Razorlight - Razorlight (2006)

Label: Universal

1. In the Morning (3:43)
  2. Who Needs Love (3:32)
  3. Hold On (3:26)
  4. America (4:10)
  5. Before I Fall to Pieces (3:22)
  6. I Can't Stop This Feeling I've Got (3:26)
  7. Pop Song 2006 (2:41)
  8. Kirby's House (2:51)
  9. Back to the Start (3:12)
  10. Los Angeles Waltz (4:41)
  11. Keep the Right Profile * (3:28)
avatar van dvdschaaf
Ik vind dit echt zo'n 13 in een dozijn band. Volgens mij zijn er nog veel meer van dit soort bandjes die het juist niet halen. Misschien hebben ze wel een x-factor die ik helaas niet zie...
Sorry fans...

Brother George
"Razorlight" vind ik iets minder goed en vooral iets minder ruig dan "Up all night". De songs zijn iets te zeer gekneed naar commercieel model. "America" is wel een heel sterk nummer. Ik heb de band trouwens onlangs nog gezien als voorprogramma van Muse. Het optreden was zeer geslaagd: heel opwindend en een zeer helder en doordringend stemgeluid.

Ik vind razorlight wel goed. America blijft lekker hangen en gaat nog lang niet vervelen

01-05-2006 schreef ik het volgende over hun debuutalbum:

Up all Night --- leuk, geslaagd, maar uiterst eenvoudig album. Echter, hoe je creativiteit en innovatie spelt, moeten Johnny Borrell en de zijne nog even uitgelegd worden. Alhoewel ze uiterst catchy en leuke (indie)-popliedjes op dit album produceren, mag je van hun volgende album wel wat meer verwachten.
Borrell die zichzelf al verkondigde als "betere songwriter dan Bob Dylan", heeft zichzelf en de muziekindustrie dus nog veel te bewijzen. Tot die tijd is "Up all Night" een leuk plaatje, maar volgens de wetten binnen de muziekwereld:

Grote bek? --- eerst waarmaken!

Van waarmaken van deze brutaliteit is geen moment sprake. Een uiterst saaie, commercieel-gelikte popalbum waar geen vleugeltje talent of plezier van afstraalt. Must be the money. 2 sterren.

Zola
Om toe te voegen; America vind ik een van de walgelijkste plaatjes uit de recente hitparade.

Zola
Borrell is berucht om zijn arrogante uitstraling tegenover de pers en fans. Hij vergeleek zichzelf met Bob Dylan na zijn eerste album en noemt zichzelf “de grootse tekstschrijver in zijn generatie”. Ook haalde hij in mei 2006 uit in het Britse indie-rockmagazine NME naar The Kooks, door te stellen dat ze alleen makkelijke muziek maken voor de verkoopcijfers. Ook vindt Borrell dat Razorlight beter is dan de Arctic Monkeys.

***wikipedia.org***

Wat een waardeloze dropveter, die Borrell. Hypocriete, arrogante zak. Oasis mag er mee weg komen door zich de 'beste band van de wereld' te noemen, dat past wel bij hun punkuitstraling, maar deze popnicht moet zwijgen en gewoon een leuk liedje met Elton John of Jessica Simpson opnemen.

lul niet zo dom joh met je negatieve gelul.
bijna alle zangers hebben ego, zonder ego red je het niet in de muziek of in de sport of wat dan ook.

Ga dat eerst maar is snappen dan mag je verder praten

Daar ben ik het niet mee eens.. Vooralsnog vind ik arrogantie een gebrek aan wijsheid.. Als je echt goed bent, heb je een grote bek niet nodig..

Ik heb ook wat dingen van die Borrell gelezen, en ik vind hem wel getallenteerd, maar ik vind ook dat ie zich zelf overschat.. Razorlight is een leuk bandje, maar daar blijft het dan ook bij... Het is gewoon niet zo bijzonder..

Misschien dat ie daarom ook z'ón oproer kraait. Krijgen ze wat meer aandacht.. Zulke dingen als 'we zijn de beste band van de wereld" springen mij ook in het oog.. Niet dat ik dat wil horen, maar ik denk wel, goh Razorlight laat van zich horen.. Of ik het dan ook nog toffe lui vind, is een tweede...

Zola schreef:

Laat het ze niet lezen
"Waardeloze Dropveter"

Ik vind America toch wel grappig moet ik zeggen. Niet veel mee mis, maar zeker niet hoogstaand...

anathema
Ga dat eerst maar is snappen dan mag je verder praten

Daar heb je wellicht gelijk in, maar daarom kletst hij nog wel uit z'n nek. Je kunt toch moeilijk ontkennen dat de man wat arrogante uitspraken doet, andere bands dingen verwijt waar hij zichzelf ook aan bezondigt. Dus zoals Zola zegt: een hypocriete, arrogante zak.
Ik vind alleen wèl dat hij best leuke muziek maakt.

fredpit
Ga dat eerst maar is snappen dan mag je verder praten

...en niet omdat ik het er mee eens ben.

aidoo
men kan zeggen wat ie wil, maar extreme vormen van arrogantie zijn meestal wel vermakelijk nu heb ik niet veel over deze gast gelezen.. maar wanneer ik een interview van Oasis lees (laatste OOr) vermaak ik me toch altyd weer kostelijk

yoeridedeygere
idd, ieder interview met Oasis is vermakelijk

de zanger van Bloc Party Kele Okereke (hopelijk zeg ik het goed) verwijt Razorlight ook van arrogantie

ik heb 2 kaartjes over voor het concert in Vredenburg 7 febr. zie http://www.musicmeter.nl/forum/19/2620/

avatar van Haveaniceday
Leuke muziek; niet echt bijzonder wat mij betreft, wel leuk om naar te luisteren.
't Vorige album was net ietsiepietsie beter

Who, wat zijn ze live goed zeg. Afgelopen zaterdag in Groningen geweest en overdonderd door de performance en de kwaliteit!!! Dat Johnny een beetje arrogant is tegenover de Britse pers is op het podium totaal niet te merken.

America vind ik nu al een klassieker. Jammer dat de andere nummers wat minder zijn. Maar het is zeker een lekker album!

3.5 ster.

avatar van Schat
Razorlight is goed, The Kooks zijn slecht. Daar eindigt het verhaal. Je kan die twee toch niet vergelijken. Ik vind dit een goed album, niet schitterend. 'Who needs love' is geniaal.
Uiteraard is de zanger ongelooflijk arrogant en een betere songwriter dan Bob Dylan moet nog geboren worden. Maar die ijdelheid moet je hen vergeven. Hun muziek is goed.

Pim Latuny
Ben ik met je eens. Als je het op een grotere manier bekijkt, zou er eigenlijk niet eens aan bandfoto in de cd-boekjes moeten staan. Als dat zou gebeuren, zouden de Backstreet Boys bijvoorbeeld nooit zo 'beroemd' zijn geworden.

Ik vind dit album lekker fris klinken. Gewoon normale instrumenten en geen heisa eromheen ofzo. Recht toe recht aan. Alleen tijdens 'Back To The Start' was de zanger even zijn stem kwijt hahaha. Maar ja dan klinkt(lijkt?) het weer echt opgenomen he. Zonder ProTools.

Ik ben al naar heel veel concerten geweest maar het concert wat Razorlight gisteravond in Vredenburg Utrecht gaf was werkelijk geweldig. Wat een power, wat een gemak, wat een show! Borrell was alles behalve arrogant en ging er volledig voor. Uiteindelijk eindigde hij prima doorzingend bovenin de nok van Vredenburg. De zaal ging uit z'n dak.

Wat mij live ook opvalt is de kracht van hun liedjes. Dat is dan ook het enige kritiekpunt op dit album: het is te poppy geproduceerd. Live in de rockversie is het nog een stuk sterker. Maar als je dit album blijft draaien, wordt het alleen maar beter.

Razorlight is al heel groot in Engeland en wordt het hier en in andere landen ook. Klasse!

Ja gister in Eindhoven was het ook geweldig.
Johnny maakte er een show van door uiteraard in zn blote bast te gaan staan en ook op de bar te gaan staan voor het uitzinnige publiek.
Klasse concert dus! Van mij mogen er nog wel een paar volgen van deze klasse

Goed album hoor

avatar van xrockerx
geweldige pop opvolger van hun meer rauwe debuut...

ze halen nergens het niveau van de beste nrs van hun debuut maar het algehele niveau is wel constanter en gewoon heel hoog!

desondanks jammer dat de gemiddelde tmf-kijker voortaan "america" meezingt

Lost Highway
Veel geblaat, weinig wol.

avatar van UndahCovah
Aardig album, prettig om 1x per dag te draaien. Meer ook echt niet want dan komen ze al snel je neus uit. Lekkere frisse muziek. Als dit album een uur zou duren dan zou ik denken dat het iets te lang is. Die 35 minuten is wel goed genoeg

avatar van Lennonlover
Ik word er nog goedgezind van. Leuk groepje maar zeer banaal, daarom net erdoor

avatar van wolf
Ja, ik vind het ook geen slecht groepje, maar we hebben zoiets al veel meer gehoord.

avatar van Bert Wasbeer
Het kostte me een half jaar, maar nu ben ik er toch van overtuigd dat het album, al is het dan zeer gladjes geproduceerd, wel bovengemiddeld goede popliedjes bevat. Derhalve van 2.5 naar 3.5

Lekkere nummers hoor! Before i fall en in the morning zijn echt van die blijvertjes.... ik heb het idee dat deze band de wereld gaat veroveren... alleen mag Johnny zn grote bek wel eens houden(A):P

Jantjuh123 schreef:

Ik denk dat ik je geen ongelijk mag geven met je opmerking over in the morning en fall to pieces. Maar dat de Johhny zijn bek moet houden vind ik toch redelijk een beetje erge onzin. Ik bedoel beargumenteer waarom die Johhny zijn 'bek' moet houden