The Fratellis - Costello Music (2006)

Label: Island

1. Henrietta (3:32)
  2. Flathead (3:17)
  3. Cuntry Boys & City Girls (3:31)
  4. Whistle for the Choir (3:35)
  5. Chelsea Dagger (3:35)
  6. For the Girl (2:48)
  7. Doginabag (3:20)
  8. Creepin Up the Backstairs (3:07)
  9. Vince the Loveable Stoner (3:14)
  10. Everybody Knows You Cried Last Night (3:54)
  11. Baby Fratelli (3:56)
  12. Got Ma Nuts from a Hippie (3:11)
  13. Ole Black 'n Blue Eyes (3:16)
  14. Skinny Girls * (2:18)
avatar van Wib0__
Niet mijn ding..

een hele leuke CD!
En dan draaien ze ook nog ''Chelsea dagger'' bij mijn voetbalclubbie!

Oke.. iedereen z'n mening..

Maar ik vind niet dat iedere muziek een sentimentele diepgang moet hebben voordat je 't goed vind. Dit heeft namelijk bijna geen diepgang, aangezien het grootste deel over hoeren gaat. Maar dat maakt niet uit, misschien is het juist die gevoelloze lompheid dat het goed maakt.
Dit moet je niet vergelijken met de arctic monkeys. Waarom? Het lijkt totaal niet op elkaar.. behalve.. err.. dat ze allebei uit de UK komen? Of omdat ze allebei een band zijn? Ik vind the fratellis én the arctic monkeys allebei geweldig.
Ook vind ik dit echt geen 'carnavals muziek'. Ik heb namelijk een grootse hekel aan carnaval, dit is meer muziek dat je opvrolijkt als je down bent, of ziek... of voor de vroege ochtend...
Gewoon keihard aanzetten, tekst erbij pakken en meezingen!

I GOT MY NUTS FROM A HIPPIE IN A CAMPER VAN ON SATURDAY NIGHT!!!

Jornaquin
Guuske schreef:
Nou dan noem eens 2 bands, met de zelfde muziekstijl, wat beter is dan dit uit amerika, over de laatste 2 jaar?

ik zal je er eentje geven

-We are scientist

Bands met deze stijl zie je in de VS niet (veel) dus zo lust ik er nog wel een paar.

Ik moet toegeven, ik was een beetje over enthousiast.

Maar ik stoor me de laatste tijd aan zoveel amerikaanse bands met hun make-up gedoe en overdrevenheid in videoclips. Laat dat toch, en laat de muziek het belangrijkste zijn van een band, niet de show erom heen. Maar die discussie hoort hier niet thuis.

Dus hierbij: deze muziek is (nóg) niet slecht maar er is zoveel beters.... dat weet ik ook wel, maar ik persoonlijk ga er niet snel de oceaan voor over

frankvankesteren schreef:

OK, nu even serieus; ik heb een week geleden een paar nummertjes gedownload en hoewel ik een hekel heb aan smaak afkraken verbaas ik me toch hoe dit soort muziek zo hoog weet te geraken. Verschrikkelijk!!! dat iedereen hier achteraan loopt.. had mij gevraagd om even wat simpels op te nemen en ik had misschien hetzelfde resultaat gehad..

Dit soort muziek zo hoog weet te raken? Zo hoog raakt dit toch niet, zeker niet zo hoog als Paniek! in den Disco & My Chemical Romance, die nog miljardere keren slechter zijn, 't is een schande dat zoiets bestaat. Geef mij dan maar deze primitieve vrolijke muziek.

Ik moet toegeven, ik was een beetje over enthousiast.

amerika is al eeuwen op muzkaal gebied grote poppenkast, is niet iets van de laatste jaren

ik betrapte mezelf vannorgen op het fluiten van chelsea dagger

damn

vrolijk ja, slecht, ook, kan blijkbaar toch goed samen

avatar van Bert Wasbeer
En nog een half puntje hoger. Waar ik eerst twijfelde of de liedjes de hype zouden overleven heb ik nu toch steeds meer het idee dat dat voor minimaal de helft op deze plaat geldt

avatar van Sjaakspeare
1,0
Ik heb gisteren ontdekt dat het "tududu-dududu-dududududududu"-gezeik van Chelsea Dagger gewoon GESTOLEN in van Marvin Gaye!!!!

Het is weliswaar niet idenktiek, maar het komt erg in de buurt; waarschijnlijk heeft een van de meesterbreinen van De Fruitella's het niet goed onthouden na You're A Wonderful One gehoord te hebben. Dan is het al muzikaal zo laagstaand, hebben ze het nog niet eens zelf verzonnen ook!

Sjaakspeare schreef:

Dat kan toch gewoon zelfverzonnen zijn en veel gelijkend zijn op iets anders. Zo'n soort melodietjes komen in miljoenen nummers voor.

Ploppesteksel schreef:

dat geeft de zwakte maar weer eens aan, gewoon weer een hit vanwege de promotie(zucht)

frankvankesteren schreef:

Daar heb je volkomen gelijk in
maar toch zit er in dit album iets waardoor ik het niet slecht vind, misschien die overdreven vrolijkheid ofzo..

Jornaquin
Ik moet toegeven, ik was een beetje over enthousiast.

Dat zou ik maar wel doen als ik jou was, want op dit moment komt er leukere en betere muziek uit de VS dan uit de UK, in de UK zijn al die ''nieuwe'' bandjes veel te druk bezig elkaar te herhalen.

Jornaquin schreef:

dat is complete onzin en als je zelf even goed nadenkt dan weet je het ook wel... alle britse bands over een kam scheren is sowieso niet erg respectvol

Joy
nee, maar feit is wel dat (commercieel interessante) bandjes uit de uk van pakkumbeet het laatste jaar vooral gitaarbandjes zijn die stuk voor stuk een stel opgeschoten apen bevat die er niet al te apetijtelijk uitzien (lees - knap - jk) en die stuk voor stuk toch allemaal erg veel op elkaar lijken

overigens zie je die naaperij ook in andere stromingen

avatar van frankvankesteren
sterker nog: noem mij eens één golf van een bepaalde stroming waarin dat niet zo is..

jazz

avatar van frankvankesteren
Mwah... zelfs daar durf ik mijn vraagtekens bij te zetten..zelfs als je naar de afgelopen jaren kijkt: de bebop en latin-jazz bandjes schoten de lucht in..

Al meot ik wel zeggen dat die erg afwijken van de oude jazz die uit New Orleans kwam overwaaien..

Maar goed, dat heeft alweer niks te maken met dit album (waar ik overigens niet teveel woorden aan vuil wil maken )

avatar van Koerok
andré schreef:
...dan denk ik qua niveau aan vergelijkbare debuten van Oasis, The Strokes en Franz Ferdinand.
Heel gek, ik ben fan van Franz, The Strokes en (de ouwe) Oasis, maar The Fratellis kunnen me niet boeien. Zijn de liedjes slecht? Ik weet het niet. Ik heb geen muziekale scholing, maar volgens mij gebruiken The Fratellis voornamelijk majeur-accoorden (een en al vrolijkheid dus), terwijl de anderen er toch altijd wel wat mineur tegenaan gooien.
Klopt dat?
Iemand?

Joy
ik vind dit een toffe plaat, het klinkt in ieder nummer lekker en gaat niet meer uit je hoofd, erg leuk allemaal

avatar van Astronaut
Koerok schreef:
Klopt dat?
Iemand?

Majeur- en mineurakkoorden hebben niets met vrolijk klinken of niet te maken. Maar dat de muziek van The Fratellis vooral veel simpele vrolijkheid is ben ik met je eens (dat zal iedereen wel zijn denk ik).

avatar van frankvankesteren
mij iets te simpel.. ik ben echt niet zo'n pleiter voor de meest ingewikkelde superstrakke muziek want op zijn tijd kan ik van bands als Coldplay en Muse ook flink genieten... maar dit soort muziek zou ik bijna respectloos tegenover de muziek durven noemen, de commercie druipt er in mijn ogen vanaf, anders zou je wel wat meer tijd steken in je muziek..

En wees gerust, ik heb niet alleen naar Chelsea Dagger geluisterd... die andere 3 nummers die ik kon vinden vielen me ook erg zwaar

En die waren?
Het is simpel, maar waarom niet? Wie weet komen ze over 2 jaar met iets meer in de aard van Bloc Party?
(Niet dat ik dat verwacht van dit stelletje idioten )
maar alles kan, het kan een bewuste keuze zijn geweest gewoon wat domme dingen in mekander te flansen die goed klinken.

avatar van frankvankesteren
Henrietta, Flathead en For the Girl... alllemaal nummers die mij niet konden bekoren..

En echt: ik ben het met je eens dat ik van harte hoop dat ze binnenkort met iets Bloc Party-achtigs komen, alleen ik zou wel gek zijn om daar op te gaan rekenen

Waarschijnlijk worden zij toch helemaal opgeslurkt door de spiraal die commercie heet, daar zijn ze inmiddels ook al flink in beland... laten we hopen dat ze ooit het licht zien en eens wat gaan maken dat voor de muziek wat betekent... momenteel maken ze alleen een paar miljoen zieltjes voor een minuutje of 4 blij, geef mij maar een nummer wat me nog jarenlang blij kan maken...

Ik hoop dat ze hun platencontract nog eens goed gaan gebruiken..

ach, ik vond het een heerlijke vrolijke cd.
De nummers leken eigenlijk wel veel op elkaar, maar ik heb wel genoten bij het horen van de cd.

(verwijderd)
Eigenlijk hebben jullie gelijk. Dit 'muziek' noemen is een belediging voor de 'goeie'. Dit is inderdaad niet diepgaand, er zit niets achter, en lijkt inderdaad gemaakt te zijn met de pond-tekens in de ogen. Het is puur inspelen op de hype.

Het probleem is, dat ik het tof vind! 4*

Joy
typische plaat die je maximaal een week leuk vind

daarnaa nooit meer, let op mijn woorden, wie draait dit over 2 maanden nog?

(verwijderd)
Joy schreef:
wie draait dit over 2 maanden nog?

Niemand. Maar dat maakt geen flikker uit, en dat vind ik het leuke van deze plaat

Joy
geheel en al mijn denkfout natuurlijk

ik dacht namelijk dat goeie muziek enige tijdsloosheid met zich meebracht

frankvankesteren schreef:

Probeer Creepin' Up The Backstairs eens, dat vind ik veruit de beste plaat. daarom ook 3,5 anders was het maar 3 of 2,5 voor de toch wel op elkaar gelijkende muziek.