Nu weet ik dus wie het zingt, en kan ik mijn gal er eens even over spuwen. Bij deze hehehe. Ik hoop dat dit weer heel snel vergeten wordt, net als die draak van een james blunt.

Pim Latuny
Dat nummer vond ik in het begin wel mooi. Het enige jammere is dat dat nummer heel vaak word gespeeld, waardoor het zijn kracht verliest.

Joy
ben ik de denige die in 'In the Morning' , een regelrechte kopie hoort van 'Road to Nowhere van de Talking heads?

je kan Road to Nowhere gewoon meezingen

avatar van Tsjo-Wi
Nou ik niet hoor...

Joy
je ken gewoon nie singe!

tis echt zo

de gehele lijn van het nummer is exact talking heads

ik vind op zich nix mis hebben met deze band. akkoord er bestaan al veel zo van die groepen , maar ze blijven me altijd maar boeien die groepen, ge kunt zeggen dat ik een flauwe smaak heb ,maar achja ze..

avatar van sydbarrett
Joy schreef:
je ken gewoon nie singe!

tis echt zo

de gehele lijn van het nummer is exact talking heads

haha jah dat dacht ik ook al gelijk de eerste keer dat ik het nummer hoorde!

avatar van Nanne-1995
hun muziek ken ik niet echt ik ga even luisteren

avatar van Nanne-1995
3 nummer geluistert en het lijkt mij een goed bendje

avatar van Lennonlover
een paar leuke nummers erop. Voor de anderen zijn ze echt gebuisd. 2* voor "America", "before I fall to pieces" en "Can't stop this feeling I've got".

avatar van Lennonlover
Deze plaat is echt gegroeid in mijn gehoor, ik verhoog naar 2.5* Er staan toch wel een paar echt mooie songs tussen waaronder ook pop song 2006!

Net terug van een priveconcert voor 50 man in de UK. Wat ik al wist werd weer bevestigd. Wat zijn de live goed zeg! Zo veel ruiger en beter dan dat het op de cd klinkt. Speelden ook een paar nieuwe nummers, wat geweldig klonk! Nieuw album in 2008 hopelijk?

avatar van Lennonlover
Nieuw album? Ik kijk er toch stiekem naar uit

avatar van thetinderstick
aardig plaatje, een aantal leuke nummers, met 'In The Morning' en ' Los Angeles Waltz' als favorieten. Maar echt apart of sensationeel is het allemaal niet. 3,5*

wcs
Lang geen slechte nummers maar dit groepje mist iets, ze maken niks bij me los in tegenstelling tot andere groepjes zoals dirty pretty things of arctic monkeys. Ik mis een soort opwinding, er zit te weinig gevoel in en komt allemaal wat slapjes over.

khonnor
zever in pakskes, met America als triest hoogtepunt

avatar van sydbarrett
Ik ben nog steeds van mening dat deze plaat ondergewaardeerd wordt, door het arrogante gedoe van de zanger en de meer poppy weg die ze zijn ingeslagen na Up All Night. Ik hoor in dit album gewoon 10 popsongs die op een zelfde soort melodie drijven als the beatles ook met hun songs hadden. Maar jah als iets 1x op tv komt is het vaak ook te glad en commercieel voor veel mensen.

avatar van Urbanoetang
khonnor schreef:
zever in pakskes, met America als triest hoogtepunt

Als America het hoogtepunt is, sla ik deze maar over

Hij bedoelt eigenlijk dieptepunt. Wel goed lezen hoor.