menu

Motörhead - Kiss of Death (2006)

mijn stem
3,57 (65)
65 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Metal
Label: SPV

 1. Sucker (2:59)
 2. One Night Stand (3:05)
 3. Devil I Know (3:00)
 4. Trigger (3:53)
 5. Under the Gun (4:44)
 6. God Was Never on Your Side (4:21)
 7. Living in the Past (3:45)
 8. Christine (3:42)
 9. Sword of Glory (3:57)
 10. Be My Baby (3:40)
 11. Kingdom of the Worm (4:08)
 12. Going Down (3:35)
 13. Whiplash * (3:49)
 14. R.A.M.O.N.E.S. * (1:22)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 44:49 (50:00)
zoeken in:
avatar van ricardo
3,5
Motorizer heb ik nog niet gehoord, dat doe ik nog een keer. ik vind dat Motorhead nu al zoveel mooie platen gemaakt heeft, dat ik mij afvraag of ze ooit nog eens met een kraker op de markt gaan komen ala Ace Of Spades, Orgasmatron of Overnight Sensation, want die 3 vind ik tot nu toe nog steeds de beste 3 ooit van Motorhead. word een keer weer tijd dat ze nog 1 keer een kraker van die grote gaan uitbrengen en dan gewoon stoppen, want nu maken ze al een aantal jaren om de 2 jaar van die net niet platen. jammer, want ik wacht nog steeds op die ene top kraker. laatste Motorhead album die ik voor mij de moeite waard vind, vind ik echt We Are Motorhead uit 2000 en dat is alweer 8 jaar geleden inmiddels. gewoon de beste nummers van die laatste 4 albums op 1 zetten en je hebt al een kraker denk ik, want op de laatste platen staan natuurlijk nog wel een 3 topnummers per plaat op dat wel.

PriestMaiden
Toch één van de betere Motörheadplaten! Wel wat minder dan Inferno. Another Perfect Day, Rock N' Roll en Ace of Spades vind ik ook super albums van Lemmy en co

avatar van De Ulk
4,5
Ik heb onlangs 3 Motörhead LP's tegelijkertijd gekocht: Infernö, deze en Motörizer. En ik vind dit veruit de beste van de drie, hier staan de meeste eenvoudige stampers op. Dit is de Motörhead die ik graag hoor. Nog nét niet zo goed als 1916 of Orgasmatron, maar wel een goede derde plaats...

avatar van ricardo
3,5
Ik vind deze plaat ook erg goed. Hier staan gelukkig geen ballads op, en dat heb ik bij Motorhead ook het liefste, gewoon lekker doorbeuken met die hap, daar staat Motorhead bij mij voor. Deze plaat vind ik ook beter dan Inferno, die gewoon over de top is en ik gewoon te hard vind. Deze vind ik dan lekkerder wegluisteren en meer Motorhead dan Inferno.

avatar van ricardo
3,5
Ik moet terug komen op wat ik eerder zei bij dit album. Het klinkt eigenlijk gewoon als een 2 jaarlijkse verplichting om een album uit te brengen. Het blijft natuurlijk onmiskenbaar Motorhead, dat natuurlijk wel, maar de riffs en nummers liggen zo voor de hand dat het gewoon niets tot weinig toevoegd in hun hele oevre. Inferno is ook niet bijster origineel, maar die is dan wel weer snoeihard, en dat is dan wel weer eens wat anders. Inferno vind ik om die reden dan nog niet heel goed, maar kwalitatief en de zin dat ik er in heb om ze te draaien is bij Inferno niet hoger dan bij deze plaat.

avatar van B.Robertson
3,5
Krijgt van een bekend rock/metal magazine een 6,5.Dit is wel erg laag.Van mij 3,5 sterren.Het balladachtige God was never on your side is voor mij de beste.Tot zover.Ik wil nog wat andere dingen bespreken.

avatar van Guinness1980
3,5
ricardo schreef:
Motorizer heb ik nog niet gehoord, dat doe ik nog een keer.

Ik vind Motörizer iets beter dan dit album.

Wel leuk dat ze een Metallica nummer coveren (Whiplash)

avatar van Rinus
4,0
Absoluut geen slecht album van het luidruchtige trio. Goede opvolger van "Inferno", En hoewel de nummers soms wat simpeler zijn van opzet, draven ze in de meeste gevallen, op de ballade na dan, lekker door. En daar gaat het tenminste toch om bij Motorhead. Op vinyl.

avatar van west
3,0
Kijk eens aan, dit album vind ik zowaar wat minder. Waarom? De songkwaliteit is over het geheel genomen wat minder dan normaal. Uitzonderingen zijn opener Sucker, ballad God Was Never On Your Side, Trigger, Devil I Know & Be My Baby. De rest is toch wel (erg) simpel. De band kan beter.

avatar van ricardo
3,5
Ben ik met je eens West, ik vind deze ook een mindere van Motorhead. Als je het hoort klinkt het gelijk wel lekker catchy en stevig, maar je raakt er snel flauw van. Heb deze in het begin best veel afgespeeld, maar hoef hem eigenlijk ook niet weer te horen.

De laatste echt goede Motorhead plaat vind ik eigenlijk Overnight Sensation, want daar zit voor Motorhead begrippen nog wel redelijk wat variatie in. Ook een plaat die ik nu nog regelmatig draai.

We Are Motorhead en Inferno zijn ook leuk om nog eens te beluisteren, maar voor mij ook geen hoogvliegers.

avatar van west
3,0
Inferno vind ik ook een goed album. Hun laatste album The World Is Yours vind ik werkelijk één van hun beste albums, echt van begin tot eind. Hier wordt 'ie best goed gewaardeerd (ook 3,60) maar als je reviews in the UK leest zijn die ook een stuk positiever. Heb je die al gehoord?

avatar van ricardo
3,5
Nee hun laatste heb ik nog niet gehoord net als Motorrizer ook niet. Misschien The World Is Yours dan toch maar een keer gaan proberen.

Ach weet je wat het is West, ik heb in totaal 17 albums van Motorhead, waaronder 3 live albums en de verzamelaar No Remorse en dat vind ik eigenlijk mooi genoeg.

Zal eens op you tube nummers gaan beluisteren van hun laatste, maar een goede indruk geeft het vaak niet.

Ze gaven gisteren nog een concert in Zwolle en schijnt erg goed geweest te zijn, jammer dat ik geen tijd had, anders was ik zeker heengegaan. Ben je ook weleens bij een concert van hun geweest?

avatar van west
3,0
Nee helaas niet. Ik wilde daarom nu gaan, maar zit thuis met een bronchitis.....

avatar van T8T
T8T
ik als Motorhead fan mag dit album als allerliefste herrieschopper. Eerst was mijn liefde Bastards totdat KOD voorbij kwam.

Het is voor iedereen best wennen want net als 1916 en March or Die is Kiss of Death goed opgenomen in de studio en de afmixing want het klink allemaal vol en hifi iets wat normaliter bij Motorhead niet het geval is.

Qua ruwe albums ligt mij Hammered goed in het gehoor.

avatar van spinout
4,0
Zowaar een ietwat saai Motörhead album. Niet één nummer blijft bij. A pity Sucker!

avatar van B.Robertson
3,5
Wel goed opgenomen, maar 't blijft mij ook niet echt bij. Inferno blijft beter bij met zalige songs als Killers, Terminal Show, In the Name of Tragedy en de rustpuntjes Keys to the Kingdom en Whorehouse Blues.
Val sowieso onder die fans die Lemmy in 1998 wou terughalen met het album Snakebite Love, omdat die fans in kwestie de concerten wel bezochten, maar de nieuwe albums niet meer kochten. Na het vertrek van Würzel heb ik er nooit echt hoge verwachtingen meer van gehad, al waren ze met z'n drieën wel in staat om Civil War te schrijven, op Overnight Sensation. Kiss of Death is ook voor hun doen vrij simpel, de afsluiter Going Down vind ik zelfs zwak, maar op de een of andere manier klinkt de rest van het album wel lekker. Kan me toch wel in de lage waardering in de Aardschok destijds vinden (het heilige vuur was weer gedoofd).

avatar van ricardo
3,5
Ik vind dit een lekker album, niets nieuws onder de zon, maar zeker niet slecht.

Vind deze zelfs beter dan Inferno nog die ik eigenlijk wat over de top vind voor Motorhead begrippen, vooral de opener heeft daar last van vind ik en een paar andere te stevige nummers ook.

Deze past qua stijl beter bij hun dan Inferno.

Tja hoever moet je gaan met Motorhead albums kopen?

Dit was mijn laatste van hun, en denk dat ik het daar ook maar bij laat, misschien dat ik hun definitief laatste album die ze uitbrengen nog ga kopen, eerst maar afwachten hoeveel er nog inzitten.

avatar van B.Robertson
3,5
Binnenkort komt Aftershock uit. Mogelijk hun laatste album, want het gaat niet goed met Lemmy zijn gezondheid.
The Wörld Is Yours heb ik gloednieuw voor het volle pond gekocht, evenals sommige live-albums.
Verder krijg ik meestal CD's voor m'n verjaardag en de rest van de laatste pakweg 18 jaar uit hun discografie komt uit de aanbiedingsbak of tweedehands van Marktplaats.
En dan moet er ook nog altijd een nieuw solo-album van Lemmy uitkomen.

avatar van AOVV
3,0
Geen slecht album van Motörhead, daar niet van; maar een hoogvlieger in hun oeuvre is het ook zeker niet. Genietbaar, dat is het eerste woord dat in me opkomt.

Op 'Kiss of Death' leveren de heren alweer vakwerk, al doet het hier en daar iets te geroutineerd aan. De wilde haren van de jonge jaren worden gemist. Het enige nummer dat wat nieuws brengt is, en daar sta ik blijkbaar niet alleen in, de ballad "God Was Never on Your Side", en dat is meteen ook, samen met de opener (die wel oprecht reet - en herrie - schopt) het hoogtepunt. Na een topper als 'Inferno' zorgt dit album voor ontnuchtering, en het gevoel van lichte euforie dat ik beleef als ik naar de voorganger luister, ontbreekt hier.

Toch kan ik nog steeds 3 sterren kwijt aan dit album, want het moet al erg raar lopen mocht Motörhead van mij een onvoldoende krijgen.

avatar van B.Robertson
3,5
Zit een erg mooi geluid in, maar verder blijf ik het één van hun minste albums vinden. Een gevoel van lichte euforie had ik pas weer met Aftershock, 3 albums later. Meestal bevatten de post-Würzel albums wel één of meerdere klassiekers. Misschien een idee om eens een top 10 nummers van 1996 tot 2015 te maken.

avatar van Kondoro0614
3,5
Toch na 'Inferno' weer een wat slapper aftreksel van de heren bij Motörhead. Waar het album vrij sterk wist te beginnen met vooral het nummer 'Sucker' raakte het na een langere tijd toch weer wat verloederd.

Van 'Sucker' tot aan 'God Was Never on Your Side' wist het album mij zeker te boeien met aardig wat mooie harde nummers, toch daarna vond ik het album langzamerhand weer wat in kakken en keerde ik weer een beetje in de oude motörhead staat: het word nergens saai maar echt geweldig ga ik het niet meer vinden, en aangezien we rond het einde zitten van de marathon (nog maar een paar albums te gaan) ben ik toch echt bang dat de band minder indruk kon wekken dan dat ik gehoopt had.

"If the skies, turn into stone,
It will matter not at all,
For there is no heaven in the sky,
Hell does not wait for our downfall,"


Zeker wist de ballad 'God Was Never on Your Side' mij weer het meeste te boeien, en ik heb door dat ik Motörhead vaak het leukste vind op hun rustige nummers (zoals '1916' van het album '1916' en 'Whorehouse Blues' van 'Inferno). En dan is het tegenovergestelde dat nummers als 'Sucker' mij ook kon boeien maar alles daar tussen vond ik niet interessant.

Voorlopige tussenstand:
01. 1916
02. Inferno
03. Ace of Spades
04. Overkill
05. Overnight Sensation
06. Another Perfect Day
07. Rock 'n' Roll
08. We Are Motörhead
09. Kiss of Death
10. Bastards
11. Orgasmatron
12. Bomber
13. Sacrifice
14. Iron Fist
15. Motörhead
16. Hammered
17. Snake Bite Love
18. March ör Die

avatar van B.Robertson
3,5
Volgens de Aardschok was het heilige vuur van 'Inferno' op 'Kiss of Death' alweer gedoofd. Waar eerstgenoemde een 9,5 kreeg en plaat van de maand werd, moest laatstgenoemde het van dezelfde recensent met een 6 à 6,5 doen. In ieder geval een mooie en volhardende marathon die alweer ruim twee maanden loopt.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:11 uur

geplaatst: vandaag om 22:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.