Scissor Sisters - Ta-Dah (2006)

Label: Polydor

1. I Don't Feel Like Dancin' (4:48)

met Elton John

2. She's My Man (5:32)
  3. I Can't Decide (2:47)
  4. Lights (3:35)
  5. Land of a Thousand Words (3:50)
  6. Intermission (2:37)

met Elton John

7. Kiss You Off (5:02)
  8. Ooh (3:29)
  9. Paul McCartney (3:44)
  10. The Other Side (4:23)
  11. Might Tell You Tonight (3:20)
  12. Everybody Wants the Same Thing (6:24)
  13. Hair Baby * (4:06)
  14. Contact High [Demo] * (3:37)
  15. Almost Sorry * (3:15)
  16. Transistor * (4:51)
  17. Making Ladies * (4:39)
  18. I Don't Feel Like Dancin' [Paper Faces Remix] * (6:34)
  19. Ambition * (4:42)
Kos schreef:
Brr.. wat een irritante muziek maken deze figuren.

vreemd genoeg is het wel erg radio-vriendelijk, maar hoor ik ze nooit op de radio.

Dan luister je de verkeerde zenders. Sky Radio draait het wel.

Enorm hoog gay-gehalte in de clip.
Op zich nogal een matig album, maar die man irriteert me enorm.

avatar van musicfriek
Vandaag ook geluisterd en wat een tegenvaller dit album zeg. Bijna geen enkel nummer blijft hangen en bij track 8 had ik al de neiging om het album af te zetten

Ik blijf wel bij het debuut van deze band, vele malen beter dan dit werkje. 2*

*Laura*
In wat verschilt het dan zo van het debuut?

avatar van titan
titan (crew)
Ik vind het helemaal niet zo verschillen van het debuut.

Ik heb het precies omgedraaid.. bij het eerste album blijft bij mij maar weinig hangen (op een paar na), bij het vervolgalbum des te meer. Veel meer vlotte nummertjes en ook al hebben ze goede rustige nummers, toch hoor ik het liefste de snelle discoplaten.

Van dat gay gehalte vind ik ook wel hoor, ze winden er niet bepaald doekjes om, maar dat hoeft ook niet meer in deze tijd vind ik. En uiteindelijk gaat het toch echt om de muziek en dat is exact de reden dat ik het album gekocht heb.

avatar van nuf
nuf
er zijn wel leuke nummers tussen, vooral de nieuwe single is wel aardig om te luisteren.

na 5 nummers is mijn irritatiegehalte in iedergeval wel bereikt, toch echt teveel beegee gehalte in dit album

2.5*

De bonustracks (staan op cd 2) voegen overigens niet echt veel aan het album toe (alhoewel ik Transistor dan weer één van de betere nummers van het album vind). Een collector's item zullen we dan maar zeggen.....

HedKandi
Hoog Eurovisie songfestival gehalte deze groep mensen en de nummers ook trouwens. Grappige is dat ze met de meeste nummers nog zouden winnen ook. Toch jammer dat ze uit Amerika komen, mogen ze niet meedoen .

Leuk, niet meer niet minder: 2,5

Ik heb m een paar dagen geleden gekocht en na de eerste keer luisteren was ik toch wel een beetje teleurgesteld. Ik vond eigenlijk niet veel nummers evengoed of beter dan die op het debuut (die ik echt helemaal grijsgedraaid heb). Maar ik heb hem nu een paar keer geluisterd en ben dr helemaal fan van! Ok er staan ook niet alleen maar geweldige liedjes op maar ik word er zo vrolijk van! vooral She's my man, i can't decide, Kiss You Off en Everybody wants the same thing zijn echt helemaal leuk. I dont feel like dancing is ook een van de leuke liedjes maar daar wordt je nu een beetje mee doodgegooid op de radio en tv (zelfs skyradio ). Als je ff aan een vrolijke bui toe bent: zet deze cd op! het helpt

avatar van Migo
Dit trek ik echt niet.. Kan die stem niet aanhoren. Vreselijke kutsingle ook.

Bah

avatar van mvdw89
De cd die ik op dit moment het meeste luister.

Na de eerste luisterbeurt vond ik er niet veel aan, maar toen ik hem laatst nog eens afspeelde verasde hij me toch.

Ik vind de single I dont feel like dancing een erg leuke plaat die echt in je hoofd blijft hangen en waar ik altijd weer een lekker gevoel bij krijg. Maar zoals al aangegeven is word je ermee doodgegooid. Ik kijk vooral naar Engelse Mtv`s en daar is het nog veel erger als hier in Nederland.

Dan nog een paar singles die er voor mij uitspringen:

Land of a Thousand Words, dit liedje roert mij echt. Ik had niet verwacht dat dit zou kunnen omdat ik de stem van de zanger eerder associeer met blije leuke nummers, maar hier komt hij toch ook aardig uit de voeten.

Intermission, Dit is gewoon een leuk nummer waar je blij van word en ook in je hoofd blijft hangen.

Al met al geef ik de cd 3*.

*Laura*
Heel wat mensen weten dit niet te smaken en ik kan er best ook inkomen dat dat het geval is, maar zelf ben ik helemaal weg van de Scissor Sisters. Hun debuut vond ik erg goed, en deze opvolger is op zijn minst van hetzelfde niveau. De elektronische invloeden die op de vorige plaat nog duidelijk merkbaar waren zijn nu naar het achterplan verdwenen, maar in de plaats krijgen we wel meer disco en Elton John vs Bee Gees. Met een gepersonaliseerde touch van de Sisters, gelukkig. Want dat is net hun sterkte; de Scissor Sisters klinken erg bekend in de oren, maar hebben toch een eigen sound.

De single is uiteraard een heerlijk catchy nummer, en zeker niet het enige op het album. Songs als She's my man, I can't decide, Ooh, Paul McCartney en de afsluiter blijven meteen in het hoofd hangen. Lights is gewoonweg een erg goed nummer. On the other side en Might tell you tonight wekken de sfeer op die op het debuut reeds gecreëerd werd in het prachtige It can't come quickly enough en behoren dan ook tot mijn favoriete liedjes op dit album.

avatar van mvdw89
Ik merkte terouwens gisteren in de trein dat de stem van de zanger mij echt heel erg aan Supertramp deed denken.

Luister eens het einde van Land of a thousand words.

*Laura*
Hehe, daar heb je wel gelijk in. In een bepaald stukje van She's my man doet hij me dan weer een beetje aan George Michael denken.

Ach, Jake heeft een erg goede stem, dat is het belangrijkste.

*Laura* schreef:

Ach, Jake heeft een erg goede stem, dat is het belangrijkste.

Dat is 1 ding dat zeker is....

avatar van Pinsnider
Ik snap best dat de volle plaat uitluisteren voor sommigen wat teveel van het goede is, maar zo'n lage waardering heeft hij in mijn ogen niet verdiend...
Buiten dat ik het een ontzettend leuke plaat vind, waar je erg vrolijk van wordt, vind ik er ook een aantal ronduit briljante liedjes tussenzitten!! Zoals gezegd: Bee Gees gekruist met Elton John, maar ik proef ook een mespuntje Abba!!! She's my man lijkt trouwens wel heel erg op "I'm Still Standig" van Elton John... Maar ach...
Dikke 4*

Linus Loves heeft een erg fijne remix gemaakt van I Don't Feel Like Dancing. Geeft het nummer net dat beetje extra wat het voor mij nodig heeft.

Pinsnider schreef:
Wat een heerlijke plaat!! Persoonlijk snap ik de lage waardering niet zo erg: is er een bende VPRO-kijkende Volkskrant-lezende grijze-stropdas-dragende SGP-stemmende OK-Computer-aanbidders langs geweest om tegen deze plaat te stemmen..?? (...) 4*

Je neemt me de woorden uit de mond! Wat een onzin allemaal, wat moet het toch weer grachtengordel 'verantwoord' zijn. En dit dan met het Eurovisie Songfestival vergelijken.......omdat het ook vrolijke muziek is? Ik raad die mensen aan eens naar het geweldige concert van deze band te kijken op DVD of naar hun optreden op Live 8.
Voorlopig net wat minder dan het debuut: 4,0*

Alleen nr. 5 en nr. 11 zijn minder, de rest is lekker tot geweldig. Prima slotnummer 'Everybody wants the same thing', ook heel lekker: 'Kiss you off'.

west schreef:

Might tell you tonight (nr.11) een minder nummer? Dat is er net een van mijn favorieten.

Ehm mensen die SGP stemmen kijken over het algemeen geen TV. En lezen eerder het Nederlandsch Dagblad dan de Volkskrant... Daarnaast komt de visie van Radiohead's Thom Yorke ook niet echt overeen met het conservatieve gedachtegoed van de SGP.

west schreef:

Land of a Thousand Words wat minder? Dat is juist een van mijn favorieten :O

[/quote]
mvdw89
Land of a Thousand Words wat minder? Dat is juist een van mijn favorieten :O[/quote]

Ja jij en Laura vinden dit dus wel goed? Zelf vind ik die nummers 5+11 net wat te 'glad'. Maar smaken verschillen.

avatar van Pinsnider
Geezer84 schreef:

Excuseer mijn onzorgvuldigheid... In de emotie heb ik even mijn bijdrage niet op feiten gecontroleerd...

Ik kan die man echt niet uitstaan. Met dat domme paarse pakje en die domme danspasjes. En dat stemmentje o.O

avatar van musicfriek
Ik blijf alleen hun eerste album leuk vinden. Jammer dat ze nu zo doorbreken, het speciale is er voor mij wel af

Moest er even inkomen maar ook deze cd is vrij leuk

avatar van starbright boy
De single vind ik hoe langer hoe leuker. Zowaar eens een terechte top 10-hit.

avatar van musicfriek
De single is inderdaad verslavend lekker. De albumversie heeft een langere intro, waardoor het nummer beter uit de verf komt. Het is ook gelijk het sterkste nummer van deze hele cd.