Jan Smit - Op Weg naar Geluk (2006)

Label: Heartselling

1. Het Leven (3:05)
  2. Als de Morgen Is Gekomen (2:58)
  3. Cupido (3:16)
  4. Wanneer de Avond Dan Voorbij Gaat (3:06)
  5. Na Al Die Nachten (3:19)
  6. Niet Over Rozen (3:07)
  7. Parijs (2:30)
  8. Ze Is van Goud (2:45)
  9. Op Weg Naar Geluk (2:55)
  10. Verliefd, Maar Niet op Jou (3:29)
  11. Van Die Dagen (3:02)
  12. Tabago (3:19)
  13. De Zomer Voorbij (3:36)
  14. Perhaps Love (3:10)

met Paul de Leeuw

15. Aus Purem Gold * (2:46)
  16. Gott Amor * (3:16)
  17. Einfach für Immer Bleiben * (3:19)
  18. Neuer Morgen, Neues Leben * (2:58)
  19. So Lang Nicht Mihr in Himmel * (3:07)
  20. Paris * (2:30)
  21. Lass das Endes des Sommers Nie Kommen * (3:37)
  22. Ein Wenig Spanisch * (3:19)
  23. Eine Nacht Veileicht * (3:31)
  24. Wie ein Vogel So Frei * (2:41)
avatar van Daaf
Niet mijn muziek, maar vind sommige nummers van hem wel leuk.
Misschien ga ik hem wel kopen...

Kopen..? Zonde van je geld.. ik bedoel als het toch niet jou muziek is?

avatar van musicfriek
En deze meneer staat deze week zelfs voor de 2e keer in zijn carriere op nummer 1

Na Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen heeft ook Als de Morgen is Gekomen de 1e plaats bereikt.

Lang leve de top 40

wat 1 gezeik die jongen is sympatiek en kan best leuk zingen....

avatar van Nicolage Rico
Exact, en Musicfriek, je weet toch wel dat de Top 40 geen graadmeter is voor serieuze muziekliefhebbers?

Jan wordt de nieuwe Hazes.

avatar van musicfriek
Nicolage Rico schreef:

Dat weet ik maar al te goed, Nicolage. Die lijst is ook totaal niet interessant (en waarom heb ik toch nog steeds die tic om te kijken.... )

Het zit er nog in van vroeger denk ik, de top 40 lijsten waren het enige wat je toen had (praat ik over 15, 20 jaar terug). Toen was het wel de graadmeter van wat er "hot" was, maar ook toen was het geen lijst voor muziekliefhebbers, ben ik wel achter gekomen. Maar ik ontdek het op terugwerkende kracht

Enfin, ik ga teveel off-topic nu, terug naar Jan.

musicfriek schreef:
Ik heb onze Jan vorige maand live aan het werk gezien tijdens een zomerfestival. Zonder dollen, dat was helemaal geweldig .

Wat een ongelooflijk laag cijfer krijgt deze cd zeg,hij staat nog wel op 1 in de top 40.
Ik ben GEEN fan van zijn muziek en ga daarom dus ook NIET stemmen,maar ik geloof dat alle jan smit haters expres zijn gaan stemmen om het cijfer laag te maken.
Ik vind dit een beetje laag bij de grondse aktie.
Als je niet van bepaalde artiesten houdt stem dan gewoon niet op die artiesten!!
(B.t.w. ik kwam hier terecht omdat het lage cijfer mij opviel en dat een beetje vreemd vond voor iemand die op 1 staat)

avatar van Sonic Nurse
Helemaal mee eens videoot . Ik had dit verhaaltje zelf kunnen schrijven.

avatar van Klumpie
Zo te zien zijn waxxx, oruiz en truestar echte proteststemmers. Je mag echt wel een aantal malen een 0,5 uitdelen, maar dit slaat natuurlijk alles.

Ik vind juist dat hij het enorm goed doet!
Sinds het nummer: Als de nacht verdwijnt gaat hij als een speer en scoort de ene na de andere grote (meezing) hit!
Ik denk niet dat het hem gelukt was als hij niet zou kunnen zingen..
Daarbij is zijn nieuwe album ook erg goed!
Met zeer leuke nummers,om weer lekker mee te zingen!

avatar van platedraaier
Ik heb deze cd vandaag 2x beluisterd en word hier toch echt verdrietig van. Okee, het is mn genre niet, maar de rijmelarij is van het niveau waar je misschien op de lagere school mee weg komt, maar verder toch zeker niet. En muzikaal is het ook niet interessant te noemen. Niets vernieuwends, beetje Willy Alberti achtige muziek. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit het niveau is waar we in Nederland met zn allen voor gaan. Gezien de populariteit van deze jongen had ik toch echt iets beters verwacht.

Geen onaardige jongen, en zijn muziek is nog steeds niet top maar gaat zeker vooruit en Als de morgen is gekomen is een lekker feel good nummer. Niks mis mee

avatar van Hans Brouwer
Mijn dochter is afgelopen vrijdag 14 jaar geworden en wat kreeg ze voor haar verjaardag?? Jawel, deze cd in de luxe uitgave (dus met de Duitstalige cd en een dvd). Ze vind de cd helemaal geweldig. Haar verzoek aan mij om deze cd op Musicmeter het maximale te geven. Nou vooruit meisje, voor jou doe ik alles . 5* dus.

|Joël|
Ik kan dit soort troep echt niet luisteren en ja ik heb het toch maar ff geluisterd anders mag ik natuurlijk mijn stem niet plaatsen en ik snap nog steeds niet waarom mensen dit mooi vinden een 0,5
Goed gedaan Jan weer zo’n ***album

|Joël| schreef:
Goed gedaan Jan weer zo’n ***album

Kan iemand mij nou uitleggen wat hij/zij mooi aan deze muziek vindt

Hé Joël, zie ik het nu goed?
Je zegt dat je een 0,5 geeft en even later heb je het over een *** (lees: 3 sterren) album!!!!

|Joël| schreef:
Kan iemand mij nou uitleggen wat hij/zij mooi aan deze muziek vindt
Mijn dochters van 16 en 14 jaar vinden het een heel prima cd. En mijn meiden zijn erg kritisch want voor mijn mooie cd verzameling trekken de dames hun neus op . Ik, als liefhebber van artiesten als Deep Purple/Led Zeppelin/Genesis/Yes/Pink Floyd/Het Goede Doel/The Alan Parsons Project/Massive Attack/Madonna/Willeke Alberti/The Beatles/Focus/Alquin/Faithless etc. etc. etc., zou het dus een héél slechte cd moeten vinden. Maar ik moet je zeggen als mijn meisjes deze cd in huis draaien loopt vadertje Hans tegenwoordig ook mee te zingen. Zelfs autorijden, met Jantje Smit uit de audiospeakers, wordt zowaar weer leuk. Uitleggen kan ik het eigenlijk niet, Jantje werkt kennelijk aanstekelijk!! Een liveoptreden van onze Jan is trouwens ook een feest. En dat schrijft iemand die in z'n leven talloze popconcerten en festivals heeft bezocht . Eigenlijk gewoon een driewerf hoera voor Jan dus .

@ Hans Brouwer:

Kijk dat is nog eens durven uitkomen voor je mening. Klasse Hans!

Ik ben ook niet zo'n fan van Jan z'n muziek, alhoewel ik dit album na beluistering toch 3* heb gegeven!
Als de morgen is gekomen en Cupido zijn toch zeer fijne nummers. Wat heet, Als de morgen is gekomen vind ik gewoonweg een topnummer!

Live is die Jan inderdaad geweldig. Wat kan hij de mensen opzwepen, zeg!

Hans Brouwer schreef:

HET IS VOOR ELKAAR.

Zoals ik zo'n kleine twee maanden geleden al schreef heeft mijn dochter Marijke deze cd voor haar 14e verjaardag gekregen. Desbetreffende cd is in huize Brouwer al kompleet grijsgedraaid en ook in de auto heeft Jan de laatste twee maanden het hoogste lied .

Vanmorgen moest ik naar mijn werk in Amsterdam om nog een aantal zaken af te maken. Mijn vrouw Charlotte had het geweldige idee om samen met mijn dochters Mirjam en Marijke mee te gaan naar Amsterdam en in het centrum van onze hoofdstad inkopen te gaan doen. Ik hoefde godzijdank niet mee .
Onder weg in de auto naar Amsterdam hoorde ik achterin al wat gegniffel en gesnuif . De dames zouden ook naar C&A gaan om Jan Smit ondergoed te gaan kopen. Ik zei: "je doet je best maar, als jullie het maar van je eigen kleedgeld koopt".
Ik ben gaan werken, de dames zijn gaan shoppen en rond een uur of drie ontmoetten wij elkaar weer voor het centraal station. Nog niets aan de hand!

Wij komen thuis. De gekochte kleding wordt geshowed. Even later komt er nog een tasje van C&A te voorschijn....... . Pa, we hebben voor jou ook ondergoed gekocht. Ja hoor, twee stuks heren ondergoed van J-Style (het huismerk van Jantje).

Ik ben 48 jaar, het leven zo nu en dan al een beetje moe.... Moet ik met mijn 48 jaar nog in Jantje Smit underwear gaan lopen . Hoeveel kan een man verdragen : twee maanden niets anders dan Jan Smit muziek uit de huiskamer speakers en dan nu dit..... Het leven is soms hard .

Hans Brouwer schreef:

HET IS VOOR ELKAAR.

Die vrouw en dochters van je hebben wel humor.

Maartenn schreef:

Nou, nou, overdrijven is ook een vak hoor .
Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dag in dag uit naar deze vreselijke muziek kan luisteren...

nou ik luister er elke dag naar hoor ik kan geen dag zonder!

avatar van avdj
1,0
Wat een vreselijk album weer....brrr.

Als de morgen is gekomen is wel leuk om af en toe eens op te zetten, cupido trouwens ook. Verder moet het niet gaan.
Ik moet wel zeggen dat hij vooruitgang boekt na dat zeikerige Laura en dat té hollandse Als de nacht verdwijnt...

Mojo Pin
Wat als het 'When The Morning Has Come' had geheten, Louis?

Dan was het meer een liedje voor BZN geweest.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Louis2703 schreef:
Dan was het meer een liedje voor BZN geweest.

Hahahahahaha

werkelijk een geniaal antwoord!

DonDijk
ilsje schreef:

nou ik luister er elke dag naar hoor ik kan geen dag zonder!

die top10! even serieus, mag ik vragen hoe oud u/je bent?en is er nooit ander muziek geweest/een andere cd mischien in uw/jouw leven die beter was dan één van de cd's van jan smit uit uw/jouw top-10?

avatar van Poeha
Ja ilsje, alle Jan Smit albums 5* geven!

Het is dat Jan nog geen 10 albums heeft gemaakt, anders hadden ze er volgens mij bij jou allemaal in gestaan!

En je hebt van 9 cd's een waarderingscijfer gegeven met een standaarddeviatie van 0!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom op, je maakt mij niet wijs dat er op al die albums niet een paar mindere nummers staan!

Maar ja, over smaak....... laten we maar zeggen!

Jeetje, dit had ik nog niet gelezen, Hans!! Pfff, nou ja, als het maar lekker zit, nietwaar?

fastpulseboy
Poeha schreef:
Ja ilsje, alle Jan Smit albums 5* geven!

Maar ja, over smaak....... laten we maar zeggen!

niet zo veel poeha joh, ilse is ws een lief klein meisje die jan smit leuk vind, en dat hoort ook zo op die leeftijd en dan maakt het niet uit hoe je top 10 eruit ziet of hoe je stemt. Hopen dat ze op haar 34ste niet al naar uitgekauwdeouwelullenrock luistert als toto en genesis enzo...