Beyoncé - Lemonade (2016)

R&B / Pop
Label: Parkwood

1. Pray You Catch Me (3:16)
  2. Hold Up (3:41)
  3. Don't Hurt Yourself (3:54)

met Jack White

11. All Night (5:22)
  12. Formation (3:26)
Rudi1984
Leuk covertje:

Sowieso is dat nummer niet uit m'n hoofd te slaan, rete-catchy. Het album zelf begint nu ook steeds meer te groeien. Met het boekje met steekwoorden in de hand ontdek je er toch wel een rode draad in en wordt de muziek per luisterbeurt interessanter.

Improvision
Na de vele lovende recensies en berichten in de media was ook mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Onterecht.

ik ben toch wat meer tevreden over dit album heb de film gezien die is prachtig

de meeste nummers klinken nu erg lekker in het gehoor
alleen dont hurt yourself kan ik niet zo waarderen leuk voor in de film maar om zo te luisteren word hij al gauw schreeuwerig voor de rest prima cd veel beter dan de cd Beyonce 2013 wat ik nog altijd een draak van een plaat vind

catchup
Na 3 weken nog steeds teleurgesteld. Het vorige album vond ik tamelijk geweldig en draai ik nog steeds regelmatig. Als aankomend fanboy en vanwege de lovende recensies bleef ik dit proberen, maar als je nummers begint te skippen dan is het eind zoek. Vooral Dont hurt yourself en Daddy lessons vind ik erg vervelend, en eigenlijk is het nergens spannend. You can't depend on anything...

Rudi1984
Interessant interview met de creative director van het visuele gedeelte van 'Beyoncé' dat ik tegenkwam. Gaat weliswaar over de video's bij haar vorige album, maar het geeft wel aan hoe in control ze is.

Creative Director Todd Tourso on Beyoncé -- Vulture

avatar van ServantBeys
'Freedom' springt uit als een geweldige song! Voor de rest ok

avatar van E-Clect-Eddy
Is het al bekend of en wanneer dit album naar Deezer en Spotify komt?

Gelukkig heb ik een leuk alternatief gevonden voor dit gemis in het nieuwe album van Xenia Rubinos

avatar van goldendream
Onlangs zag ik op het journaal beelden van haar concert in België. Ik was zo blij er niet bij geweest te zijn.

avatar van Jessensei
goldendream schreef:

Nou, uit zo'n journaalbeelden kan je dan ook totaal niets opmaken (al zeker niet over de muzikale kwaliteit).

Ik was er wel, en een beter popconcert zal je moeilijk kunnen vinden. Geen valse noot te bespeuren, choreografie tot in de puntjes ingestudeerd, adembenemende visuals,... Top gewoon.

Enige bummer van de avond was het lange wachten op Parking C van het Brupark. Pas om 1:15u kunnen vertrekken (concert was gedaan rond 23u)

avatar van bennerd
Ha, ik zat in een van die auto's. Vreselijk, maar inderdaad een geweldig optreden. Beyoncés act is tot in de kleinste details verzorgd. Sterke artieste.

Franck Maudit
Beste album van het jaar volgens Rolling Stone. De relevantie van dit magazine was reeds vele jaren hoogst discutabel maar dit is de finale druppel. Beschamend.

Verder niets tegen dit album. Maar laten we ernstig blijven.

Franck Maudit schreef:

Verder niets tegen dit album. Maar laten we ernstig blijven.

Overigens is dit album wel een goede soundtrack voor een autorit

Mjuman schreef:

Vind ik ook - dat blad moet gewoon voortaan opgerold (op een kokertje van ca 10 cm ) worden geleverd, opdat het de juiste plaats en toepassing vindt.)

Met nummer 14 (Green Day - Revolution Radio) in gedachten zou ik zeggen: de fik erin! Jesus fuck, hoe krijg je deze bullshit nog verkocht?

avatar van Arrie
Ben het eens met de mening dat de Rolling Stone totaal geen relevant of interessant blad is, maar ik zou niet weten waarom het beschamend zou zijn om dit album tot album van het jaar uit te roepen.

Arrie schreef:

Spreek je in dit bericht jezelf niet tegen? Het kan aan mij liggen.

avatar van Arrie
Ligt aan jou, denk ik. Ik vind de Rolling Stone ook niet relevant, maar ik vind het niet beschamend om dit album tot album van het jaar uit te roepen. Waar zit het tegenspreken precies? Dat ik het blad niet relevant vind, betekent toch niet dat ik alles wat ze doen beschamend vind?

Het is niet mijn favoriete album van 2016, maar zoiets blijft subjectief. Het woord beschamend zou ik daarom ook niet zo snel kiezen. Maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo'n verkeerde keuze.

avatar van bennerd
Ik zie eerlijk gezegd ook het probleem niet. De gigantische concurrentie voor de titel, ok. Maar de bekendse popartieste van het heden die de lat zowaar torenhoog weet te leggen met een afwisselende en soms bijtende plaat mag gerust nummer één van het jaar worden.

Het blad mag jou daarmee gerust tegen de schenen schoppen, maar "beschamend" gaat best wel ver in deze politiek correcte maatschappij.

Franck Maudit
Dat mevrouw Knowles zo bekend is zegt me niets. Indien ik rekening moet houden met wat de meerderheid vindt kan ik er beter gewoon mee ophouden. D'accord, an sich was dit niet de meest voor de hand liggende release. Maar toch knelt het schoentje, en wel hierom...

Ik hoor een album dat ik geen seconde geloof. Los van de lyrics kan het album soms fijn klinken, daarom vind ik het geen draak van een album. Maar de boodschap die wordt uitgedragen daar gelooft toch geen mens iets van? (Tuurlijk wel beste FM, je doet gewoon moeilijk)

Dit is zo een secuur in scène gezet allegaartje van terechtwijzingen, vredesduiven, prikkende vorkjes en ontembare noodkreten dat ik net als bij Rolling Stone denk "hoe krijg je het verkocht?". Maar het verkoopt als zoete broodjes, waarmee onomstotelijk bewezen wordt dat FM de voeling met de realiteit verliest. Het moest er eens van komen. Nietwaar?

Acceptabele muziek voor op commerciële popzenders. Perfect geschikt zelfs. Maar indien dit het album van het jaar is moet ik vaststellen dat ook in muziekland de grote massa gelijk gekregen heeft. En dat vind ik in alle opzichten getuigen van intellectuele verloedering. Of mag ik dat niet zeggen in een politiek correcte maatschappij?

Hou u niet in, FM kan incasseren

bennerd schreef:

Dat ik een dergelijke uitspraak vandaag de dag, 29/11 2016, uitgerekend van een Belg moet lezen doet me toch twijfelen aan de politieke correctheid van de maatschappij.

Uit mijn pen zul je een dergelijke uitspraak niet zien vloeien. Overigens vind ik het wél bizar om dit tot het album van het jaar te kiezen, maar dat vond ik ook van dito albums in 2015 en 2014 (War on Drugs - where have they bin). Als ik even binair doe, heb ik óf er geen verstand van óf een verfijnde/elitaire smaak: shall we make it back to earth; the risk is great, decision course is yours, aldus Biosphere (Tranquilizer)

Franck Maudit
Je hebt er geen verstand van Mjuman.

Accepteer dit voldongen feit nu toch eens, eeuwige dwarsligger die je bent.

Heren, heren...

Mjuman: Met die nummer ééns ben ik het ook al jaren niet eens. Die van dit jaar (Radiohead of David Bowie of Nick Cave of Leonard Cohen) zal dat niet veranderen. Dus steek het maar op een elitaire smaak, daar voelen we ons goed bij.

Franck Maudit schreef:
Je hebt er geen verstand van Mjuman.

Accepteer dit voldongen feit nu toch eens, eeuwige dwarsligger die je bent.

I have a dream: extra-terrestrials are coming closer, entering our zone. Wie is Don Quixote of Sancho Pasta en verdedigt dan de laatste bolwerken van de ooit zo mooie aardse cultuur? Of geven de dwalers van de social media de sleutels tot de schatkist der cultuur die linea recta uit handen?

Ik zie een trend: Kanye is ook buiten westen.

avatar van Slowgaze
Ik vind Lemonade een stuk interessanter dan Blackstar. Kusje.

avatar van E-Clect-Eddy
Ik zie dat Daddy Lessons nu ook als single beschikbaar is op Deezer. Gaat dit album dan toch met bijna een jaar vertraging op andere streaming sites uitgebracht worden, of is dit een lokkertje?

avatar van GrafGantz
Franck Maudit schreef:

Ha, zijn we het toch nog ergens over eens

Als er iemand album van het jaar verdient is het zusje Solange, maar ach, dit "Lemonade" klinkt ook niet vreselijk. Just sayin'...

avatar van andnino
Franck Maudit schreef:

Grappenmaker. Dus wanneer was de periode dat het intellectuele bolwerk van de muziek nog trots overeind stond, en het album van het jaar bepaald werd door het kleine groepje mensen dat daar verstand van had? Ben blij dat ik er toen niet bij was

avatar van Slowgaze
Laat Sylvana Simons deze discussie maar niet zien.

andnino schreef:
Grappenmaker.

Vanuit een ivoren toren de wereld aanschouwen is nochtans bittere ernst hoor!

avatar van meneer
Hij is oud, maar blijft leuk:

Nummer 1 vs Nummer 1: het v...