The Fratellis - Costello Music (2006)

Label: Island

1. Henrietta (3:32)
  2. Flathead (3:17)
  3. Cuntry Boys & City Girls (3:31)
  4. Whistle for the Choir (3:35)
  5. Chelsea Dagger (3:35)
  6. For the Girl (2:48)
  7. Doginabag (3:20)
  8. Creepin Up the Backstairs (3:07)
  9. Vince the Loveable Stoner (3:14)
  10. Everybody Knows You Cried Last Night (3:54)
  11. Baby Fratelli (3:56)
  12. Got Ma Nuts from a Hippie (3:11)
  13. Ole Black 'n Blue Eyes (3:16)
  14. Skinny Girls * (2:18)
Mojo Pin
Dat nummer was al zwaar irritant toen ik 'm voor het eerst op MTV2 zag. En het wordt nu alleen nog maar erger.

Ach zeur toch niet zo. Dat nummer is gewoon geniaal

avatar van Ward
Inderdaad, echt veel en veel te makkelijk. Ik vind het deuntje gewoon bijzonder irritant en daar draait het liedje toch om.

Ward schreef:

Sluit ik me helemaal bij aan

Ach, het nummer had wel wat toen het pas uit was. Toen ze je er mee doodgooiden op StuBru, was het al minder. En dat het 2 maanden later elk uur op 3fm gedraaid werd, had voor mij ook niet meer gehoeven. Nu is al het leuke er wel vanaf...

avatar van Justinx
Anna.R schreef:

... En dan te bedenken dat ik nog nooit ook maar één nummer heb gehoord van deze Fratellis.

Laurora
Anna.R schreef:

En dan te bedenken dat dit het beste nummer is op de hele cd..

Laurora schreef:

En dan te bedenken dat dit het beste nummer is op de hele cd..

Ja...en de helft klinkt als The Sheer

Mojo Pin
En The Sheer is een slap aftreksel van Oasis.

avatar van otherfool
Mojo Pin schreef:

Volgens mij is het dubdedub

En geniaal zou ik het niet noemen, maar lekker wel!

Laurora
Wat zijn we allemaal positief hè!

otherfool schreef:

Volgens mij is het dubdedub

En geniaal zou ik het niet noemen, maar lekker wel!

Het is jadadam jadadum!

laten we daar even duidelijk over zijn

*Laura*

Het is jadadam jadadum!

laten we daar even duidelijk over zijn

Ik vind het meer tadada tadadum.

En het blijft wel een fijn nummer, al staan er veel beter op het album.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
otherfool schreef:

Hm dat klinkt ook bekend

dub-i-dub-i-dub-i-dub-dub-dub
dub-i-dub-i-dub-i-hey-jey

wie helpt me uit de brand?

avatar van musicfriek
Casartelli schreef:
Hm dat klinkt ook bekend

dub-i-dub-i-dub-i-dub-dub-dub
dub-i-dub-i-dub-i-hey-jey

wie helpt me uit de brand?

Antwoord

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)

avatar van Music4ever
leuk, aardig, gaat wel, pakkend, 10 keer luisteren, minder, eendagsvlieg, opbergen, nooit meer pakken.
Laten liggen dus.....................

avatar van Montorsi
Mojo Pin schreef:
Geniaal in wat? Lalalalalala?

precies.. goed gezien Mojo Pin..

Ik vind het een prima plaat en ik moet zeggen dat Chelsea Dagger een mooi nummer is maar dat ik Henrietta toch beter vind

jahoor de club/après-ski-safari/carnaval versie van Chelsea Dagger is inmiddels beschikbaar... nu kunnen we allemaal in de polonaise met een luidkeels: tadada tadadum (of hoe dan ook getranscribeerd).
Ik kan Chelsea Dagger ondertussen niet meer aanhoren en de remix maakt het helemaal af. Dit is wat mij betreft de doodsteek voor The Fratellis. De totale ontheiliging van deze band is een feit.

Ga naar Berkmusic.nl en klik op DJ Jerome vs. DJ Gerrit - Clap & Jump
of http://www.glandigomusic.com/info.php?bundle_id=59136

avatar van Kos
Kos
Beetje zatlappenmuziek idd .

aidoo
sjezus mensen die zo'n soort remixen maken zijn echt triest

Sjezus, wat een verkrachting van dat nummer zeg.. Zul je zien dat deze remix een grotere hit word dan het origineel..

fredpit
In de categorie 'waar heb ik dat eerder gehoord'

Geluid en zelfs uiterlijk zijn schaamteloos "overgenomen"van T-rex, Marc Bolan..

Echt niet te geloven,kunnen die engelsen helemaal niets meer verzinnen..Ieder nieuw bandje van dit eiland vol nostalgie duikt in pa z'n platenkast en moeders kledingkoffer om vervolgens deze muziek onder een hoop bombarie (Hype) op de markt te brengen. Niets mis mee zolang er nog iets vernieuwends aan toegevoegd wordt.

Ik heb sterk het vermoeden dat het deze jongens enkel om snel geld en 'lekkere wijven' te doen is, waarbij ze hopen dat er genoeg mensen die 'ouwemeuk muziek' niet (willen) kennen, en zodoende dit als 'het nieuwste uit engeland ' kopen...KASSA!!

en wat die 'lekkere wijven' betreft...Ik gun ze dat pleziertje, maar aan mijn oren verder geen polonaise

Zo en nu gaat opa weereens zo'n lekker T-rex plaatje draaien...en dromen over die goede oude tijd met volop lekkere.....muziek!

tondeman
Ach dat valt allemaal wel mee vind ik . Natuurlijk neem je als band wat mee van andere groepen maar om nou te zeggen dat zelfs het uiterlijk gejat is... Glam-rockers zagen er toch wel anders uit hoor
Ik HOOR de vergelijking ook niet zo moet ik bekennen. Beetje een mix van allerlei Britse zooi i.m.o.

aidoo
even voor de duidelijkheid.. ik doelde op de remix die Lucas postte.. met de muziek van The Fratellis vind ik weinig mis.. in tegendeel zelfs Alleen Chelsea Dagger kan ik even niet meer horen..

avatar van Jochempie
1,0
Waarom is deze band toch opeen zo'n hype.

Ik moet zeggen dat ik alleen het singeltje op tv heb gehoord en er geen bal aan vond en ik vanzelf aanneem dat de hele cd slechter is dan de singel omdat dit vreemdgenoeg altijd het geval is met deze suffe gitaarrock bandjes.

Het klinkt weet hetzelfde als al het andere alleen dan slechter, ik ga denk ik niet eens de moeite doen om dit album te luisteren.

fastpulseboy
ik snap er idd ook geen flikker van...

anathema
Gelukkig. Hoewel ik best van lalala-niks-aan-de-hand-bandjes houd, mis ik dit ook volledig. Alleen Deerhoof is irritanter.