Masters of Reality - Masters of Reality (1988)

Alternatieve titel: The Blue Garden

Label: Def

1. Theme for the Scientist of the Invisible (1:33)
  2. Domino (3:46)
  3. The Blue Garden (4:24)
  4. Gettin' High (3:09)
  5. The Candy Song (3:30)
  6. Magical Spell (5:01)
  7. The Eyes of Texas (3:23)
  8. Sleep Walkin' (3:29)
  9. Lookin' to Get Rite (3:08)
  10. John Brown (3:38)
  11. Kill the King (7:35)
  12. Doraldina's Prophecies * (5:55)
avatar van Yanix
Gewoon hele goeie muziek!

avatar van lebowski
Huh, nog niet gestemd? Inderdaad ijzersterke muziek, de sound van MoR spreekt me erg aan. Vol en vet, met het grote gebaar waar lebowski zo van houdt. Dat geweldige gortdroge intro van Gettin' High en uiteraard The Eyes of Texas En Doraldina's Prophecies doet me erg verlangen naar een liveconcert van deze heren. Ik heb na Give Us Barabbas niets meer van ze gehoord. Iemand beter op de hoogte? 4 *

avatar van platedraaier
Dit is 1 van de allerbeste platen die ik ooit gehoord heb.
Ik ben `m kwijt geraakt en zoek er al een tijdje naar.
Deze zou iedereen die van goeie rock houdt een keer moeten luisteren.
John brown en magical spell zijn mijn favouriten.
(Ik had alleen een heel andere cover, blauw en verder weet ik t niet meer.)

avatar van Jools
Klopt, volgens mij was dat de eerste persing.
Hij wordt ook wel The Blue Garden genoemd.
Ik heb hem ook op vinyl maar hij klinkt jammerlijk niks beter dan op cd.

Joy
ik zag dit ooit staan in bibliotheek en dacht, vreemde hoes, meegenomen, beluisterd en was meteen verkocht

ik vidn dit zo band die eigenlijk hier en daar wel ergens op lijkt, maar toch met een uniek geluid, en originele nummers

debuut werd imo niet overtroffen, al vind ik sunrise on the sufferbus een goede 2e, en deep in the hole las nummer een razende trein die van mij 12 minuten had mogen doorgaan

miloz
klopt het dat dit album ook bekend staat als the blue garden?

ja

miloz
Wat een vet album is dit. Nu 3 keer geluisterd en ik heb zo maar het gevoel dat ik hem alleen nog maar mooier ga vinden.

Het lijkt allemaal erg op cream en led zeppelin maar er wordt ook wel een eigen sausje over heen gegooid. En die smaakt me goed!

Ik wacht nog even met me stem

Wereldmuziek! Weinig mensen kennen deze band, maar dat is zeer onterecht naar mijn idee.

Veel goede blues en rock, maar dan anders.

De originele hoes vind ik mooier.

avatar van Oldfart
Daar gaan we weer: dacht even: hee die ken ik niet !!
Nee hoor moest er weer zonodig weer een ander jasje om heen.
Met deze hoes slaat de alternatieve titel ook werkelijk nergens op.
Daar moet je de originele hoes dus voor kennen.
Desaltniettemin: prachtalbum wat al 18 jaar niet verveelt.

avatar van orbit
Founding fathers van stonerrock, tevens de mede-grondleggers van het tijdelijke grunge-gebeuren.. en waar de meeste van die bands inmiddels de houdbaarheidsdatum ver hebben overschreden klinkt MoR op deze plaat nog fris en dynamisch! Aanrader!

avatar van Oldfart
Masters of Reality is in ieder geval ook de band waar Josh Homme van Kyuss, Queens of the Stone Age, Eagels of Death Metal faam, zich voor eerst muzikaal verdienstelijk heeft gemaakt.

avatar van Jools
Samen met Sunrise of the Sufferbus en livealbum Viperroom is het de beste wat M.O.R. gemaakt heeft.

3x scheepsrecht?

Oldfart schreef:

Sorry, maar dat moet ik toch even corrigeren. Josh heeft nooit op een album van MOR meegespeeld. Wel kwam hij al van jongs af aan bij Chris Goss. Goss was ook de vaste producer van Kyuss en later Queens of the Stone Age. De laatste twee albums werden door iemand anders geproduceerd. Op het nieuwe album van Queens doet Goss wel weer mee.

avatar van Oldfart
heb ook niet gezegd dat Homme op een plaat meespeelt dacht ik

back to topic

het is wel een reetevette plaat en een prima kennismaking met mor

echt een geweldige plaat ik was er als de kippen bij in 1988 en heb de eersteling nog steeds op plaat alleen helaas zonder het fantaaastiese nummer doraldine's prophecies die studio heel wat tammer klinkt als live ik heb de band op lowlands 1999 gezien met het bewuste nummer wat nog steeds nadreunt in mijn kop het is één van de beste concerten wat ik ooit heb gezien ik heb zelden een band gezien met zo'n ongelovelijke tomeloze drive
ik hoop dat ze spoedig weer een plaat maken

avatar van Snakeskin
Holy cow, pas 46 stemmen, Stop the press. enorm geweldige plaat is dit, lekker bot, lekker stevige rock op Led Zeppelin leest geschoeid met goede teksten. Wat wil je nog meer?

Joy
nog meer in dezelfde lijn, het latere werk, na sunrise on the sufferbuss, werd mij iets te eentonig, e doch nog steeds goed te kauwen

avatar van Rinus
Geweldig album, vol retro invloeden. Prachtige, heel transperante produktie en mooi art-work. klassieker. De tracklisting hierboven staat niet in de goede volgorde.

miloz schreef:

Dan moet er toch weer gecorigeerd worden. Jullie beide namelijk. Josh Homme is niet begonnen bij MoR maar heeft er wel degelijk gespeeld. Twee albums maar liefst. Deep in the hole en Flak 'n' Flight. Tevens speelde Nick Oliveri ook op beide albums en zong Mark Lanegan een nummertje mee (high noon amsterdam)

avatar van TJN
TJN
Gosh, wat ben ik high geweest op deze plaat. De psychedelische trekken die deze plaat vertoont hebben mij altijd kunnen bekoren. Van deze rockplaat bestaan er geen twee.. Dooooomino.

bikkel
Vette band, vette plaat. Dit zal wel het hoogtepunt geweest moeten zijn van ''88'', die in mij herinnering staat als een nogal flauw muziekjaar. Wat een bullshit werd er uitgebracht.
Dit rockt als een tierelier, lekker smerig, meesterlijke riffs en pompende drums.
Een knipoog naar Led Zep hier en daar, maar wat kan het schelen.
Een beetje jatten doet iedereen van elkaar. De uitvoeringen zijn voorbeeldig.
Ik had 'm ooit van iemand opgenomen op een cassettebandje notabene.
Deze moet ik dus echt gaan aanschaffen. Schandalig dat ik deze plaat en band uit het oog verloren ben.

Joy
en gelukkig heb je hem weer hervonden

wat mij betreft toch masters's sterkste plaat

de veelzijdigheid maakt het zo sterk

het vervolg , sunrise on the sufferbus - mag er ook zijn, daarna werd het helaas minder veelzijdig maar het rockt nog steeds behoorlijk en het klinkt allemaal dik ok

up

iedere stonerrliefhebber moet dit verplicht in zijn kast hebben staat

wat een tijdloze kraker zeg

avatar van mafketel
Super, super, super !
Dit bewees in 1988 dat hardrock niet dood was.

Maar waarom nou weer de tracks in een ander volgorde gezet ?
't Sloot zo mooi af met Kill the King.
Zit er een veto op de originele hoes ?

Dit was voor mij het voorspel van Kyuss.

ken deze versie met Doraldina's Prophicies ook niet

stonerrock trouwens