Acda en de Munnik - Naar Huis (1998)

Label: S.M.A.R.T.

1. Het Regent Zonnestralen (3:45)
  2. Niet of Nooit Geweest (4:02)
  3. Naar Huis (3:10)
  4. Laat Me Slapen (4:09)
  5. Mis Ik Jou (4:09)
  6. Slaap Zacht Elisabeth (4:23)
  7. Zwerf' On (3:09)
  8. Zitten voor de Blues (4:21)

met De Poema's

9. De Kapitein (4:24)
  10. Wennen aan Jou (3:53)
  11. Brussel Moeten Heten (4:15)
  12. Wees Niet Bang (3:19)
  13. Eerste Helmersstraat (3:35)
  14. Bij Haar Zijn (3:06)
Ik heb het nooit zoveel gevonden, Acda en de Munnik. Ik ben er een beetje op afgeknapt door bepaalde iemanden die er teveel mee dweepten toen ze net een beetje in beeld begonnen te komen. Onlangs hoorde ik echter deze CD en bleek ik er veel meer aan te vinden dan ik had gedacht.

Hun minst goeie cd, ondanks de kneiterd van een nummer 1 hit.

Niet zo goed als de voorganger, maar "Brussel moeten heten" is wel heel erg mooi. En "Slaap zacht Elisabeth" is een ijzersterke tranentrekker.

Na deze CD had ik overigens wel even genoeg van de heren. Maar ik hou ze in de gaten, want ik verwacht nog wel een keer wat moois.

Guilty pleasure: Niet of Nooit Geweest vond ik erg leuk.

Inmiddels is de belangstelling voor dit duo uitgekomen op 0,0.
Dit draai ik ook nooit meer eigenlijk. Af en toe eens een liedje op de I-pod shuffle is wel te doen, maar het hele album?!

Stuk voor stuk prachtige nummers met pop en blues. Ook heel goed om bij mee te zingen als je nummers kent

Veel leuke nummers om zelf te spelen met gitaar en hard mee te zingen. Goeie plaat maar niet hun beste.

De beste artietsen en de nummers zijn echte knallers, ik ken ze allemaal uit me kop en ik vind het onterecht dat dit hun slechtste album is.

Na acda en de munnik, het allerbeste album. Ze maken echt geweldige muziek dat moet gezegd geworden.

Ja! Ik vind dit wel de beste plaat. Heb ik echt helemaal grijs gedraait. Normaal heb ik het nooit zo op Nederlands Muziek. Maar acda & de munnik zijn Oké. En ook ik ken hun nummers uit mn hoofd. Zitten echt goede nummers op.

Gewoon een leuk album is dit, aanrader!

X. Lonneke

Laatst gekocht voor de eerste paar nummers maar al snel kreeg ik in de gaten dat de rest me totaal niet kon bekoren. Dus na 10 minuten gaat de CD meestal af. Jammer dat ze niet allemaal zo aanstekelijk zijn als Niet of Nooit Geweest en T Regent Zonnestralen.

Alleen 'Brussel moeten heten' maakt de plaat al de moeite waard. Verder vind ik het een beetje een warrige c.d., die vooral leunt op, 'Naar huis', 'Laat me slapen' en 'Brussel moeten heten'. Wel heerlijke meebralmuziek natuurlijk.

avatar van Discoverme
In een foute bui erg leuk om mee te zingen met 'Het regent zonnestralen, niet of nooit geweest, laat me slapen'. De Kapitein is bij lange na niet zo leuk als de kapitein deel 2 (de single-versie)

fredpit
de houdbaarheidsdatum voorbij...

Erg lekkere cd... Vind de kapitein best mooi, als je hem samen met deel 2 hoort ...

Mooiste nummer op deze cd voor mij, Euhmmm wat niet ..

Nee, mooiste zijn de eerste 5 en nummer 9 en 10 ...

Greetzzz Jakob

avatar van marco straaten
Mooiste nummer vind ik: Naar huis
4* voor dit album

avatar van Reijersen
Aardig plaatje van deze 2 heren. Hun stemmen liggen lekker in het gehoor en passen goed bij elkaar. Zitten zeker een paar mooie liedjes tussen.

Dit album valt me niet tegen. Staan tekstueel een aantal zeer sterke nummers uit. Hun bewerking van Goodnight Elisabeth van Counting Crows is erg ontroerend, en Het Regent Zonnestralen heeft zo'n mooie verhalende tekst.

avatar van Demolisher
Niet dat de meerderheid altijd gelijk heeft, maar ik vrees dat mijn bovengemiddeld hoge cijfer wel iets met de context en plaats waar ik dit veel heb gehoord te maken moet hebben.

Maar ik volg dat gevoel gewoon maar en geef een 4

avatar van Carolaah
Ahh dit album heeft een paar schitterende tracks, natuurlijk de hits, maar ook 'Naar huis' en 'Slaap zacht Elizabeth' vind ik schitterend.
De laatste tracks vind ik wat minder, niet slecht, maar de eerste zijn het zeker meer waard.

avatar van Coentje
Oef ik ben juist fan van alle nummers na de eerste 2, die komen me nu onderhand wel m'n strot uit.

Brussel Moeten Heten en Laat Me Slapen zijn tekstueel érg goed. ( op NL maatstaven briljant)

avatar van lauradance
Deze mensen hebben me nooit weten te bekoren, net allemaal te gladjes. Er bestaan betere Neerlandse muzikanten.

avatar van LDeVries
redelijk goede plaat met een paar lekkere nummers.

avatar van Foetsj_NL
Prachtige plaat, met een paar enorm goede nummers. Naar Huis, Wennen aan Jou, Het Regent Zonnestralen, Brussel Moeten Heten, stuk voor stuk pareltjes.

Een dik verdiende 4,5 *. Heb deze plaat echt zo ontzettend veel gedraait.

Dit is een heerlijk meeblèralbum. De teksten vind ik ook erg goed.

Sfeervol en verzorgd, maar net iets minder overtuigend dan het debuut. Ik heb de hit "Niet of nooit geweest" nooit zo begrepen. Er staan veel beter nummers op.

Slaap Zacht Elizabeth (bewerking van de Counting Crows song), Naar Huis en vooral Brussel Moeten Heten.

Andermaal een aardige serie luisterliedjes van deze kleinkunstenaars, met veel gevoel gebracht en enkele meesterlijke uitschieters. De teksten zijn nog steeds het belangrijkste wapen van Acda & De Munnik, en op de een of andere manier lijken die twee stemmen voor elkaar gemaakt. Als ze samenzingen, dan gebeurt er iets.

Toch is Naar Huis geen grote sprong voorwaarts. Daarvoor pakt hun debuut net iets meer, en zijn deze liedjes wat te veel van hetzelfde (om er eens een dooddoener tegenaan te gooien). Single Niet Of Nooit Geweest werd een grote hit, maar is zo'n nummer dat mij juist gaat irriteren. Als dat harmonicaintro op de radio voor de zoveelste keer voorbijkwam, skipte ik altijd even verder.

Gelukkig staan er op Naar Huis wel een aantal juweeltjes die de mindere nummers verbloemen: Slaap Zacht Elizabeth (bewerking van de Counting Crows song), Het Regent Zonnestralen en vooral Brussel Moeten Heten.

avatar van musicfriek
Het Regent Zonnestralen Titel is erg leuk gevonden.

LoveStoned
Aaaaah! 'Het regent zonnestralen'!
Van alle Acda/Munnik, Dijk, Blof, Volumia en andere Nedertroep bij elkaar is dit het ergste nummer wat in dit kikkerland is bedacht! En hou a.u.b. deze quasi-intelectuele nepmuzikanten kleinkunstenaars te noemen.

avatar van Honkie
0,5
Als we de raad van de heren opvolgen en hen in het vervolg laten slapen kan ons veel leed bespaard blijven in de toekomst.

avatar van rkdev
De bewerking van Goodnight Elisabeth is met klasse gedaan.
Verder prima plaatje.