David Bowie and Enda Walsh - Lazarus: The Original Cast Recording (2016)

Label: RCA

1. Ricky Nelson - Hello Mary Lou (Goodbye Heart) (0:40)
  2. Michael C. Hall en Original New York Cast of Lazarus - Lazarus (3:39)
  3. Michael C. Hall, Lynn Craig en Original New York Cast of Lazarus - It's No Game (3:53)
  4. Sophia Anne Caruso en Original New York Cast of Lazarus - This Is Not America (4:18)
  5. Charlie Pollack - The Man Who Sold the World (3:22)
  6. Sophia Anne Caruso - No Plan (3:35)
  7. Michael Esper en Original New York Cast of Lazarus - Love Is Lost (2:55)
  8. Cristin Milioti en Original New York Cast of Lazarus - Changes (3:58)
  9. Michael C. Hall en Original New York Cast of Lazarus - Where Are We Now (4:22)
  10. Michael C. Hall, Cristin Milioti, Michael Esper, Sophia Anne Caruso, Krystina Alabado en Original New York Cast of Lazarus - Absolute Beginners (4:40)
  11. Michael Esper - Dirty Boys (2:28)
  12. Michael C. Hall - Killing a Little Time (3:48)
  13. Sophia Anne Caruso - Life on Mars (3:48)
  14. Nicholas Christopher, Lynn Craig, Michael Esper, Sophia Anne Caruso en Original New York Cast of Lazarus - All the Young Dudes (2:55)
  15. David Bowie - Sound and Vision (0:40)
  16. Cristin Militia - Always Crashing in the Same Car (3:12)
  17. Michael Esper en Original New York Cast of Lazarus - Valentine’s Day (3:00)
  18. Michael C. Hall en Krystina Alabama - When I Met You (3:56)
  19. Michael C. Hall, Sophia Anne Caruso en Original New York Cast of Lazarus - Heroes (4:47)
  20. David Bowie - Lazarus (6:24)
  21. David Bowie - No Plan (3:41)
  22. David Bowie - Killing a Little Time (3:48)
  23. David Bowie - When I Met You (4:08)
Moeilijk te beoordelen. De drie nieuwe nummers van David Bowie zijn geweldig en passen goed in de sfeer van Blackstar (alhoewel Killing a Little Time toch ook wel wat musical trekjes heeft).

Het cast album... tja..... ik ben helemaal niet vies van musical (in tegenstelling tot velen hier vermoed ik), maar ik vind het al lastiger worden als er bestaande nummers gebruikt worden en in dit geval van een door mij geliefd artiest.
Natuurlijk heeft Bowie zijn toestemming gegeven. Maar ik moet wel heel erg wennen aan die zo bekende nummers in een nieuwe setting. Geweldige nummers worden wel erg tuttig zo.

Ongetwijfeld emotionele opnames zo vlak na de bekendmaking van de dood van Bowie (puur toeval naar het schijnt). Mooie nummers ook. Prima gezongen. Maar ik moet echt heel veel moeite doen om ze los te koppelen van de originelen. Daarbij denk ik dat het daadwerkelijk zien en beleven van de musical het ook al anders maakt dan het nu uit je eigen speakers te horen.
Nee, die cast nummers weten (nog) niet de juiste snaar te raken. De drie nieuwe Bowie nummers zijn om van te smullen en zorgen ervoor dat ik op een krappe 3,5* kom.