Delain - Lucidity (2006)

Label: Roadrunner

1. Sever (4:53)

2. Frozen (4:43)

met Rosan van der Aa

3. Silhouette of a Dancer (5:25)

met George Oosthoek

4. No Compliance (5:10)

met Sharon den Adel en Marco Hietala

5. See Me in Shadow (4:41)

met Liv Kristine

6. Shattered (4:20)
  7. The Gathering (3:35)

met Marco Hietala en Rosan van der Aa

8. Daylight Lucidity (4:36)

met Marco Hietala en Rosan van der Aa

9. Sleepwalker's Dream (4:27)
  10. A Day for Ghosts (3:37)

met Liv Kristine, Marco Hietala en Rosan van der Aa

11. Pristine (4:31)

met George Oosthoek en Rosan van der Aa

12. (Deep) Frozen * (4:46)

met George Oosthoek

13. Silhouette of a Dancer [Acoustic] * (3:23)
  14. Frozen [Acoustic] * (4:27)
  15. See Me in Shadow [Acoustic] * (3:36)
  16. No Compliance [Charlotte Only Vocals] * (5:09)
avatar van james_cameron
Sterk debuut van deze nederlandse metalband. Inmiddels is men in 2014 aan album nummer vier toe, The Human Contradiction, waarop de band een stuk gelikter en poppy voor de dag komt. Hier klinkt alles nog meer oorspronkelijk, alsmede lekker heavy en gothic. Fijn zwaar gitaarwerk en uitstekende zang van Charlotte Wessels. Het songmateriaal is ook van niveau. De latere albums zijn ook prima, maar toch is het jammer dat men het geluid van dit debuut snel heeft laten varen.

avatar van Marcelvdelft
Vind dit toch echt een heerlijke plaat. Lekker afwisselend en ieder nummer is wat mij betreft goed te slikken.