Sufjan Stevens - Seven Swans (2004)

Pop / Folk
Label: Asthmatic Kitty

1. All the Trees of the Field Will Clap Their Hands (4:14)
  2. The Dress Looks Nice on You (2:32)
  3. In the Devil's Territory (4:57)
  4. To Be Alone with You (2:48)
  5. Abraham (2:33)
  6. Sister (6:00)
  7. Size Too Small (3:04)
  8. We Won't Need Legs to Stand (2:16)
  9. A Good Man Is Hard to Find (3:16)
  10. He Woke Me Up Again (2:43)
  11. Seven Swans (6:33)
  12. The Transfiguration (5:18)
  13. I Went Dancing with My Sister * (4:24)
  14. Waste of What Your Kids Won't Have * (3:15)
avatar van Sander B.
Prachtige cd!!

Met name de nummers: "To be alone with you", "Sister'' , "Seven Swans", en The Transfiguration vind ik parels van nummers.

6 Juni in Paradiso te bewonderen, zal mij benieuwen of het live ook zo ontzettend goed is.

Sander B. schreef:

En dat is het. In zijn eentje op het podium met een banjo en een zelfgetekende kaart van Michigan stort hij zijn levensverhalen en zijn prachtige nummers over je uit. Eén van de beste optredens, zo niet hét beste optreden, van de laatste maanden.

avatar van Sander B.
Volkomen mee eens Yak.

Het was een ontzettend mooi optreden. Hij kwam daar aan met alleen een Banjo en vroeg aan één van de medewerkers van Paradiso of ze nog een gitaar voor hem hadden liggen. En ja, gelukkig hadden ze nog een gitaar voor hem

De geluidsman had de volume op volluit gezet en nog klonk het ontzettend zacht met zijn fluisterzang, maar wel o zo mooi!

Kortom geweldige optreden van de ontzettend verlegen Sufjan.

Mooi dat het zo'n geweldig optreden was! Ik kon er zelf helaas niet bij zijn. Vanuit Groningen is dat niet echt ideaal als je de volgende dag weer moet werken.
Maar als ik jullie zo hoor dan kan ik de volgende keer als Sufjan weer in Nederland is rustig een dagje vrij nemen. Bedankt voor jullie berichten!

Yak
Jammer dat je er niet heen kon, je wat gemist. Al is dat natuurlijk ook geen pleister op de wonde.

En om het nou eindelijk eens de wereld uit te helpen: zijn voornaam spreek je uit als 'Soefjen', met de nadruk op 'soef'.

Ik weet nog goed dat ik dit album hoorde op de luisterpaal van 3voor12. Ik vond het een aardige plaat en besloot het te kopen. Al gauw legde ik het naast me neer als zijnde ietwat saai, en de banjo verveelde me snel (een beetje een miskoop dus). 3 Sterren vond ik wel ok (die ik onlangs in 3,5 wijzigde).
Maar door het grote succes van dit album in de eindejaarslijstjes ben ik het toch maar weer eens gaan beluisteren, en ben me er meer in gaan verdiepen. En dit album heeft hetzelfde effect als wat Damien Rice vorig jaar bij mij had: lang in huis, maar pas laat de waardering die het verdient. Zo kan ik nu concluderen dat er al die tijd een prachtige cd in mijn kast stond die nauwelijks gedraaid werd. Daarom nu 4,5 sterren voor deze wonderschone cd.

beaster1256
machtig mooie plaat en inderdaad zoals 'o' van damien rice een meesterwerk, deze is iets minder goed maar sterk, aanrader

Zo mooi en zo integer als dit album ken ik er weinig. Mijn favoriet van 2004.
En het optreden in Tivoli, waar ik heen ging zonder ook maar een noot van de man gehoord te hebben, was ook mijn beste concert van het jaar.

zo vaak zien staan, maar nog nooit gehoord. en nu opeens.. wow. echt heeeeeeel erg mooi zeg. pfoehw..

Dit album is echt geweldig, en heel anders dan Illinois en Michigan. Ik vond het eerst wat te country achtig, maar na veel luisteren kan ik het echt enorm waarderen!

avatar van oruiz
hoorde voor het eerst Illinois en vond dat een heerlijk album. Ben me daarna wat meer gaan verdiepen in Sufjan S en toen kwam ik terecht bij dit album. En ik vond het nog mooier dan Illinois. Dit album klinkt allemaal wat rustiger ,wat subtieler dan Illinois. heerlijk

avatar van klaasdevries
inderdaad een prachtige cd, maar wat vinden jullie van de toch christelijke boodschap die zo nu en dan vertolkt wordt??

Yak
Zouden we ons daaraan moeten storen dan? Ik vind het ook best hartverwarmend hoe Sufjan zich bij interviews over zijn geloof kan uitlaten.

klaasdevries schreef:

Wat is er mis met de christelijke boodschap. Is naastenliefde mis?

avatar van Hermy
Toon1 schreef:
Wat is er mis met de christelijke boodschap. Is naastenliefde mis?

Vind ik ook (hieraan toevoegend dat ik enigszins bevooroordeeld ben, omdat ik op een christelijke manier door het leven probeer te gaan, zonder hiermee te willen zeggen dat niet-christenen geen naastenliefde tonen, integendeel zelfs).
Ik vind het altijd een beetje flauw dat als er in muziek een christelijke boodschap wordt vertolkt, de gemiddelde muziekliefhebber toch enigszins 'argwanend' hierover moet zijn. Als er over de liefde voor een vriendin/vrouw/papegaai of wat dan ook wordt gezongen wordt dit niet eens opgemerkt. Wat is dan het probleem als je over de liefde voor een - in dit geval - Goddelijk persoon zingt!?!

Hier moet ik overigens wel aan toevoegen dat ik opdringerig evangeliserende gospelmuziek, zelf ook niet trek (zie mijn muziekvoorkeuren).

avatar van Koenr
Hermy schreef:

Dat komt vooral doordat de meeste christelijke rockbandjes ook echt vervelende muziek maken, veel te opdringerig en muzikaal veel te slap.

avatar van klaasdevries
jongens jongens, ik vraag wat jullie ervan VINDEN....niet dat ik me eraan stoor ofzo...overigens ben ik zelf ook gelovig.

Ik luister eerlijk gezegd nooit zo bewust naar de teksten van dit album... Ik hoor ze natuurlijk wel voorbij komen, maar echt doordringen doen ze niet, een enkele zin daargelaten. Wat ik er van mee krijg gaat meer over liefde en daar ben ik niet direct op tegen.

Toine Rorije
Ik vond dit album ineens wat tegenvallen toen ik het laatst opzette. Die paar mooie nummers kunnen niet verhullen dat het over het algemeen toch wat aan de magere kant is.
Ook wel opvallend dat meneer Stevens ineens onder een beursgangreclame zit (met een niet al te zuinig ingekochte zendtijd)

Hier kan ik je even niet volgen

Toine Rorije
Toon1 schreef:

Hier kan ik je even niet volgen

Nederland Toon, Nederland

Nederland Toon, Nederland

Ahzo

avatar van dudehere
Schijnt er tegenwoordig bij te horen je nummer verkopen aan een zielloze bank. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden.

Welk nummer is het eigenlijk?

In The Devil's Territory.

avatar van Bart
'In The Devil's Territory' vind ik samen met 'Sister' de mooiste nummers van dit album. Voor mij was het eerlijk gezegd wel even schrikken toen ik het in de reclame hoorde van SNS-bank. Ik vind dat Sufjan Stevens niet thuishoort in reclames. Het is muziek die met passie is gemaakt en ik krijg een vreemd gevoel als het in een commercieel filmpje te zien is. Veel mensen zullen nu wel in aanraking komen met de muziek van Sufjan. Dat zag je ook bij de muziek van Jose González, toen dat te horen was in een Sony-reclame. Maar moeten we hier blij mee zijn?

avatar van sq
sq
Altijd al gedacht... zie je wel. Deze moet ik ook hebben. Wordt mijn derde Sufjan

avatar van swoon
Ook deze ken ik nu al heel goed, en ik vind het de tweede beste van Sufjan, die zeker een plaats in mijn top 10 verdient. Alle nummers zijn mooi tot zeer mooi, en vooral seven swans is prachtig.

Op dit moment een plaats 8 in mijn top 10 maar kan nog stijgen.

avatar van avdj
Hoewel de plaat wat twijfelachtig/rustig begint kan ik na het laatste nummer terugkijken op een hele mooie, ingetogen CD. Met name de tweede helft van de plaat ligt me heel goed, stuk voor stuk goede nummers. 4* maar kan nog meer worden. De albums van Sufjan staan los van commercie en dat is te horen, dit is púúr.

Toine Rorije schreef:

Ik had die reclame nooit gezien, maar nu kijk ik ook nauwelijks tv.
Uit nieuwsgierigheid heb ik hem op internet maar eens opgezocht. Op zich vind ik het een aangename reclame om heel eerlijk te zijn (voor zover reclame aangenaam is natuurlijk).
Of ik er blij mee ben dat juist deze muziek er in voorkomt is wat anders.....

avatar van Migo
Op de opener na stuk voor stuk toch prachtige nummertjes.. Ook het onderbelichte A Good Man Is Hard To Find (slechts 1 stem) is schitterend.