Scissor Sisters - Ta-Dah (2006)

Label: Polydor

1. I Don't Feel Like Dancin' (4:48)

met Elton John

2. She's My Man (5:32)
  3. I Can't Decide (2:47)
  4. Lights (3:35)
  5. Land of a Thousand Words (3:50)
  6. Intermission (2:37)

met Elton John

7. Kiss You Off (5:02)
  8. Ooh (3:29)
  9. Paul McCartney (3:44)
  10. The Other Side (4:23)
  11. Might Tell You Tonight (3:20)
  12. Everybody Wants the Same Thing (6:24)
  13. Hair Baby * (4:06)
  14. Contact High [Demo] * (3:37)
  15. Almost Sorry * (3:15)
  16. Transistor * (4:51)
  17. Making Ladies * (4:39)
  18. I Don't Feel Like Dancin' [Paper Faces Remix] * (6:34)
  19. Ambition * (4:42)
En nogmaals: Ta-daaaaaaaaaaaaaaah!!

Het nieuwe album van de Scissor Sisters. Vanavond voor het eerst de single Don't Feel Like Dancing gehoord en is weer behoorlijk campy

Ik verwacht eigenlijk niet dat ze heel anders gaan klinken in vergelijking met hun debuut. Het is gewoon makkelijke in het gehoor liggende pop/dancemuziek. Ik ben er gek op!

Laat september maar snel komen!

Mojo Pin
En nogmaals: She's My Man

avatar van musicfriek
Draagt die persoon nou een chaps? LOL!

De single heb ik nu al flink wat keren gehoord. En ik blijf het moeilijk vinden met deze band. Aan de ene kant irriteren ze me mateloos, maar soms vind ik het eigenlijk best heerlijke kitsch en betrap ik mezelf op een glimlach en meebewegende voeten.
Het debuut ben ik nu aan het herproberen en daar heb ik (nog steeds) hetzelfde. Maar het moet gezegd: mijn aversie zwakt al af.....

wij hebben m al, mag je dus stemmen als je de cd nog niet echt hebt? Anders sorry!

Het debuut was geweldig! Heerlijk kapotgedraaid. Jammer dat de nieuwe nog niet gelekt is. De nieuwe single is wel aardig, maar ben er niet kapot van ofzo.

Ik heb ze op lowlands gezien, en het was helemaal geweldig! die mensen weten echt wat entertainen is gewoon. En hoewel ik dacht dat een tweede album misschien alleen maar meer hetzelfde zou zijn en dat dat misschien een beetje teveel van het goede is, klonken de nieuwe liedjes echt superleuk! Sommigen zelfs nog leuker dan de bekende nrs van het 1e album. En 'I don't feel like dancing' is zeker niet het hoogtepunt van het album, de andere nummers (van wat ze speelden iig) zijn minstens net zo leuk of misschien nog zelfs leuker.

avatar van musicinmyhead
Muziekfreakjuh, ik ben het totaal met je eens.
Toevallig was ik er ook bij op Lowlands. De Scissor Sisters waren echt een hoogtepunt voor me. De nieuwe nummers klonken erg veel belovend!

*Laura*
Hier kijk ik zeker naar uit!

Oh wat een toeval musicinmyhead! Misschien hebben we elkaar onbewust wel gezien! Dat zou me echt kek lijken!

avatar van Remuzzz
Lijkt me ook een erg leuk album, het hitje klonk me in ieder geval als muziek in de oren. Ik ben benieuwd!

avatar van Ali Chemicali
De single blijft geweldig, ik krijg geen genoeg van de catchy melodietjes

avatar van Nicolage Rico
De single is goed, maar weinig duurzaam. Geld dat ook voor de rest van het album?

Electro_
Remuzzz schreef:
het hitje klonk me in ieder geval als muziek in de oren.

Da's knap

Nicolage Rico schreef:

Ben ik wel met je eens ja, is een aardig nummer (lekker vrolijk in ieder geval ), maar men zal er snel flauw van zijn. Ik houd mijn hart vast voor de rest van het album....

titan (crew)
Toch wel knap dat je nu al kan beoordelen dat het weinig duurzaam is. De sound van dit nummer doet denken aan de muziek van Elton John uit de jaren '70 en die staat nog steeds, in tegenstelling tot veel "verantwoorde" muziek uit die tijd.

musicfriek schreef:
Draagt die persoon nou een chaps? LOL!

Nah, ie heeft een masker in z'n hand.

titan schreef:
Toch wel knap dat je nu al kan beoordelen dat het weinig duurzaam is. De sound van dit nummer doet denken aan de musiek van Elton John uit de jaren '70 en die staat nog steeds, in tegenstelling tot veel "verantwoorde" muziek uit die tijd.

Ik oordeel puur over mezelf. Ik weet zeker dat ik dit nummer snel zat ben. He hitje begint nu al minder leuk te worden. Dus voor mij is het nummer niet duurzaam.

Dus ik heb het niet over het feit dat het tijdloze muziek is of niet. Daar kan je nu weinig over zeggen, alhoewel...

titan schreef:

Daar ga ik mee akkoord. Vrolijke, catchy muziek moet niet per sé onder de noemer 'weinig duurzaam' gebracht worden, zoals men vaak durft te doen. Scissor Sisters zijn erg bedreven in het creëren van vlotte, maar allesbehalve platte deuntjes, en dat moet je hen nageven, ook al kan ik erin komen dat sommige mensen dit soort muziek als irritant kunnen beschouwen. (ik niet, ik ben er helemaal weg van )

avatar van musicfriek
Daar heb je wel een punt, Titan. Maar ik merk nu al verschil bv. In tegenstelling tot hun vorige album (die ik erg hoog heb zitten) ben ik nog steeds niet flauw van die nummers. Deze single heb ik nu vaak genoeg gehoord om daar een oordeel over te vellen. En deze is gewoon minder sterk dan elk nummer van hun vorige album. Het klinkt goedkoper ofzo (moeilijk uit te leggen). Daarom ook: ik houd mijn hart vast voor de rest van deze cd

titan (crew)
Ik ken alleen nog maar de single en die vind ik erg goed. Doet wat mij betreft niet onder voor de nummers op hun debuut. Ben wel benieuwd naar de rest van dit album.

musicfriek schreef:
Het klinkt goedkoper ofzo (moeilijk uit te leggen).

Commercieëler, misschien?

Ik vind de single ook goed, overigens. Misschien dat ik bang ben dat ik de single snel zat ben, omdat hij continue op de radio verschijnt.

Nicolage Rico schreef:
Commercieëler, misschien?

Dat zal het misschien zijn ja, het refrein van het nummer verveelt me snel in ieder geval...

Deze nieuwe cd van de Bee Gees, eh Elton John, eh Queen, eh Nick McKenzie, eh KC & the Sunshineband, o nee Scissor Sisters is er eentje van een hoop plezier en vrolijkheid, maar nul komma nul diepgang.
Moet dat dan? Nee natuurlijk.

Ik heb lange tijd niets van deze band moeten weten. De laatste tijd ben ik het debuut toch maar weer eens gaan oppikken en het ging al wat beter.
Met deze cd is dat al niet anders. Wederom pretentie-loze pop. Hier en daar wat andere lichte popwegen ingegaan, maar verder gaan ze verder waar ze gebleven zijn op het debuut.
Zolang ik me er neutraal voor openstel gaat het goed: verder moet ik er gewoon geen eisen aan willen stellen, en dat kan best lekker zijn.

De single komt zelfs bij Sky Radio langs!

Nog even de campwaarde van Scissor Sisters is ook weer nihil.

Beste aERodynamIC, je onderwaardeert Scissor Sisters. Op het eerste album staan echt een paar juweeltjes: erg sterke nummers. Die nummers hebben een hoger niveau dan pretentieloze pop wat mij betreft.

avatar van Kos
Kos
Brr.. wat een irritante muziek maken deze figuren.

vreemd genoeg is het wel erg radio-vriendelijk, maar hoor ik ze nooit op de radio.

titan (crew)
Ik heb dit album nu één keer gehoord en het pakte me gelijk. Kwalitatief nagenoeg net zo goed als het debuut. Zal wel uiteindelijk op 3,5* of 4* gaan uitkomen.

west schreef:
Beste aERodynamIC, je onderwaardeert Scissor Sisters.

Mag jij vinden, mij maak je niet wijs dat dit kwalitatief hoogstaand is. Ik waardeer ze voor wat ze zijn: leuke pop, niet meer of minder (en dan ben ik inmiddels zelfs wat bijgetrokken, want ik waardeerde ze eerste helemaal niet)

Net gekocht. Was nog niet bekend met deze groep maar toen ik voor het eerst de nieuwe single hoorde was ik verkocht. Ben zelf heel erg van de 70's discomuziek dus dit is precies wat ik nodig had. Vernieuwend in deze tijd, en dat mag gerust gestimuleerd worden. Ben nu natuurlijk ook op zoek naar het eerste album waar ik vooral de 1e 5 nummers zeer goed van vind.