Mother's Finest - Mother's Finest (1976)

Funk / Rock
Label: RCA

1. Fire (4:09)
  2. Give You All the Love (Inside of Me) (8:00)
  3. Niggizz Can't Sang Rock & Roll (5:28)
  4. My Baby (4:39)
  5. Fly with Me (Feel the Love) (4:50)
  6. Dontcha Wanna Love Me (4:06)
  7. Rain (4:18)
avatar van Bighead
Het debuutalbum van de moeders van de funkrock...met het berucht Niggizz can't sing Rock & Roll...

avatar van lebowski
Intrigerend album, waarop een groep black motherfunkers af en toe en partij hardrock met metaltrekjes laat horen om u tegen te zeggen. Completely out of place in 1976, wel wegbereiders voor Living Colour and the likes. Enne... dit album swingt als de neten!

avatar van FunkStar
Het nummer 'Fire' knalt uit de boxen...

avatar van R-Know
Toch wel een lekker, bijna tijdloos, plaatje.

Stijn_Slayer
Geweldige, energieke funkrock, hoewel het eigenlijk een echte live band is. Meteen ook hun beste album.

Als vinyl moeilijk te vinden, maar nu opnieuw limited uitgebracht.

Categorieën Funk & Rock, ja dat klopt helemaal. Geweldige riffs wisselen funky music af en soms zijn de riffs zelf funky. Hardrock met een hele vette groove vinden we op Mother's Finest van de gelijknamige band. De muziek is dirty, vuig, raak en ook gewoon heel erg lekker. Instrumentaal staat het als een huis, maar erg prettig is het dat zangeres Joyce Kennedy een gouden strot heeft.
De nummers zijn stuk voor stuk (erg) sterk. Opener Fire staat als een huis, Give You All The Love moet even op gang komen, maar dan heb je ook wat. Wat een gitaarsolo's, subliem nummer! De band toont op dit album zelf aan de Niggizz Can't Sang Rock & Roll helemaal niet klopt. Ze swingen echt zo de plaat af: groovy!
Side Two gaat heerlijk door op de ingeslagen weg, waardoor dit echt een bijzonder goede plaat is. Voor alle liefhebbers van hardrock en/of funk niet te missen.

avatar van Karma_To_Burn
west schreef:
Als vinyl moeilijk te vinden, maar nu opnieuw limited uitgebracht.

Gekocht voor 4 euro. De originele wel te verstaan haha!
Grappig ook trouwens dat in het zwarte gedeelte aan het einde van de plaat nog een stemmetje is te horen met turn me up! en op de 2de kant louder! louder!

buizen
Durf hier niets te schrijven over funk en rock en de plek van het album in de tijd.
Dus dan maar bekentenis altijd zwak gehad voor Mothers Finest, te gekke live band ook.
Sterrenwaardering ook maar niet, kan weer tot discussie leiden. Gaat tot discussie leiden.

avatar van Broem
Ik vond Mothers Finest een band die voor die periode (mid 70's) echt vernieuwend was. Een stoere frontvrouw en heerlijk dampende hits. Opvolger Mother's Finest - Another Mother Further (1977) was een trendsetter in zijn soort. Kan me het Rockpalast concert nog prima herinneren. Geen discussie over mogelijk

avatar van iggy
Ook altijd wel een bietje een onderschatte band geweest. Ik heb ze een aantal malen live mogen aanschouwen. En dat was iedere keer een groot feest. En zangeres Joyce Kennedy heeft een strot waar je U tegen zegt !

Karma_To_Burn schreef:

Gekocht voor 4 euro. De originele wel te verstaan haha!

avatar van iggy
Prima plaat van Mother's Finest. Waarbij vooral de eerste drie nummers heerlijk uit mijn boxen KNALLEN. Destijds een behoorlijke vernieuwende band die Funk met Rock mengde. Met een zangeres die een geweldige strot heeft. Zonder de rest van de band tekort te doen. Want ook die staan geweldig te spelen. De volgende 3 nummers vind ik net wat minder. Zonder dat het slecht wordt. De band teert mij dan net iets teveel puur op hun kunde. Het laatste nummer Rain kan nog net aanhaken bij de eeste drie klasse nummers.

Deze middag zag ik trouwens dat dit niet hun debuut is.

Mssr Renard
geplaatst:
Erg interessante band uit Atlanta, die southern rock, hardrock en funk mengde tot een unieke concoctie. Het zal rond die tijd nogal wat stof hebben doen opwaaien, een rockband die niet geheel uit witte mensen bestaat (zie ook nummer 3: 'Niggizz Can't Sang Rock & Roll'). Met een zangeres (Baby Jean) met een krachtige stem, is deze band bovendien ook nog eens onderscheidend in een (toen vooral) door mannen gedomineerde rock-cultuur.

De muziek is ook erg aanstekelijk en de songwriting meer dan dik in orde. De muziek swingt en rockt tegelijkertijd de pan uit. Mede ook door de krachtige drums van B.B. Borden (later in Molly Hatchet, Outlaws en Marshall Tucker Band). Ik kan me voorstellen dat deze band en hun 70's platen bands als Red Hot Chili Peppers, Living Colour en 24-7 Spyz moeten hebben beïnvloed.