Robbie Williams - Rudebox (2006)

Label: Chrysalis

1. Rudebox (4:45)
  2. Viva Life on Mars (4:51)
  3. Lovelight (4:02)
  4. Bongo Bong and Je Ne T'Aime Plus (4:48)

met Lily Allen

5. She's Madonna (4:16)

met Pet Shop Boys

6. Keep On (4:19)

met Lily Allen

7. Good Doctor (3:16)
  8. The Actor (4:06)
  9. Never Touch That Switch (2:47)
  10. Louise (4:46)
  11. We're the Pet Shop Boys (4:57)

met Pet Shop Boys

12. Burslem Normals (3:50)
  13. Kiss Me (3:16)
  14. The 80's (4:18)
  15. The 90's (5:34)
  16. Summertime / Dickhead (10:49)
avatar van Jacobgallagher
Matig album met nogal wat dieptepunten. eerste single Rudebox is hier vooral een voorbeeld van, Keep On en Good Doctor zijn ook lachwekkend slecht. Daartegenover staan er wel weer wat juweeltjes op deze snel uitgebrachte plaat; te weten She's Madonna, We're The Pet Shop Boys en het tweeluik The 80s/The 90s. Op die laatste twee nummers komen Robbie's rapkunsten verrassend genoeg wél uit de verf, waar op de andere nummers z'n raps erg lachwekkend en amateuristisch zijn.

avatar van Reijersen
Nou! Robbie Williams heeft hiermee officieel zijn dieptepunt bereikt. Een uiterst amateuristische en ongeïnspireerde plaat is dit geworden. Jammer, dan maar terug naar zijn eerder werk.

avatar van DJFreez
Het was te verwachten dat er zulke wisselende reacties op dit album zouden komen. Ik luister dit album eigenlijk te weinig, want ik kan deze stijl van Robbie prima waarderen. Erg gebaseerd op (waarschijnlijk zijn oude liefdes) jaren '80 synth pop, electro en rap/hiphop en daar houd ik ook wel weer van.

De inleiding van Darkzone vind ik dan ook zeer terecht:
Darkzone schreef:
Jammer dat het gros van de Robbie-fans ná de jaren 80 zijn geboren óf iig de jaren 80 niet hebben meegemaakt en er niet van houden, want dat lijkt mij de enige veklaring voor de negatieve reacties en recenties waar dan ook vandaan.

Muzikaal voor mij juist de meest spannende en fijnste Robbie Williams plaat ooit. Doe mij maar die lekkere jaren '80 electro/synthpopstijl, want ik geniet van nummers als "Kiss Me", wat een uiterst sterke cover is van Stephen "Tin Tin" Duffy's origineel. Diezelfde Stephen Duffy overigens, die een aantal nummers op dit album heeft geschreven, was de oorspronkelijke leadzanger van Duran Duran. Pak je zomaar effe mee die trivia .

Doe mij nog maar zo'n album Robbie!