Jan Smit - Op Weg naar Geluk (2006)

Label: Heartselling

1. Het Leven (3:05)
  2. Als de Morgen Is Gekomen (2:58)
  3. Cupido (3:16)
  4. Wanneer de Avond Dan Voorbij Gaat (3:06)
  5. Na Al Die Nachten (3:19)
  6. Niet Over Rozen (3:07)
  7. Parijs (2:30)
  8. Ze Is van Goud (2:45)
  9. Op Weg Naar Geluk (2:55)
  10. Verliefd, Maar Niet op Jou (3:29)
  11. Van Die Dagen (3:02)
  12. Tabago (3:19)
  13. De Zomer Voorbij (3:36)
  14. Perhaps Love (3:10)

met Paul de Leeuw

15. Aus Purem Gold * (2:46)
  16. Gott Amor * (3:16)
  17. Einfach für Immer Bleiben * (3:19)
  18. Neuer Morgen, Neues Leben * (2:58)
  19. So Lang Nicht Mihr in Himmel * (3:07)
  20. Paris * (2:30)
  21. Lass das Endes des Sommers Nie Kommen * (3:37)
  22. Ein Wenig Spanisch * (3:19)
  23. Eine Nacht Veileicht * (3:31)
  24. Wie ein Vogel So Frei * (2:41)
avatar van Poeha
HammerHead schreef:
Ach, als je in Volendam gaat wonen verdien je ook niet beter.

Ja fred, die zat eraan te komen!

HammerHead schreef:
Ach, als je in Volendam gaat wonen verdien je ook niet beter.

Ja, natuurlijk. Wij zijn toch maar allemaal hersenloze cokesnuivers... Is het niet?

fastpulseboy

(Ik niet, als je het soms wou weten...)

coke snuiver? neuh aan jouw top tien zou ik eerder een appelsapdrinker inschatting maken...
(edit... stemwijzer)

fredpit
fastpulseboy schreef:

(edit... stemwijzer)

Faust , Iggy, Zappa...wat is er mis met zijn keuze..noem ik nu ook niet echt afesapf muziek...

Je bent er even mooi ingestonken met zijn 10 laatste stemmen...

vandaar ook je edit..

Jan Wessels schreef:

Hm, Hans, ik heb mijn twijfels bij jou verhaal.
Bij ons komt die terreur de auto niet in, willen ze (twee dochters van 10 en 11) het onderweg horen dan nemen ze de discman maar mee. Willen ze het thuis draaien dan maar lekker op de kamer of beneden met de koptelefoon op.
Ja Jan, je mag natuurlijk twijfelen wat je wil. Kennelijk heb jij als vader meer overwicht op je dochters als ik . Maar Jan, wacht maar tot die meiden van je echte pubers worden (14, 15, 16 jaar), ik wil je dan nog wel eens spreken .

(Ik niet, als je het soms wou weten...)
Kom op Kaztor, ga me nou niet vertellen dat je nooit coke hebt gesnoven . Of ben je zo hersenloos dat je het genot van coke nooit hebt ervaren .

avatar van J.Bell
kaztor schreef:

Geluidsterroristen als Frans Bauer en Jan Smit moeten door elke serieuze muziekliefhebber omlaaggetrokken worden.
We worden er normaal al mee doodgegooit terwijl de muziek waar ik van hou totaal geen aandacht krijgt, nergens niet.
Hier moet ik van kotsen!

Dit is geen muziek, punt uit!

En dan denk je dat je door dit zo naar beneden te halen de aandacht kunt vestigen op wat jij wel goed vindt???
Volgens mij is dit niet meer dan een Calimero reactie, kinderachtig hoor... Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk....Ooooh Nee!!
Weet je, er zijn meer mensen dan jij alleen. Blijkbaar genieten er veel mensen van deze cd (ook al wordt hier zo laag gestemd) en ik zou zeggen, laat ze lekker. Mijn broertje van 8 wil een Jan Smit jasje en mijn buurmeisje van veertien is verliefd. MOOI!
Dat je er mee doodgesmeten word is je eigen. Dan moet je maar wat minder voor de tv zitten en wat vaker concerten bezoeken (of dvd's) bekijken van artiesten die je wel goed vindt).

Hier moet ik van kotsen, dit is geen muziek. punt uit.....
Als je hebt gestemd vindt ik dat belachelijk....
Als dat zo is en die wordt geteld dan zou ik bijna de neiging krijgen om een 5 te stemmen.. "Ja, maar ik heb het album geluisterd en dus mag ik stemmen... kom op zeg, waarom een album luisteren als je het in de eerste plaats al niks vindt.

(het liefst zou ik allemaal andere woorden gebruiken, maar laat ik het maar netjes houden)

En dat andere ook, gewoon excuses maken waarom je bij een Jan Smit album kijkt.. (ik ben hier toevallig terrecht gekomen omdat het lage cijfer mij opviel. Ik ben GEEN Jan Smith fan...) Wat is dat? wordt hier de doodstraf uitgedeeld als je het wel zou zijn

avatar van L_T_B
J.Bell schreef:
Ik ben GEEN Jan Smith fan...

Ik, daarentegen, ben wél een Jan Smith fan.

avatar van J.Bell
Ahum, die H was inderdaad een beetje teveel van het goede... Ik heb altijd de neiging om er een H achter te plakken.

En hey, waarom verbaast mij dat niet...

drie nummeers van deze cd zijn nummer 1 hits
een top cd dus!!
begin 2008 nieuwe cd en een nieuwe toer!!
waar ik al kaarten voor heb gereserveerd natuurlijk!!

avatar van Zwammer
0,5
Ik moest deze plaat gisteren in de auto 'verplicht' beluisteren.. wat een verschrikking zeg, nog slechter dan ik dacht.

J.Bell schreef:

Ik zit al lang niet meer voor de tv. Alles wat je ziet (als je hem dan al aanzet) is Frans Bauer, Gordon, Joling of Jan. Laatst heb ik door 4 zenders heen en weer gezapt en zag telkens dezelfde aandachttrekkers. Toen heb ik maar weer een dvd opgezet. En als ik op het werk ben wordt ik er via de radio onwel mee gemaakt.
Hier in Nederland wordt er te weinig aandacht besteed aan echte artiesten (Op hoeveel zenders hoor je Jeff Buckley of Ryan Adams? Nee, dat dacht ik) en teveel aan mensen die voor het makkelijke geld lijken te gaan. Door deze gasten krijgen anderen te weinig of geen kans, vooral in deze tijden van muziek downloaden.

En voor jouw informatie: Ja, ik heb gestemd, ik heb het album tig keer bij m'n moeder gehoord en vond het een 0,5 waard. En ik bezoek zat concerten.

Proletenmuziek

avatar van Hans Brouwer
Voor mijn dochter van 16 jaar heeft dit album "Op Weg Naar Geluk (2006)" een toepasselijke titel. Zij heeft zojuist te horen gekregen dat zij is geslaagd voor het VMBO examen en is zodoende weer een stap verder op weg naar een (hopenlijk) gelukkig leven . Thuis heerst op dit moment een vrolijke stemming en dochterlief laat op dit moment de muziek van Jan Smit hard uit de speakers knallen. Ik zie dit vandaag maar door de vingers en ik feest gewoon lekker met haar mee .

Op feestjes kan ik alle muziek aanhoren zelfs Jan Smit!
Gefeliciteerd trouwens hans...

avatar van Weirdo Wizzy
Ik word vet chagrijnig van Jan Smit en zijn blije liedjes

fastpulseboy
en nog geen inkoppertjes grappen over vmbo en jan smit!

DonDijk
fastpulseboy schreef:
en nog geen inkoppertjes grappen over vmbo en jan smit!

Mojo Pin
Iemand een breezer?

avatar van Yak
Yak
Flauw gezwets over onderbroeken verwijderd.

avatar van rudiger
Hans Brouwer schreef:

gefeliciteerd , geef morgen jouw dochter `n cd van Deep Purple cadeau .

rudiger schreef:

gefeliciteerd , geef morgen jouw dochter `n cd van Deep Purple cadeau .
Dat zou ik graag doen Rudiger maar ik vrees dat een dergelijk cadeau niet in dank wordt aanvaard . Nee, ik zal toch mee moeten leren leven met het feit dat "Op Weg Naar Geluk (2006)" en "Jan Smit.Com" regelmatig in huis door mijn dochters wordt gedraaid en dat mijn vrouw bij tijd en wijle J-Style ondergoed bij C&A voor me meebrengt . Maar ach........ er zijn ergere artiesten om naar te luisteren. Eigenlijk vind ik Jan Smit wel een sympathieke vent .

Sheplays
Grappig, ik was ongeveer 16 jaar toen ik de stereo van mijn vader met Child in Time ging voeden. Alle respect voor Jan, maar ik ben blij dat ik geen tienerdochter heb die hem door het huis laat galmen....

Ik ben het met Kaztor eens, er is weinig aandacht voor echte muzikanten of het is marginaal, op de zondagochtend of de late avond.

Eigenlijk vind ik het bijna Hans Brouwer's muzikale plicht om zijn dochters een beetje bij te sturen. Hoe moet het anders met de vrouwen op MuMe over een jaar of twintig?

Sheplays schreef:
Ik ken mijn plicht maar......... er wordt zo slecht naar me geluisterd . Ik draai Deep Purple, Led Zeppelin en al dat andere moois noodgedwongen op mijn studeerkamer (en dan nog vaak met een koptelefoon op mijn hoofd) terwijl "Op Weg Naar Geluk (2006)" in de woonkamer met een krachtig volume wordt afgespeeld op mijn heel dure home-cinema-set .

Dus Sheplays als je nog tips hebt hoe ik mijn plicht tegenover mijn dochters enigszins kan vervullen dan lees ik dat graag .

avatar van Lukas
En je hebt dit album op 5* staan Hans

avatar van Yak
Yak

... per PM dan.

Lukas schreef:
En je hebt dit album op 5* staan Hans
Inderdaad Lukas want ik mag die Jan Smit eigenlijk wel . Als hardrock fan kan ik dat hier wel ontkennen maar dan zou ik liegen .

In mijn bericht van 1 oktober 2006 kunt U mijn motivatie lezen waarom ik dit album met 5***** heb bekroond .

Yak schreef:
... per PM dan.
Of mondeling onder het genot van een borrel op een zonnig terras .

Sheplays
Hans Brouwer schreef:
Of mondeling onder het genot van een borrel op een zonnig terras .

Op het gevaar dat Yak mij op de horens neemt; het zal allebei misschien onmogelijk blijken...de zon tover je niet tevoorschijn en de passie voor de rock bij een tiener waarschijnlijk ook niet .

clutch
bij mij anders wel