Simple Minds - Good News from the Next World (1995)

Label: Virgin

1. She's a River (5:31)
  2. Night Music (5:23)
  3. Hypnotised (5:53)
  4. Great Leap Forward (5:35)
  5. 7 Deadly Sins (5:10)
  6. And the Band Played On (5:32)
  7. My Life (5:15)
  8. Criminal World (5:02)
  9. This Time (4:58)
avatar van borland
lowriderluuk schreef:

Dat stond niet in het 1e bericht (de periode) vandaar.
Mijn voorkeur gaat uit naar Sons & Fasc. / Empires & Dance / NGD en Sparkle in The Rain hoort wat mij betreft ook tot de absolute toppers.

Ik heb deze plaat SITR natuurlijk veel gedraaid rond de tachtiger jaren en ze heel veel gezien live maar terug kijkend vind ik de plaat veel te veel hardrock met een gebrek aan ideeen. GNFTNW heeft ook veel hardrock maar ik vind de muziek gewoon sterker.

Moest wennen aan dit album, maar kan het nu erg waarderen. Het beste werk van de Minds uit de jaren '90 (wat toch een zwak decennium was voor de band). Je hoort dat ze er zin in hebben, veel nummers met een positieve boodschap. Charlie gaat helemaal los op z'n gitaar en de overige (sessie) muzikanten spelen zeer strak. Goede drumpartijen en lekker baswerk!