Lamb of God - Sacrament (2006)

Label: Epic

1. Walk with Me in Hell (5:11)
  2. Again We Rise (4:30)
  3. Redneck (3:40)
  4. Pathetic (4:31)
  5. Foot to the Throat (3:13)
  6. Descending (3:35)
  7. Blacken the Cursed Sun (5:28)
  8. Forgotten (Lost Angels) (3:05)
  9. Requiem (4:11)
  10. More Time to Kill (3:37)
  11. Beating on Deaths Door (5:07)
avatar van CWTAB
Net gelekt, heeft een tijdje geduurd....

Op deze cd klinken Lamb Of God terug heel wat harder, ze spelen ook ietsje sneller, Randy Blythe gebruikt z'n stem ook op andere manieren (meer variatie) en die is ook ietwat trager en duidelijker

Wederom een sterk album van 1 van de beste metalbands van het moment

Ik vond Ashes Of The Wake nog net iets beter. Misschien verandert mijn opinie wel naarmate ik het album meer beluister.

Het is minder technisch, zo lijkt me. Misschien is dit nu bewust niet meer gedaan ofzo, maar ik vind het spijtig.

Toch nog een zeer degelijke plaat van inderdaad één van de beste metalbands van het moment.

Necr0ph0biC
^En de solo's dan?

Ja, ik moet toegeven dat het na meerdere luisterbeurten allemaal beter overkomt. Het gitaarspel is van een hoog niveau. Toch zijn de progressieve kantjes wat meer afgeslepen op dit album.
Hoedanook een degelijke plaat.

Necr0ph0biC
Nouja, niet alleen het gitaarspel, maar alles is geweldig gedaan op dit album. Lamb of God is denk nu toch echt op hun hoogtepunt.

Een album die ik voor mijn kerst van mijn zoon heb gehad
Die vind dit maar niks. Niet alleen hij want mijn vrouw hoorde hem toen ik hem had opgezet met Kerst notebene
En zei wat een klere muziek. Dus deze kan ik helaas alleen maar opzetten als ik alleen thuis zit.... Of op mijn koptelefoon !!!!
Maar afijn genoeg gelult Ik hou ook van Progresiief en AOR maar dit vind ik af en toe ook lekker hoor
LEKKER RAMMEN
Aanrader ook voor Wolfmother aanhangers hahahahaha
3,5 *

avatar van james_cameron
Sterk album met uitsluitend goede songs. Prima produktie, uitstekende zang en een hechte ritmesectie. Doet af en toe wat denken aan Pantera, maar dan heftiger. Iets meer recht voor z'n raap dan voorgaand werk, maar overtuigend bruut en meeslepend.

avatar van tom broshuis
ik vind dat je op dit album de nummers iets beter kan onderscheiden van elkaar dan bij ashes of the wake en de andere, hij is volgens mij wel minder technisch, zelf speel ik gitaar en met sommige nummers van ashes of the wake doe ik 4 dage over en bij deze kan ik ze soms in een keer mee spelen, maar dat wil nog niet zegge dat dit een slecht album is of dat het niet technisch is, in tegen deel zelfs, ik vind het een geweldig album, vooral descending en redneck vind ik hele vette nummers

er zit ook meer afwisseling in de zang, blythe grunt nu van heeel zwaar tot heel hoog, en het drumwerk is zoals gewoonlijk geweldig (wat een fantastische drummer is dat toch)

4* sterren

Charles Manson
Gister voor her eerst eens deze band aandachtig beluisterd.

niet mijn soort metal

beetje te 'theatrale' stem.

Het weet me nergens echt te grijpen.

Nee, heb geen behoefte me verder in deze band te verdiepen.

maniac
again we raise , wat geweldig 'n nummer is dat zeg en moet zeggen de rest is ook niet slecht in mijn opinie

Mephistory
Redneck = briljant.

avatar van andnino
Theatrale stem? daar kan ik niet inkomen xO
Sterk is het allemaal wel, hoewel het toch wat zwakke puntjes kent.

aardig bandje niet meer en niet minder.
begrijp de hype niet helemaal

wil graag op mij woorden terug komen. net ff te snel geweest met mijn oordeel.
vind het nog steeds geen band met een heel nieuw geluid ofzo.
maar wat ze doen doen ze gewoon heel sterk.
als ik in een bui ben voor ff lekker knallen is dit album absoluut een van de plaatjes die ik geregeld op zet.
meer variatie dan ik in eerste instantie dacht.
lekker voor tijdens het trainen!!!

avatar van dirkje25
wat een ontzettend saaie plaat, bij elkaar mischien 1 nummer aan goede riffs op het hele album.....erg gemiddeld 2,5*

avatar van Metalhead99
Vond hem ook niet zo heel erg bijzonder, maar goed genoeg voor 3*.

avatar van nnnienke
Elke keer weer helemaal los gaan op deze plaat! Ik kan mij trotse eigenaar van deze disk +dvd noemen.

avatar van Zagato
Sacrament komt zo nu en dan langs en dan denk ik eigenlijk altijd 'moet ik meer doen', alleen al voor het heerlijke Descending!

avatar van Kondoro0614
Ja, ik wist stiekem al sinds het begin van de marathon dat dit album van Lamb of God toch wel mijn favoriet is. Ondanks dat dit het eerste album is geweest wat ik gehoord heb van de heren, en zo ben ik ook verslaafd en bekend geworden onder de naam 'Lamb of God', die zelfs uitgegroeid is naar één van de leukere bands om naar te luisteren in mijn opzichte en naar de band die ik veel draai in de auto op weg naar het werk of tijdens de terugreis, vooral het laatste is vaak aan de orde.

Ik heb 'Sacrament' altijd wat meer gewaardeerd dan de hoog scorende 'Ashes Of The Wake' wat desalniettemin een ijzersterk en supergoed album is. Toch heb ik met 'Sacrament' wat meer, niet alleen omdat het, het eerste album is wat ik heb geluisterd van de heren maar ik vind de mannen hier toch wel een hoogtepunt bereiken. Blythe's stem is grandioos, de grunt heeft eindelijk de gewenste toonvariatie en verveeld een keer niet, wat ik bij de vorige albums al snel wel had. De instrumenten worden fantastisch in gezet, het drumwerk van Chris Adler was erg fijn maar ook het gitaarwerken van Willie en Mark waren heerlijk.

Er staan genoeg heerlijke nummers op het album, en ik denk eigenlijk dat er geen één is die ik verafschuw of niet echt lekker vond. Alles is naar wens en dat maakt voor mij dit album ook prima. Met 'Walk with Me in Hell' als opener weet de band een knaller te maken, en het is gelijk een prachtige plaat. Ook het daarop volgende nummer 'Again We Rise' is heerlijk met als topper 'Redneck' die daarna volgt. Kort maar erg krachtig met een heerlijke sound, ook wel geinig hoe de band hierop een videoclip heeft geschoten als Blythe bijvoorbeeld in het refrein constant roept "This is a motherfuckin' invitation".

Daarna zitten we niet stil, 'Pathetic' is een heerlijk nummer tussendoor en als 'Descending' speelt is het voor mij toch wel doorslaggevend dat dit album voor mij perfect is. Zeker als we na 'Descending' verder gaan met 'Forgotten' en 'Requiem' wat ik persoonlijk twee van de betere nummers vond op het album. Echter na 'Requiem' vond ik de nummers niet héél interessant. Ze waren wel leuk maar liepen een beetje weg van het niveau van het album.

Ja, 'Sacrament' is mijn favoriet, en dat gaat waarschijnlijk ook wel zo blijven. Heerlijke plaat met prachtige muzikale stukken zoals 'Lamb of God' bekent staat, zeker geen hoogstaand gitaarwerk maar zo is deze band nooit echt geweest dus echt missen doe ik het niet. Al heeft 'Requiem' een prima solo, dus die mag hij ook in zijn zak steken!

Voorlopige tussenstand:
01. Sacrament
02. Ashes of the Wake
03. As the Palaces Burn
04. New American Gospel
05. Burn The Priest

avatar van Mr. Rock
Ik heb ooit een stukje van het optreden van Lamb of God op Graspop gezien toen deze cd nog niet zo lang uit was. Ze openden toen meen ik ook met Walk with Me in Hell. Daar moet ik eens wat van gaan luisteren, dacht ik toen. Het heeft even geduurd maar nu dan toch 'ingestapt' met dit album. Ik weet niet precies in welk metalhokje we dit nou moeten duwen. Thrash, melodic death, metalcore? Hoe dan ook, het luistert lekker weg, de solo's zijn erg goed en de zanger heeft een prettige gruntstijl. En ik ben ook altijd wel gevoelig voor goed drumwerk en dat zit hier meer dan goed. Ik mis alleen wat variatie. Op zich niet erg maar daardoor lijkt het album wat aan de lange kant, hoewel dat eigenlijk best meevalt. Hoogtepunten: de eerste drie nummers plus Descending en Requiem. Goh, dat is bijna de halve plaat. Misschien vind hem dan toch beter dan ik zelf door heb.