Ryley Walker - Golden Sings That Have Been Sung (2016)

Folk
Label: Dead Oceans

1. The Halfwit in Me (5:54)
  2. A Choir Apart (3:11)
  3. Funny Thing She Said (6:26)
  4. Sullen Mind (6:32)
  5. I Will Ask You Twice (2:02)
  6. The Roundabout (4:41)
  7. The Great and Undecided (3:39)
  8. Age Old Tale (8:12)
  9. Sullen Mind * (41:01)
avatar van ArnoldusK
@ Le Guess Who 2016 te zien (wederom). Jummie

avatar van Lura
Een bonustrack track van 41 minuten, interessant.

avatar van Joshua68
Heb nummer als bonustrack opgevoerd maar is een aparte CD/LP bij de luxe-edition: Golden Sings That Have Been Sung (Deep Cuts Edition). Hierbij zit een tweede CD/LP met het nummer Sullen Mind (Live at SiriusXM The Loft).

avatar van Leeds
Ik heb deze op pre-order op goede hoop. Heel benieuwd naar!

avatar van Lura
Hij is volgend weekend te zien op het Best Kept Secretfestival in Hilvarenbeek.

avatar van philtuper
Gezien. Mooi! Al was hij niet helemaal toonvast óp de hoge noten, ik heb er wel ván genoten. Met name zijn gitaarspel blijft fingerlicking...

'The Roundabout' ( Ryley Walker - The Roundabout by Dead Oceans | Free Listening on SoundCloud ) is fantastisch. Doet me denken aan Rodriguez (die van die Sugar Man film), wellicht aan die hele jaren 60 folk sfeer.

avatar van Slowgaze
'Rock' mag hier gerust bij als genre; erg veel elektrische gitaar. Moet soms een beetje aan Led Zeppelin of Jeff Buckley denken (al ben ik met beide oeuvres niet heel bekend, moet ik eerlijk zeggen). Als ik de verdere berichten bij deze artiest (bijvoorbeeld ook bij het vorige album) zie, krijg ik het vermoeden dat dit album een koerswijziging is. Hoe was zijn voorgaande werk?

Hendrik68
Of je alleen op basis van dit nummer van een koerswijziging kan spreken lijkt me wat voorbarig. Maar dit nummer is iets meer recht toe recht aan dan we van Walker gewend zijn, dat wel. Maar of dat een voorbode is van een koerswijziging is afwachten. En als de plaat uit is kan ik persoonlijk beter even wachten met mijn oordeel, want bij beide vorige platen was ik in het begin bepaald niet heel enthousiast. Dat heb ik beide keren moeten bijstellen. Bij de vorige gebeurde dat pas na het geweldige optreden van hem en ook vooral zijn band op Take Root. Daar maakte hij enorm veel indruk. Toen pas hoorde ik ook hoe vakkundig de songs op plaat in elkaar steken. The Roundabout klinkt iets minder vakkundig, iets minder spannend vooral.

Het album is al wel gelekt, dus misschien heeft Slowgaze zich daarop gebasseerd? De nummers klinken mij inderdaad anders in de oren (vnl iets duidelijker een studioproductie, de elektrische gitaar is wat 'ronder' en duidelijker op de voorgrond), al zijn de drums wel gelijk gebleven.

avatar van Slowgaze
Ik heb een recensie-exemplaar, vandaar dat ik de hele plaat al heb kunnen beluisteren.

Waar schrijf je voor?!

Gonzo (circus).

Nog nooit van gehoord, maar dat ligt aan mij, want ik kom al heel lang niet meer in een tijdschriftenwinkel.

avatar van philtuper
Ik dacht dat jij zelf Lura zelf ook recensies schreef? Dan zou het wel raar zijn als je nog nooit van Gonzo hebt gehoord. Zal me wel vergissen... Anyway, benieuwd naar het volledige album! Primrose Green was wel een favorietje van 2015. Hoop dat hij het niveau daarvan wederom haalt.

philtuper schreef:

Het is toch echt zo. Het enige blad waarop ik geabonneerd ben is Popmagazine Heaven en af en toe bezoek ik enkele websites. Ik schrijf inderdaad zelf ook recensies.

avatar van wexxel99
Begint steeds meer op Gastr del Sol te lijken. Weer erg leuk, Ryley gaat steeds verder van zijn debuut opschuiven.

avatar van wexxel99
Overigens is de Gonzo het beste muziektijdschrift ooit(naar mijn bescheiden mening).
Edit: Sorry op de Opscene na natuurlijk

avatar van Slowgaze
Die matige teksten doen het album trouwens bepaald niet goed.

avatar van Norrage
Fantastische plaat weer, misschien wel zijn beste

avatar van wexxel99
Overigens is dit album per luisterbeurt aan het groeien. Het post-rockerige van bands als Shrimp Boat gecombineerd met de artsy toonzetting van Gastr del sol gaat erin als zoete koek.
Sommige stukken in mn het tweede gedeelte van de plaat lijken zo van Jim O'Rourke's, Bad Timing geplukt. Ik word toch altijd weer zo gelukkig van dit soort artiesten die gewoon hun eigen gang gaan.

Ik heb inmiddels drie nummers gehoord en ik neig naar een pre-order (er komt ook een mooie dubbelaar op LP uit). Wat mij doet twijfelen is de inhoud. Is het tekstueel gezien een anti-Christelijke plaat?

Eerder een kritisch-Christelijke plaat

wexxel99
Eerder een kritisch-Christelijke plaat

Ok, helder.

avatar van shinybeast
Gonzo (circus).

geweldig blad, evenals gratis bijfevoegde cd
mind the gap

avatar van Poepie34
Zijn nieuwe nummers waren op Best Kept Secret van grote klasse! Ik kreeg om 13:30 al een kippevel moment!

wexxel99 schreef:
Shrimp Boat, toe maar! Die vergelijking had ik nog niet gemaakt en ook niet gehoord! Bijzondere band, de bakermat van The Sea and Cake. Prachtige band. En deze van Ryley is ook gewoon van buitengewone klasse! Waarschijnlijk stond ik naast Poepie34 met het kippenvel op mijn armen...

Vento Vivimus
wexxel99 schreef:
Toch grappig dat het pad dat Ryley Walker aan het afleggen is zoveel gelijkenissen vertoont met Jim O'Rourke. Zal mij niet verbazen als Ryley ook in Sonic Youth zijn partijtje gaat mee raggen...

Vreemde associaties om deze 'folkie' te vergelijken met deze noisy wegbereiders van de grunge, toevallig ook een van mijn favoriete bands uit de late eighties en de nineties en de toonkunstenaar uit de windy city, mr O'R. Die naast zijn solo albums net zo sterk verbonden is met Jeff Tweedy's Wilco als met de beroemde noise band uit The Big Apple. Mijn inziens slaat Wexxel hier toch behoorlijk de plank mis. Gevalletje Wexxelschade?

Als dhr. Walker nog eens mee wil spelen met Sonic Youth kan ik hem alleen maar adviseren om snel een bemiddelingsbureau te starten, want na de split van Kim & Thurston in 2011 lijkt ook de band uit elkaar te zijn gevallen en hebben de drie kernleden al weer het nodige solomateriaal afgeleverd. Dhr Moore zag ik daarna gelukkig al weer een keer optreden met zijn nieuw band. Hun 'Daydream Nation' tour van een paar jaar geleden lijkt helaas ook hun muzikale requim.

Old man look at my life, I'm a lot like you were.

avatar van Cannabooze
Oeiii. Deze had ik niet zien aankomen.
Van voorgaande albums geniet ik nog met regelmaat. Primrose Green behoort voor mij nog steeds tot het beste van 2015.
Dat wordt dan toch weer een rondje platenboer van het weekend.
Zeer benieuwd!

avatar van Poepie34
Wat een mooi album, heel anders dan Pimrose Green! Echt schitterend, top kandidaat voor album van het jaar!