Atmosphere - Fishing Blues (2016)

Label: Rhymesayers

5. Perfect (3:36)
  6. Seismic Waves (3:57)
  7. Next to You (4:18)

met deM atlaS

8. The Shit That We’ve Been Through (3:34)
  9. When the Lights Go Out (4:41)

met DOOM en Kool Keith

10. No Biggie (2:35)
  11. Everything (3:38)
  12. Chasing New York (3:24)

met Aesop Rock

13. Sugar (3:56)
  14. Fishing Blues (3:40)

met The Grouch

15. Won’t Look Back (4:34)

met Kim Manning

16. Anybody That I’ve Known (4:33)
  17. Still Be Here (3:57)
  18. A Long Hello (3:17)
avatar van Slowgaze
2016 al, had ik niet verwacht. Ik had 2017 verwacht, met die intervallen van drie jaar. Maar fijne gastenlijst (en fijn dat er weer wat gast-mc's op een Atmosphere-plaat staan. Ik hou van Slug als solo-rapper, maar ook van Slug in groepsverband).

Even off-topique: EL-P, volgend jaar is het weer tijd voor een nieuwe soloplaat, dat weet je? Kusje.

avatar van niels94
'Ringo' klinkt alvast... duf, zeg.

avatar van Silky & Smooth
Gastartiesten! Ik weet nog niet wat ik ervan moet denken. Ik vond het altijd cool dat albums van Atmosphere bestonden uit Slug, Ant en sporadisch eens een gast. Dit zijn er erg veel. Het kan alle kanten op gaan, maar ik ben bang dat het lastig wordt om de Atmosphere-sound te behouden met zoveel externe invloeden. Aan de andere is dit misschien ook wel eens goed!

avatar van -marco-
Mmmm, onverwachts. Valt toch ook wel mee kwa gastartiesten.
Kijk er iig erg naar uit!

avatar van Johnny Marr
Wow, DOOM gestrikt! Benieuwd hoe dat gaat klinken...

avatar van Snoeperd
Zin in de tracks met DOOM en Aesop Rock, verder weet ik het niet zo goed met Atmosphere's laatste albums, draai The Family Sign en Southsiders eigenlijk nooit meer, enkel losse nummers, en Ringo klinkt alvast niet heel boeiend.

avatar van ArthurDZ
Yes, lekker snel na het geweldige Southsiders weer een nieuwe plaat! Hier heb ik zin in!

avatar van IllumSphere
Ben benieuwd!

avatar van ES2013
Ik heb Southsiders toch wel grijs gedraaid inmiddels, kijk weer uit naar deze plaat. Ringo klinkt in ieder geval lekker. Ben benieuwd hoe de gastartiesten uitpakken dat zie je niet vaak op een Atmosphere plaat. De losse nummers (met gastartiesten) die ze in de aanloop hebben uitgebracht klinken goed.

avatar van ThingMan
Ben benieuwd. Ringo vind ik wel een relaxt nummer. Er staan geen nummers op die hij de laatste maanden heeft uitgebracht zoals Windows.

Johnny Marr schreef:
Wow, DOOM gestrikt! Benieuwd hoe dat gaat klinken...

En Kool Keith...nog zo'n onnavolgbaar figuur.
Mooi weer wat te horen van MF Doom, maar een nieuwe solo-plaat van de gemaskerde held zou nog mooier zijn

Edit: ik lees net iets over mixtape met 13 tracks van Dem Atlas, geproduceerd door MF Doom. Titel ? MF DEM

avatar van MJ_DA_MAN
Stalin schreef:
Wordt een mixtape waarop deM atlaS rapt over al uitgebrachte DOOM-beats. Niks bijzonders dus. Wel héél erg been there, done that ook.

MJ_DA_MAN schreef:
Onze gemaskerde held moet maar zsm met eigen materiaal gaan komen inderdaad...dat beloofde album met Ghostface Killer ook nog steeds niet klaar.

avatar van Slowgaze
Ghostface Killah bedoel je.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Nee, Stalin bedoelt wel degelijk Ghostface Killer. Dit is zijn niet dyslectische neef.

Maartenn schreef:
Haha...hoe verzin je het ?

avatar van Septua
Slug heeft een beetje last van het Vinnie Paz syndroom.. Constant dezelfde flow, nu ook op No Biggie.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
No Biggie klinkt heel vet! Een stapje terug in de richting van You Can't Imagine... Klik.

avatar van Timmie
Ik kijk hier echt naar uit!

Leaked

avatar van Mark17
Eerste gedachte: waarom lijkt alles zo verdomd veel op elkaar?

Rene1979
Mijn eerste gedachte: Vergelijk dit niet met voorgaande albums, dit is weer een dope album! We kunnen wel lekker spastisch doen over dit is niet zo goed als When Life Gives You Lemons oid maar dit is nog steeds beter dan het gemiddelde Hiphop album dat uit komt. Just my 2 cents.. Weer dope Ant producties en een weergaloos rappende Slug!

avatar van Silky & Smooth
Ik ben het eens met Rene1979 , al kan dit zeker wel vergeleken worden met vorige albums. Ik vind het zelfs wel wat lijken op hun laatste twee albums, maar dan beter. Alleen de beats van Seismic Waves is vervelend.

avatar van jellecomicgek72
Weinig berichten hier gek !! Vreemd... staat nu voor de eerste keer op.

avatar van Silky & Smooth
Ik was dit weekend erg druk met een project en daardoor heb ik dit album het hele weekend op repeat gehad. Niet eens zo zeer omdat ik te druk was om een andere plaat op te zetten, maar op het moment Like a Fire weer ingezet werd zag ik geen reden om op 'stop' te drukken. Fishing Blues is gewoon bijzonder fijn album om naar te luisteren.

Atmosphere is na When Life Gives You Lemons een andere kant op gegaan. Ant trad qua producties meer naar voren. Wat bombastischer en meer (vocal)samples. Slug daarentegen stapte wat uit de schijnwerper doordat zijn teksten minder cryptisch werden. Ze werden zelfs wat zoeter, wat softer. Iets wat mij bij vorige album nog wel eens tegen stond, maar hier lijken ze de juiste mix te hebben gevonden. Ondanks dat Slug nog steeds geweldig rapt, ligt de nadruk er minder op. Raps en producties smelten samen op Fishing Blues tot een relaxte, mellow sound.

En juist vanwege dit geluid komt het (voor Atmosphere) grote blik gastartiesten dat ze hebben opengetrokken goed van pas. Zij zorgen ervoor dat het niet té zoet wordt. Dem Atlas en Kim Manning zorgen voor variatie binnen de lijntjes van het album, terwijl DOOM, Kool Keith en Aesop Rock de randjes scherp houden. Samen creëren ze een interessante mix die ik niet naast een God Loves Ugly, You Can't Imagine How Much Fun We're Having of When Live Gives You Lemons kan leggen, maar zeker wel kan bekronen met een hoog cijfer!

Echte uitschieters ontbreken, maar als compleet plaatje vind ik echt enorm sterk!

Het klinkt weer heerlijk!

avatar van thgryda
Een paar maanden geleden gooide ik Southsiders nog eens op en ik vroeg me af of ze nog eens met een album zouden komen. En kijk... ik volg het allemaal niet meer zo op de voet en dan word je al eens aangenaam verrast. Proberen deze week het album eens deftig te beluisteren!

Edit: Ik mis toch wat innovatie en hoor een blauwdruk die het midden houdt tot de typerende sound van de voorgaande albums en daarbij af en toe teruggaat naar het iets oudere werk. Het moet niet altijd vernieuwend zijn maar vooralsnog klinkt het me wat té vertrouwd. Misschien dat het nog wat moet groeien.

avatar van Timmie
Ik vind Still Be Here echt een mooi nummer!

avatar van philtuper
Benieuwd of Rhythm & Poetry daarboven ook een geluidsinstallatie heeft en deze heeft opgelegd... Wat zou hij hiervan vinden? Dankzij hem heb ik in ieder geval Atmosphere (When Live Gives You...) opgepikt waarvoor ik hem dankbaar ben. En ook deze klinkt bij de eerste luisterbeurten weer zeer vermakelijk. Ben geen groot hip-hop liefhebber maar Atmosphere bevalt me nog steeds.