David Bowie and Enda Walsh - Lazarus: The Original Cast Recording (2016)

Label: RCA

1. Ricky Nelson - Hello Mary Lou (Goodbye Heart) (0:40)
  2. Michael C. Hall en Original New York Cast of Lazarus - Lazarus (3:39)
  3. Michael C. Hall, Lynn Craig en Original New York Cast of Lazarus - It's No Game (3:53)
  4. Sophia Anne Caruso en Original New York Cast of Lazarus - This Is Not America (4:18)
  5. Charlie Pollack - The Man Who Sold the World (3:22)
  6. Sophia Anne Caruso - No Plan (3:35)
  7. Michael Esper en Original New York Cast of Lazarus - Love Is Lost (2:55)
  8. Cristin Milioti en Original New York Cast of Lazarus - Changes (3:58)
  9. Michael C. Hall en Original New York Cast of Lazarus - Where Are We Now (4:22)
  10. Michael C. Hall, Cristin Milioti, Michael Esper, Sophia Anne Caruso, Krystina Alabado en Original New York Cast of Lazarus - Absolute Beginners (4:40)
  11. Michael Esper - Dirty Boys (2:28)
  12. Michael C. Hall - Killing a Little Time (3:48)
  13. Sophia Anne Caruso - Life on Mars (3:48)
  14. Nicholas Christopher, Lynn Craig, Michael Esper, Sophia Anne Caruso en Original New York Cast of Lazarus - All the Young Dudes (2:55)
  15. David Bowie - Sound and Vision (0:40)
  16. Cristin Militia - Always Crashing in the Same Car (3:12)
  17. Michael Esper en Original New York Cast of Lazarus - Valentine’s Day (3:00)
  18. Michael C. Hall en Krystina Alabama - When I Met You (3:56)
  19. Michael C. Hall, Sophia Anne Caruso en Original New York Cast of Lazarus - Heroes (4:47)
  20. David Bowie - Lazarus (6:24)
  21. David Bowie - No Plan (3:41)
  22. David Bowie - Killing a Little Time (3:48)
  23. David Bowie - When I Met You (4:08)
Leuk voor de extra nummers maar een zingende Dexter..... ik weet het nog niet.

avatar van luigifort
David kon toch wel aardig zingen, samen met Keith toch een verdienstelijke Rocket Man

aERodynamIC schreef:
Leuk voor de extra nummers maar een zingende Dexter..... ik weet het nog niet.

Hij heeft blijkbaar al in musicals gespeeld; Cabaret en Chicago.

Weet ik, maar dat wil niet zeggen dat ik het dan toch wat apart vind. In SFU liet hij zijn zangkunsten ook al horen

avatar van CWTAB
Best benieuwd hiernaar Michael C. Hall kan dit soort muziek wel aan, wel een beetje leep dat de outtakes van Bowie's Lazarus hierbij staan, zal de verkoop wel boosten denk ik... (natuurlijk beter dan Blackstar nog eens uitbrengen met 3 bonusnummers)

avatar van Sater
When I Met You werd vandaag op de BBC gedraaid. Hier te beluisteren rond 0.50 minuten. Later vandaag volgt No Plan.

No Plan is toch wel erg mooi!

David Bowie: No Plan on Vimeo

When I Met You pakt me ook wel.

david bowie - when I met you on Vimeo

avatar van Mark17
aERodynamIC schreef:
No Plan is toch wel erg mooi!

David Bowie: No Plan on Vimeo

When I Met You pakt me ook wel.

david bowie - when I met you on Vimeo

Bedankt voor je links! Ik ga echter nog niet luisteren, daar is de muziek te speciaal voor. Gewoon in volgorde van Lazarus.

Ik vind ze helemaal niet thuishoren op dit album. Dus ik luister ze juist liever los van de rest, die ik wel als één geheel wil horen.

avatar van Benedictus75
en Kiling a little time is te beluisteren op de officiele website van Bowie.
Exclusive: Listen to Killing A Little Time - David Bowie Latest News - davidbowie.com

Voor diegenen die interesse hebben in de 3LP: ik zou eens bij dodax kijken.

avatar van Benedictus75
Zeer interessante bewerkingen van nummers van Bowie, met een zeer verdienstelijke Michael C. Hall, en nee...het is geen Bowie. Desalniettemin hoeft hij en de rest van de cast zich nergens voor te schamen. Over de 'nieuwe' nummers van Bowie zelf is veel geschreven en afhankelijk van de interesse in het werk van Bowie zijn deze nummers DE, of een extra reden om deze plaat aan te schaffen.

avatar van Arrie
luigifort schreef:

Wel uitgekookt trouwens: je kunt in de Apple store de Bowie nummers niet los downloaden. Je moet dan het hele album aanschaffen (de rest van het album kan je wel per nummer kopen).

Dat is dan weer jammer. We hadden het net over iets vergelijkbaars bij Prince....

Ze weten heus wel dat het merendeel alleen die nummers wil downloaden dus dat kan dan alleen maar bij een complete album aanschaf. Tja....

avatar van Sater
Sympathiek is daarentegen dat de Bowie nummers op een aparte schijf staan, dan kun je het album gewoon doormidden scheuren. Scheelt weer kastruimte.

avatar van CWTAB
Niet nodig om te scheuren, het is een mooi digi-pack geworden

avatar van reptile71
A la Bowie toch wel weer heel bizar gepland: opname van dit album was op 11 januari 2016 gepland en is ook gewoon doorgegaan. Met die gedachte luisterend geeft ook wel weer een andere draai aan deze opnames: iedereen was zeer geëmotioneerd van het zojuist vernomen bericht.

De drie nieuwe Bowie-nummers zijn natuurlijk de bonustracks waar iedereen op zit te wachten. Ik heb ze samen op een witte plaat staan.

superpapa schreef:
ik lees hier over dodax weet er iemand of dat een betrouwbare site is

Ik heb er heel vaak besteld. Heel erg goedkoop, prima service, alleen moet je ruim 2 weken wachten voor je bestelling komt. Net als je denkt 'nu had ik het toch binnen moeten hebben' staat de postbode voor je deur (net ietsje te laat dus).
Geen klachten over deze site.

avatar van Lontanovicolo
superpapa schreef:
ik lees hier over dodax weet er iemand of dat een betrouwbare site is

Nooit problemen gehad, wordt soms iets later bezorgd dan aangegeven

Moeilijk te beoordelen. De drie nieuwe nummers van David Bowie zijn geweldig en passen goed in de sfeer van Blackstar (alhoewel Killing a Little Time toch ook wel wat musical trekjes heeft).

Het cast album... tja..... ik ben helemaal niet vies van musical (in tegenstelling tot velen hier vermoed ik), maar ik vind het al lastiger worden als er bestaande nummers gebruikt worden en in dit geval van een door mij geliefd artiest.
Natuurlijk heeft Bowie zijn toestemming gegeven. Maar ik moet wel heel erg wennen aan die zo bekende nummers in een nieuwe setting. Geweldige nummers worden wel erg tuttig zo.

Ongetwijfeld emotionele opnames zo vlak na de bekendmaking van de dood van Bowie (puur toeval naar het schijnt). Mooie nummers ook. Prima gezongen. Maar ik moet echt heel veel moeite doen om ze los te koppelen van de originelen. Daarbij denk ik dat het daadwerkelijk zien en beleven van de musical het ook al anders maakt dan het nu uit je eigen speakers te horen.
Nee, die cast nummers weten (nog) niet de juiste snaar te raken. De drie nieuwe Bowie nummers zijn om van te smullen en zorgen ervoor dat ik op een krappe 3,5* kom.

Robbiev
west schreef:
Voor diegenen die interesse hebben in de 3LP: ik zou eens bij dodax kijken.

22 versus 44 euro! in de Ned platenhandel. Vinyl is de nieuw CD.

Robbiev schreef:

22 versus 44 euro! in de Ned platenhandel. Vinyl is de nieuw CD.

Ik moet wel zeggen dat als het een paar euro scheelt ik het liever in de echte platenzaak koop. Maar dit verschil is wel erg groot, zeker ook met de Nederlandse online winkels.

avatar van CWTAB
Wisselvallige plaat, goeie nummers (Lazarus, It's No Game, This Is Not America) middelmatige nummers (No Plan cast version, Absolute Beginners, Chances) met een enkele stinker (Life On Mars bv dan ook wel niet zo slecht als Jasper Steverlinck's versie).

De "nieuwe" Bowie nummers zijn dan weer van een ongezien hoog niveau (voor mij eigenlijk de enige reden om dit aan te schaffen initieel...) feitelijk geen 3,5 & geen 4 *, eerder een 3.7

Vooraf zeer huiverig tegen deze release aangekeken en toch zeer positief ontvangen door mij. Scheelt natuurlijk een boel dat deze de goedkeurings stempel van Bowie heeft. Ik snap ook de verschillende meningen over No Plan in de cast uitvoering. Heel erg Disney maar ook wel weer erg mooi.. wat een paradox. Maar de nieuwe nummers van Bowie.... mijn god wat een pareltjes. De rest van het album is over het algemeen goed gearrangeerd. De een wat beter dan de ander.. maar overall een dikke voldoende! Ook de zingende Dexter valt me alles behalve tegen. Tickets voor Lazarus in London zijn al in de pocket want dichter kom je niet meer bij Bowie nu.

aERodynamIC schreef:

Regelmatig wel, maar uitgerekend deze ontvang ik 6 dagen na release. LP3 staat al op: fantastisch geluid, fantastische David Bowie op side E eerst op repeat.

Wat een prachtig uitgevoerde Tri-Fold 3LP is dit zeg. Met fraaie foto's en ook nog een mooi boek (8 pagina's) erbij.

wat een afzetters ik ga geen lp kopen voor 3 nummers