menu

Kate Bush - Before the Dawn (2016)

Alternatieve titel: The K Fellowship Presents Before the Dawn

mijn stem
4,18 (79)
79 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Concord

  1. Lily (4:48)
  2. Hounds of Love (3:33)
  3. Joanni (6:07)
  4. Top of the City (5:24)
  5. Never Be Mine (5:55)
  6. Running Up That Hill (A Deal with God) (5:40)
  7. King of the Mountain (8:05)
  8. Astronomer’s Call (2:44)
  9. And Dream of Sheep (3:37)
  10. Under Ice (3:04)
  11. Waking the Witch (6:38)
  12. Watching Them Without Her (1:57)
  13. Watching You Without Me (4:23)
  14. Little Light (2:08)
  15. Jig of Life (4:11)
  16. Hello Earth (7:55)
  17. The Morning Fog (5:23)
  18. Prelude (1:55)
  19. Prologue (10:10)
  20. An Architect’s Dream (5:22)
  21. The Painter’s Link (1:39)
  22. Sunset (8:00)
  23. Aerial Tal (1:30)
  24. Somewhere in Between (6:59)
  25. Tawny Moon (6:08)
  26. Nocturn (8:51)
  27. Aerial (9:43)
  28. Among Angels (5:48)
  29. Cloudbusting (7:16)
totale tijdsduur: 2:34:53
zoeken in:
avatar van Hans Brouwer
5,0
Alicia schreef:
Het zou wel heel erg leuk zijn om hier een blu-ray van te hebben...
Niet nodig! Een luie stoel, een goede koptelefoon, een glas whisky, een lekker sigaartje, ogen dicht, een donkere kamer en dan genieten van "Before the Dawn".

avatar van Alicia
3,5
Hans Brouwer schreef:
(quote)
Wat mij betreft hoeft dat niet. Een luie stoel, een goede koptelefoon, een glas whisky, een lekker sigaartje, ogen dicht, een donkere kamer en dan genieten van "Before the Dawn".


Nee, hoor... via de luidsprekers keihard in het rond, gericht naar het grote scherm en weg met die bank. Oké, donkere kamer voor het sfeertje. Dat dan weer wel!

avatar van Venceremos
4,0
Astronomer's Call en Watching Them Without Her zijn mede geschreven door ster-auteur David Mitchell, tevens groot fan: Kate Bush and me: David Mitchell on being a lifelong fan of the pop poet | Music books | The Guardian

avatar van Gert1980
4,5
Heerlijk die veelal gemengde meningen over deze live registratie. Heb deze onlangs eindelijk aangeschaft en ik vind hem fantastisch.
Mooi uitgevoerd ook, schitterende covers, zowel de albumhoes zelf als die van de vier platen in de box. Én een zeer mooi boekwerk.

Ik las (niet alleen hier) dat mensen vinden dat The Ninth Wave er niet uitkomt zonder de hoorbare reacties van het publiek, ik vind dat hij er op deze manier júist fantastisch uitkomt. Wanneer je met gesloten ogen lekker languit op de bank ligt te luisteren waan je je al dobberend in die angstaanjagende oceaan. Perfect gedaan! Ik ervaar The Ninth Wave op deze set nóg beter dan ik op Hounds of Love evengoed al doe.

Dan las ik ook in zowel professionele recensies als in de amateuristische dat Running up that Hill één van de hoogtepunten is. Serieus? Ik heb hier juist minder mee, kan mij totaal niet bekoren in deze versie, doe mij de album versie maar.

Verder een fantastische set, die aan de ene kant heerlijk artistiek is (wat kun je anders verwachten van iemand als Kate Bush) door zich voornamelijk op de Hounds of Love en Aerial albums te richten. Maar aan de andere kant mis ik wel een The Man With the Child in his Eyes, of And So is Love, wat zou ik daar blij van zijn geworden. Maar zo blijft er altijd wel iets te wensen over.

Hopelijk toch ooit nog eens een blu-ray registratie, tot die tijd blijft het dromen met deze schitterend uitgevoerd boxset.

avatar van Rainmachine
3,0
Ik ben een enorme KB liefhebber maar hier loop ik toch op stuk. Dat heeft niets te maken met de nummers maar met de kwaliteit van de opnames en het rare onechte gevoel wat ik krijg bij beluisteren. Het publiek wordt er raar in gemixed en wisselt ook per plaat. Had het dan helemaal weg gemixed of constant gehouden op de de 3 platen. Verder stoor ik mij op een gegeven moment zo aan de doffe basserige opnames dat dit de pret ook nog eens drukt. KB heeft een geschat vermogen van 30M, wordt omgeven door zeer getalenteerde muzikanten en producers dus ik vraag mij echt af hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het idee is super en ik was er graag bij geweest maar het er-bij-zijn gevoel krijgen gaat bij mij niet lukken met dit drieluik.

avatar van goldendream
Dit is niet op dvd verkrijgbaar?

avatar van meneer
goldendream schreef:
Dit is niet op dvd verkrijgbaar?

“The concerts were filmed over two nights in September, for a possible DVD/Blu-ray release, but Kate has never said anything publicly about such a release.”

Bron (en meer info): Before the Dawn | Kate Bush News - katebushnews.com

Reden: “It was filmed,” Bush told Mojo. “And it has been archived. But I think that the CD, is in a way, much more representative of being at the shows than a DVD. When you’re at a live show it’s the whole experience of sitting there in an audience, you can scan the stage, choose where to look, its completely different from film.”

Bron: Could Kate Bush release a live DVD of her London - Before The Dawn shows? - nme.com

Tip ? Rutracker - wel even omzetten van het Russisch naar het Nederlands/Engels

avatar van goldendream
Dank voor de info. Ik bekeek onlangs de volledige 'Tour of Life' uit 1979 (integraal te vinden op YouTube) en ben nog een grotere fan geworden. Wat een klasse!
Over deze concertreeks heb ik twijfels. De registratie op cd vind ik goed, maar niet wow-goed, om het met een lied van Kate te zeggen. Ik bekeek de weinige beelden van het concert die ervan op YouTube te vinden zijn en ben ook niet volledig onder de indruk. Misschien moet de volledige show gezien worden om de waarde ervan te laten binnensijpelen. Daarom zou ik graag dit concert zien. Kate zelf is logischerwijze verouderd, maar mijn beeld van Kate is dat van de Kate tussen 1978 en 1993: de Kate die gewoon alles kan, de Kate die uit een andere wereld lijkt te komen. Mijn favoriete albums van haar zijn ook die die verschenen tussen 1978 en 1993. De latere albums zijn natuurlijk steengoed, maar ze moeten bij mij nog meer rijpen.

5,0
Aangezien ik een van de uitermate gelukkigen was, die dit onwaarschijnlijk fraaie en onvergetelijke concert mocht bijwonen (vanaf de eerste rij bij het podium ook nog en oog in oog met mijn muzikale heldin! ), heb ik wellicht geen objectieve mening maar kan ik deze registratie wel goed vergelijken met mijn live-ervaring.
Zoals velen begrijp ik de keuze van Kate Bush niet helemaal om dit alleen in audio uit te brengen, want het visuele aspect van dit prachtige concert speelde een enorm belangrijke rol bij wat zich daar in het Hammersmith Apollo afspeelde.
Het blijft gissen naar de precieze redenen;
haar wegen zijn zoals zo vaak ondoorgrondelijk, maar als we dat aanvaarden van dit unieke muzikale genie, dan resteert toch een vrij natuurgetrouw verslag van mijn luisterervaring die magische avond in augustus 2014.
Weliswaar mis ik in de registratie de wisselwerking tussen het publiek en het podium wel heel duidelijk, want dat was misschien wel meest memorabele aan de hele avond : de complete adoratie van de fans voor Kate was meer voelbaar dan enig ander concert waar ik ooit geweest ben en omgekeerd de oprechte trots, liefde en wellicht ook verwondering die van het podium richting publiek kwam, was onbeschrijfelijk indrukwekkend en hartverwarmend.
Hoe deze cd-box dan ook precies geproduceerd en gemixed is, want enig sleutelwerk is hier dus toch wel gedaan (zoals het vermelde Never Be Mine dat niet werd uitgevoerd tijdens het concert), de stem van Kate was wel degelijk 2,5 uur lang kraakhelder ondanks de zichtbare zenuwen bij de eerste nummers, en de KT-Fellowship-band speelde voorbeeldig met een uitmuntende Omar Hakim op de drums.
Al met al voor degenen die helaas niet aan een ticket konden komen voor een van de 22 historische avonden in Londen zeker toch een aanrader en voor allen die dit spektakel mochten mee beleven een mooie herinnering aan een avond die voor altijd in je hart zal blijven!

avatar van Hans Brouwer
5,0
EMUN schreef:
Al met al voor degenen die helaas niet aan een ticket konden komen voor een van de 22 historische avonden in Londen zeker toch een aanrader en voor allen die dit spektakel mochten mee beleven een mooie herinnering aan een avond die voor altijd in je hart zal blijven!
Inderdaad, ik was er niet bij. Maar niet getreurd: ik pak een confortabele stoel, schenk één of meerdere glazen whiskey in, rook een paar lekkere sigaartjes en dim de verlichting in de kamer waar ik het liefst vertoef. Ik draai "Before the Dawn", sluit mijn ogen en laat Kate Bush zingend en wel tot mij komen. Het prachtige geluid hoor ik, het visuele aspect beeld ik mij in...

Gast
geplaatst: vandaag om 10:04 uur

geplaatst: vandaag om 10:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.