The Gerogerigegege - Senzuri Power Up (1991)

Japan
Avant-Garde
Label: Vis A Vis Audio Arts

1. Gero-P 1985 (1:08)
  2. Anal Beethoven #2 (4:20)
  3. Boogie-Woogie Lonesome Onanie Style (3:30)
  4. Car Sex MacDonald Drive in Let's Go (7:41)
  5. I Wanna Be Your Pantie (1:20)
  6. Story of the Thalaba (6:12)
avatar van Devoo
Ik hou van veel muziek, ook van zeer apparte muziek, zoals Naked City en dergelijke. Maar hier kan ik niets mee, ik hou niet van het typische Noise geluid, en dit is dan ook geen genre voor mij. Heb het wel geprobeert hoor, maar het word niets..

sxesven
Dat maakt mij dan wel weer razend benieuwd naar hoe het typische noisegeluid dan klinkt, en hoe The Gerogerigegege daar in zou passen (die, alleen al op deze plaat, zowel scheuten noisecore als zelfs drones laten horen en vrij weinig 'typische' noise).

tuktak
shit, uitverkocht op bol.com...

avatar van Toon1
tuktak schreef:
shit, uitverkocht op bol.com...

Ik zag in de FRS nog een paar exemplaren liggen...

sxesven
Heb ik mijn exemplaar ook vandaan. Juntaro zelf stond er achter de balie. Spijtig genoeg zo aan lager wal geraakt, die man!

avatar van Norbert
Had niet gedacht dat ik dit tof zou vinden, maar dit album is best goed eigenlijk!

jeko
Ja ik ben eruit dit is een (erg) fijne noiseplaat.En afgezien van het podium gedrag, stoer? humor? ziek? of toch kunst?, is dit een unieke band binnen het genre Noise....
en met echte instrumenten!

minpuntje.... natuurlijk weer allemaal moeilijk te verkrijgen, snik.

jeko
Als alles meezit kan ik hem binnenkort uit de brievenbus plukken.
compleet met obi strip.

sxesven
Oeh, netjes hoor, waarvandaan?

jeko
Discogs, voor 50 usd inclusief verzending, dacht wel een redelijke prijs voor een OOP.

jeko
Overigens het duurste wat ik ooit voor en plaat betaald heb. Maar ja met dit soort OOP platen mag je blij zijn dat je een exemplaar te pakken krijgt.

sxesven
Ja, 50 dollar zou ik er ook voor betaald hebben als ik hem nog niet had!

jeko
Weet je nog wat jij er voor betaald hebt?

avatar van Lukas
Je krijgt hem gratis als je een Japanner pijpt toch? Alleen zonde van de reiskosten

jeko
Zonde? reisje Japan lijkt me wel wat! alleen dat pijpen nee dank je

sxesven
Die van mij was $20 destijds, iets van $5 verzendkosten nog. Fluctueert ontzettend die prijzen, de ene week staat er een Yellow Trash Bazooka op Discogs voor een tientje, de volgende week moet je er weer dertig piek voor neertellen. Evengoed vind ik $50 voor Senzuri Power Up een nette prijs; zoals ik al zei, had ik er ook voor neergelegd.

handsome_devil
ik heb er 30 euro voor betaald geloof ik senzuri power up

30 euro is ook netjes!

Ik moest gewoon minimaal één Gerogerigegege plaat in mijn collectie hebben, dus dan maar gelijk de beste!

jeko
Inmiddels binnen en hij klinkt ZO SUPER VET, honderd keer beter dan de pindakaas versie die op m'n pc stond.Dus de centjes zijn weer goed besteed.

Devlab
Een tijdje terug heb ik wat gero releases de deur uit gedaan...maar ik heb het virus weer te pakken!!

net eventjes op discogs wat gero releases besteld
Senzuri Power Up
Instruments Disorder
Endless Humiliation
45 RPM Preformance

Endless Humiliation kon ik al, maar Senzuri Power Up kon ik gek genoeg niet! ik ben dus heel benieuwd

jeko
Zomaar in één keer 4 Gero releases! Netjes man!

"Een tijdje terug heb ik wat gero releases de deur uit gedaan"

Juist ja, eerst verkopen om er vervolgens weer 4 TEGELIJK te kopen. dubieus. Maargoed, veel plezier, leuk bandje. Releases zijn mij al snel te duur though.

sxesven
Hmm, niet dubieus hoor, heb er destijds nog een paar over mogen nemen en ben er nog steeds zeer blij mee.

Devlab
Dubieus? mischien...maar the gerogerigegege is dat zelf ook.
destijds heb ik wat dingen weg gedaan vanwege geld tekort en het idee dat ik de band wel gaaf vond maar meer niet..maar de laatste tijd ben ik me weer vaak aan het bezighouden met noise etc..en ik zette een mp3 op van endless humiliation..toen las ik sven's review bij senzuri champion

"het project heeft iets tragikomisch over zich. Sommige releases laten zich vooral kenmerken door een goed gevoel voor poep-, pies-, onderbroeken, kots-, anale seks- en homolol, op andere platen is er soms een tragiek te ontwaren, een bijtend realiteitsbesef, een pijnlijk bewustzijn van de absurditeit van perversie en seksualiteit."

bij het lezen van die review met op de achtergrond een piano improvisatie met een schreeuwende zwerver viel ineens het kwartje.
Ik "begreep" the gerogerigegege, en kan het project nu vele malen meer waarderen dan voorheen

dus sven, bedankt!

My pleasure!

Trouwens nog steeds eens je werkje voor Hoarse uitbrengen, sorry dat het zo lang duurt, maar wel een erg vet stukje (non-)muziek.

Senzuri Power Up, vanaf vandaag te koop bij Cosmox.nl

JAJA! Nu weten we het wel. zoiets is 1x leuk he, misschien 2x.

jeko
Ja ik weet het t'is flauw maar sinds de cosmox link die vanaf nu bij elk album verschijnt kon ik het niet laten.

tuktak
bbaadd schreef:
In tegenstelling tot Merzbow kan ik dit eigenlijk al na de eerste luisterbeurt waarderen...

jah daar ben ik het ook wel mee eens trouwens. sowieso vind ik deze plaat eigenlijk relatief toegankelijk. dit omdat er toch best veel bijna-muziek in te horen valt.

al dat shockerende zoals op de voorkant hoeft van mij niet zo, maar het schijnt erbij te horen.
doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

sxesven
Lekker relevant, deze reply twee maanden later, maar goed Hoewel de voorkant wat gross lijkt is het (visuele) thema van het artwork de vruchtbaarheid van de vrouw. Hoewel dat hier resulteert in baby's die nogal onzorgvuldig uit de baarmoeder getrokken worden en vertrokken vrouwengezichten, vinden we elders bijvoorbeeld een schoon portret van een zwangere vrouw; weinig shockerend. Lekker Gero dus. Overigens was Juntaro zelf niet zo van de shock covers, los van alle tekeningen van homoseksuele oude Japanners natuurlijk, maar vrouwelijk schoon, bloot en zo meer bleef veelal achterwege; die ene release die wel dergelijk artwork kreeg (split met Origami Erotika op Lasse Marhaug's label) werd door Juntaro geboycot; Lasse hoorde nooit meer iets van Juntaro, en Juntaro gaf zelf een bootlegversie uit getiteld 'Gay Sex Can Be AIDS' met typisch Gero artwork.

Ach ja, Gero. *zwijmel*

En ja, zeer eens wat betreft de muzikaliteit; Car Sex... heeft een steady (funky) beat, I Wanna Be Your Pantie en Anal Beethoven zijn allebei vrij duidelijk punk-beïnvloed en doen als een wat muzikalere versie van de typische noisecore aan; de opener is half een sampletje; de afsluiter is een zeer goed in elkaar stekende dronetrack. Rest alleen Boogie-Woogie Lonesome Onanie Style, die wel goed harsh is, maar da's 4 minuten op de 24... Heerlijke plaat in ieder geval, dit blijft eeuwig fascinerend en bevredigend.