Mastodon - Blood Mountain (2006)

Label: Reprise

1. The Wolf Is Loose (3:32)
  2. Crystal Skull (3:22)

met Scott Kelly

3. The Sleeping Giant (5:34)
  4. Capillarian Crest (4:24)
  5. Circle of Cysquatch (3:18)
  6. Bladecatcher (3:19)
  7. Colony of Birchmen (4:18)

met Josh Homme

8. Hunters of the Sky (3:49)
  9. Hand of Stone (3:29)
  10. This Mortal Soil (4:54)
  11. The Siberian Divide (5:29)

met Cedric Bixler-Zavala

12. Pendulous Skin (22:16)
  13. - * (0:52)
avatar van HammerHead
Wat is daar nu precies allemaal zo raar aan? Ja, het is de stem van Josh Homme en het betreft hier gewoon een onzinnig bonusneuzeltrackje zoals die op vele andere CD's ook te vinden zijn.

avatar van Paalhaas
Verder gaat het voortijdig lekken van een album natuurlijk lang niet altijd (less: vrijwel nooit) gepaard met de goedkeuring van de band.

avatar van jeroenman
Ach, zie het als een grap. De stem is trouwens niet zogenaamd van Josh Homme, maar van Josh Homme. Hij lult iets over dat hij niet kon wachten en het album alvast heeft gedownload ofzo. Niet belangrijk, JoshHommehumor.

avatar van steven
Geweldige plaat , ik moet regelmatig terugdenken aan de ruigere stukken van "RED" van King Crimson uit 1974 , wat een krachtige plaat! geen dom gebeuk , maar (het is toch geen vies woord?) intelligente metal. 1 der beste platen van 2006

avatar van Nakur
Beste metalplaat van 2006. Dikke props voor Mastodon.

avatar van Dridge
Tsja moet ik hier als niet liefhebber van het metal-genre een lage stem uitbrengen , dat vindt ik altijd een beetje moeilijk.

voltazy
Dridge schreef:

hoeft niet perse, een hoge stem mag ook

lambf
Erg goede muziek met belaberde zang. Die hadden ze beter achterwege kunnen laten. Een 3*.

avatar van MichelDumoulin
lambf schreef:

Je hebt helemaal gelijk. Kevin Sharp, die kan pas zingen.

avatar van Poncho
Damn wat een strakke plaat. Heb ze nu twee maal life gezien en live zijn ze even goed als plaat, hoewel ze op werchter wel iets minder waren als op graspop. ALLES klopt gewoon aan deze plaat, echt een zalige groove. Lang geleden dat ik nog zo iets fris in de metalwereld gehoord heb. Instant classic

avatar van Eddie
Eddie was nog niet echt bekend met deze band, maar ik moet zeggen dat het me in zijn geheel niet tegenvalt. Klinkt misschien gek maar het doet me een beetje denken aan meshuggah. Zeker geen onaardige band.

avatar van MichelDumoulin
Eddie schreef:
Eddie was nog niet echt bekend met deze band

zonde
Eddie schreef:
maar ik moet zeggen dat het me in zijn geheel niet tegenvalt

logisch
Eddie schreef:
Klinkt misschien gek maar het doet me een beetje denken aan meshuggah

klinkt helemaal niet gek

De drummer (Brann Dailor) is overigens een enorme Iron Maiden-fan!
Hij wilde zelfs mijn originele Killers-shirtje ruilen tegen zijn King Diamond-shirtje. (Wat ik overigens niet gedaan heb natuurlijk )

De plaat is wat progressiever en afwisselender dan de voorgangers, maar ook bij vlagen een stuk minder hard en dat is toch heel erg jammer. De enige plaat die ik tot nu toe in bezit heb van ze, maar draai de andere 2 veel meer op me pc. Die moet ik dus ook nog maar es kopen. 4*

avatar van Dudeness
'k Vind de zanger maar niets, eigenlijk....

avatar van bennerd
Dudeness schreef:
'k Vind de zanger maar niets, eigenlijk....

Ik eigenlijk ook niet, begin ik zo langzamerhand te merken. Ik verlaag daarmee ook de cd naar een 3.5*

bro
bennerd schreef:

moh, en da luisterd dan naar goregrind.(sorry, kon het niet laten )ik vind de zang nog goed meevallen hoor

avatar van bennerd
bro schreef:

Die opmerking negeer ik maar

avatar van Dudeness
Ehm...vind ik ook maar een flauwe redenering.

Het heeft misschien meer te maken met de "manier waarop de zanger omgaat met zijn stem" dan de manier waarop er gezongen wordt?

Met andere woorden: in mijn geval vind ik niet dat de zanger echt creatief omgaat met zijn rol. Dat heeft niets te maken met "to Brul or not to brul"?

bro
yeah i know,uiteraard, was ook maar mopj tussen bennerd en mij. sorry voor de verwarring

Oei, had ik niet door

avatar van AGE-411
Ik heb vandaag dit album aangeschaft (kende het al via het illegale downloaden).

Op mijn versie is er geen hidden track.
Maar de laatste track (penulous skin) is meer dan 22 minuten !

Ik heb ze vorig jaar leren kennen toen ik iets op zocht van Howlin' Wolf en kwam hierdoor uit op "The Wolf is Loose" Ik wist niet wat ik hoorde. Heb meteen enkele andere nummers beluisterd en met de eerste kans ik kreeg Blood Mountain gekocht. Super album, geniale drum, en die stem levert in mijn geval zelfs een pluspunt.

Heb ze ook gezien op graspop afgelopen zomer en in mijn ogen het beste optreden. Tot mijn spijt heb ik er buiten Blood Mountain alleen maar Leviathan van, dat ik met een gelukje heb gevonden. Nu op zoek naar de rest.

avatar van Maximusic
Ik heb ooit na vele positieve berichten over Mastodon gehoord te hebben "Call of the Mastodon aangeschaft ik had in de winkel het idee dat het nieuw materiaal was, ik was het voor de zekerheid nog even gaan vragen aan het personeel (Dat er kennelijk ook geen verstand van had) Die dacht ook dat het nieuw materiaal was. Bleek het hele oude opnamens die nooit uitgebracht waren te zijn, en het was ook totaal niet wat ik er van verwacht had. Het viel me zo tegen dat ik het gelijk geruild heb en een andere cd van Mastodon hadden ze niet.
Dus nog steeds geen echte kennis gemaakt met deze band. Ik heb wel dingen geluisterd "moet er wel aan wennen" wat een aparte sfeer hangt er om deze band zeg! maar aangezien ik wel aan vernieuwing toe ben en al een behoorlijk aantal nummers beluisterd heb lijkt me dit album wel erg boeiend!

Sammael
Zag hem tweedehands liggen voor 5 euro, dus meteen maar meegenomen. Ik vind hem gaaf, maar geef denk ik wel de voorkeur aan de aggresievere voorgangers; dit plaatje klinkt in vergelijking met bijv. Remission wel wat tammer. Maar verder is dit album erg lekker, dikke 3,5*

avatar van Maximusic
Nu al een paar maanden in mijn bezit en het wordt er niet minder op. De eerstre weken grijs gedraait vervolgens een tijdje laten staan en nu weer volop aan het luisteren! Het blijft gewoon een heerlijk album, ze weten op zoveel plaatsen verassend uit de hoek te komen er variatie in de nummers is er in overvloed toch weten ze overal hun eigen sound te behouden. Mastodon blijkt een band te zijn die heavy metal in leven houd! Erg knap werk. Na deze ga ik me ook maar eens verdiepen in hun voorgaande werk. Die 4,5 blijft zeker staan, lager verdiend het niet als je het mij vraagt.
Ik zag zojuist trouwens een filmpje op de Mastodon site dat gaat over het nieuwe album, dat ze dit jaar nog uit willen brengen . Het zou me benieuwen.

avatar van vin13
Vandaag voor 5 euro gekocht bij van der leest(die hebben vaker rock/metal cheapies, waarschijnlijk kennen ze het niet). Zal hem later beoordelen.

5 euro, netjes.
Had hem destijds voor 13 euro geloof ik, half 2007 denk ik.
zat een sticker op dat ie een award had gehad voor "best album of the decade". stond alleen niet bij door wie dat zo bedacht was, jammer weer.

avatar van sq
sq
vin13 schreef:
Vandaag voor 5 euro gekocht bij van der leest.

Ik vandaag ook, met dank voor je tip

Bobiej
Zo.

Mastodon is een verschrikkelijk heerschende band, dat blijkt. Gestructureerde herrie, verschrikkelijk kont schoppend, originele melodieën, en zanglijnen die ontzettend goed blijven hangen. Catchy? Misschien, keivette "..." metal (jaa, probeer dáár maar wat in te vullen )? ZEKER.

Blood Mountain opent met een vlotte fill van Brann Dailor op The Wolf is Loose, met het legendarisch strakke drumwerk wat we van hem gewent zijn, al 3 albums lang inmiddels ! In combinatie met de magische riffs van Brent Hinds en Bill Kelliher, de oerbrul van Troy Sander, en de piepende vocalen van Brent (die ook keigoed clean zingt op Pendolous Skin), is dit voor mij dé metalband van het moment, tezamen met Lamb of God.

Ik knoop hier mooi 4,5* aan vast, metal is nog lang niet uitgestorven als bands als Mastodon blijven bestaan, die toch met telkens vernieuwende platen aankomen. Wat een gestoorde effecten op Bladecatcher!

Bobiej
Sleeping Giant is toch wel hét beukende nummer van deze plaat, geweldig hoe ze de 2 zangers (Brent en Troy) - over de hele plaat trouwens - gebruiken in 1 nummer, Blood Mountain begint wel aardig tegen het magistrale Leviathan aan te kruipen!